ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در شش ماه ۸۰۰ غیرنظامی در افغانستان کشته یا زخمی شده‌اند

یوناما می‌گوید حملات به غیرنظامیان در افغانستان هدفمند بوده و مسئول حدود نیمی از این حملات گروه طالبان است. وزارت دفاع آمریکا نیز می‌گوید طالبان هنوز با القاعده، رابطه دارند.

هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در شش ماه گذشته بیش از ۸۰۰ غیرنظامی به‌طور هدفمند کشته یا زخمی شده‌اند و مسئول بیش از نیمی از این حملات گروه طالبان است. معاون دوم ریاست‌جمهوری افغانستان می‌گوید اگر طالبان به خشونت‌های خود ادامه دهد، دولت درباره‌ تعهدات خود تجدیدنظر می‌کند. وزارت دفاع آمریکا نیز گفته است طالبان هنوز با القاعده، رابطه دارند، موضوعی که با توافق‌نامه دوحه مغایرت دارد.

کودکان کابل ـ عکس از شاتر استاک

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پنج‌شنبه ۱۲ تیر / ۲ ژوئیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که براساس یافته‌های اولیه این نهاد، در شش ماه نخست سال جاری میلادی، بیش از ۸۰۰ غیرنظامی در حملات عمدی کشته و یا زخمی شده‌اند.

در این شش ماه ۱۸ مورد حمله به رهبران مذهبی، ۱۳ مورد حمله بر کارکنان خدمات بهداشتی، ۱۱ مورد حمله به کارکنان نظام قضائی، شش مورد حمله به فعالان جامعه مدنی، پنج مورد حمله به نهادهای غیردولتی و سه مورد حمله به خبرنگاران ثبت شده است.

 یوناما تمام این حملات را هدفمند، نقض جدی قوانین بین‌المللی و موجب نگرانی سازمان ملل دانسته و مسئولیت حدود نیمی از این حملات را به طالبان نسبت داده و گفته است امکان دارد این حملات جنایت جنگی محسوب شود.

به‌گفته یوناما تلفات غیرنظامیان در نتیجه‌ انفجار مین‌، به‌ویژه پس از آتش‌بس سه روزه در روزهای عید فطر نیز افزایش یافته است.

هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان از طرف‌های درگیر خواسته است که تمام تلاش‌های‌ خود را برای حفاظت از جان غیرنظامیان به‌خرج دهند و زمینه را برای برگزاری گفت‌وگوهای بین‌ طرف‌های افغان (دولت و طالبان) فراهم سازند.

در هفته‌های اخیر، افغانستان شاهد موجی از حملات طالبان در برابر اهداف نظامی و غیرنظامی بوده است. به‌گفته دفتر شورای امنیت ملی افغانستان، هفته‌ آخر خردادماه سال جاری، خونین‌ترین هفته‌ ۱۹ سال گذشته در این کشور بود و گروه طالبان پس از هفته‌ کاهش خشونت در ماه فوریه سال جاری، روزانه به‌طور میانگین ۴۴ حمله در نقاط مختلف افغانستان انجام داده است.

روز گذشته، چهارشنبه ۱۱ تیر / یکم ژوئیه، سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری افغانستان اعلام کرد در صورتی که طالبان به جنگ، حملات تروریستی و کشتار افراد بی‌گناه ادامه دهند، دولت مجبور خواهد شد تا به تعهدات خود در زمینه‌ صلح تجدید نظر کند.

دانش گفت: «گروه طالبان و حامیان این گروه باید بدانند که با تشدید خشونت هرگز به اهدف خود دست نخواهند یافت.»

حملات طالبان در حالی ادامه دارد که گفته می‌شود قرار است گفت‌وگوهای بین‌ طرف‌های افغان در ماه ژوئیه جاری در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود اما زمان مشخص برگزاری آن هنوز معلوم نیست.

روز گذشته وزارت دفاع آمریکا نیز در گزارشی به کنگره این کشور طالبان را به حفظ روابط با القاعده متهم کرد. این در حالی است که بر اساس توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان، این گروه می‌بایست تمامی روابط خود با «گروه‌های تروریستی» را قطع کند.

در گزارش وزارت دفاع آمریکا آمده‌است: «با وجود پیشرفت‌های اخیر در روند صلح، شاخه القاعده در شبه‌قاره هند روابط نزدیکی را با طالبان در افغانستان حفظ می‌کند که احتمالاً برای محافظت و آموزش است.»

به‌گفته وزارت دفاع آمریکا، شاخه القاعده در شبه‌قاره هند به‌طور منظم با «اعضای رده پایین طالبان» برای تضعیف دولت افغانستان همکاری می‌کند.

گزارش پنتاگون درباره نقش ایران در افغانستان گفته است: «ایران اهداف خود در افغانستان را با پشتیبانی حساب‌شده از طالبان و تعامل و تلاش برای تقویت روابط با دولت افغانستان به پیش می‌برد.»

مسائل مربوط به فعالیت‌های طالبان در افغانستان در حالی برجسته شده است که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در سفر منطقه‌ای خود به تاشکند رفت و در آن‌جا با وزیران خارجه ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزیستان دیدار کرد.

خلیل‌زاد در صفحه توئیتر خود نوشت آمریکا و آسیای میانه نیاز خواهند داشت که با آغاز مذاکرات میان افغان‌ها، به‌طور مشترک برای ترویج و تشویق یک تفاهم سیاسی کار کنند.

خلیل‌زاد، سه روز پیش دور تازه سفرهای خود را به شماری از کشورهای منطقه آغاز کرد. وزارت خارجه آمریکا پیش از این گفته بود که هدف این سفر تشویق کشورهای منطقه به حمایت از صلح در افغانستان است.

روز سه‌شنبه، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی این کشور و زلمی خلیل‌زاد در یک کنفرانس ویدئویی مشترک درباره آخرین تحولات صلح و آغاز گفت‌وگوهای میان طرف‌های افغان گفت‌وگو کردند.

دوشنبه ۹ تیر / ۲۹ ژوئن نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان به طریق ویدئویی گفت‌وگو کرد. به‌گفته سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان، ملا برادر در گفت‌وگو با پمپئو در مورد مذاکرات بین افغان‌ها گفته است که طرف طالبان برای آغاز این گفت‌وگوها آماده است اما تأخیر در روند آزادی زندانیان طالبان سبب تأخیر در آغاز گفت‌وگوهای بین‌ طرف‌های افغان شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.