بورل در پاسخ به نامه ظریف: مصمم به حفظ برجام هستیم
بورل در پاسخ ظریف گفت همه طرفهای برجام باید در حل اختلافها کوشا باشند. ظریف در نامه خود، عدم پایبندی اروپا به برجام را به کمیسیون حل اختلاف ارجاع داده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نامه محمد جواد ظریف پاسخ داده و گفته است که او مصمم به حفظ توافق هستهای است زیرا این توافق برای منع گسترش تسلیحات هستهای و ثبات منطقه و دنیا اهمیت دارد. ظریف در نامه خود به بورل عدم پایبندی کشورهای اروپایی به برجام را به کمیسیون مشترک حل اختلاف ارجاع داده بود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نامه شکایتآمیز وزیر امور خارجه ایران درباره مداخلهها در همکاری پادمانی ایران و آژانس و موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی، پاسخ داد.
جوزپ بورل در نامه خود به محمد جواد ظریف نوشته: «با نزدیک شدن به پنجمین سالگرد برجام مایلم از این فرصت استفاده کرده و اهمیت این توافق را یادآور شوم. برجام دستاوردی تاریخی برای نظام منع اشاعه هستهای است و به ثبات منطقه و دنیا کمک میکند. من مصمم به ادامه همکاری با طرفهای برجام و جامعه جهانی برای حفظ این توافق هستم.»
مسئول سیاست خارجه اروپا از همه طرفهای برجام تقاضا کرد که با حسن نیت و تلاش فشرده در سازوکار حل و فصل اختلافها شرکت کنند.
نامه ظریف به بورل واکنشی بود به اقدام سه دولت اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه در ارائه پیشنویس قطعنامهای در شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی، علیه ایران. ظریف در نامه خود از عدم پایبندی کشورهای اروپایی به تعهدات بینالمللی ناشی از برجام ابراز نگرانی کرده و این موارد را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک برای حل و فصل اختلافات ارجاع داده بود.
بورل در پاسخ به ظریف گفت: «کمیسیون مشترک که مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق ذیل مفاد برجام را بر عهده دارد از سال ۲۰۱۶ برای رایزنی درباره اجرای برجام و رفع مسائل مرتبطی که هر یکی از طرفها مطرح کردهاند تشکیل جلسه داده است.»
ایران پیش از این دو بار دیگر موارد عدم پایبندی ایالات متحده و کشورهای اروپایی به برجام را به کمیسیون مشترک ارجاع داده و در واکنش به عدم حل اختلافها نسبت به کاهش تعهدات خود در پنج گام اقدام کرده است.
پیشنویس قطعنامهای که سه کشور اروپایی عضو برجام تهیه کرده بودند چندی پیش در شورای حکام آژانس بینالمللی با ۲۵ رای موافق، هفت رای ممتنع، و دو رای مخالف تصویب شد. این قطعنامه از ایران خواسته است تا مانع از دسترسی آژانس به دو سایت هستهای مشکوک خود نشود و با آژانس همکاری کامل کند.
کاظم غریبآبادی، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی در واکنش به این قطعنامه گفته بود که ایران اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش انجام میدهد و مسئولیت و عواقب آن بر عهده بانیان قطعنامه است.
هفته گذشته نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل، پیشنویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به بحث گذاشته شد. گرچه کشورهای اروپایی در این جلسه از خواسته آمریکا حمایت همهجانبهای نکردند، نسبت به برنامههای موشکی و تسلیحاتی ایران ابراز نگرانی کردند. در این جلسه آلمان پیشنهاد تحدید فعالیتهای تسلیحاتی ایران با استفاده از قطعنامههای دیگر شورای امنیت را داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس ۱۱ تیر گزارش داد که احتمال دارد کشورهای اروپایی پیشنویس درخواست تمدید ششماهه تحریمهای تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت ارائه دهند. این گزارش هنوز رسماً تایید نشده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.