ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر نفت به مجلس احضار می‌شود

ایران به پرداخت دو میلیارد دلار به شرکت ترکمن گاز محکوم شده است. وزارت نفت موضوع را نه رد و نه قبول می‌کند. در واکنش به این موضوع طرح سوال از وزیر نفت در مجلس کلید خورد.

وزارت نفت جریمه ایران در قرارداد گازی با ترکمنستان را تکذیب می‌کند. یک عضو هیئت رئیسه مجلس اما از طرح سوال از بیژن زنگنه، وزیر نفت در این رابطه خبر داد.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی

محسن پیرهادی، نماینده تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی یکشنبه پانزدهم تیر در توییتر نوشت؛ «به دلیل نگرانی از هدر رفت منابع ارزی کشور در این اوضاع گرانی‌ها، درباره بی کفایتی وزارت نفت و جریمه هنگفت ایران در قرارداد گازی با ترکمنستان، سوال از زنگنه را به جریان انداختم. پیگیری مسئله را تا حصول کامل نتیجه و اطمینان از جلوگیری فاجعه ای مانند کرسنت ادامه خواهم داد».

او در طرح پرسش خود از وزیر نفت خواسته برای نمایندگان توضیح بدهد؛
جزییات الحاقیه قرارداد گازی با ترکمستان در سال ۱۳۹۲ چه بوده و چرا دولت تعهد داده هزینه گاز را به دلار بپردازد و پنج درصد جریمه دیرکرد برای آن مشخص کرده؟ رای داوری آی سی سی سوئیس دقیقا چه بوده؟ ایران محکوم به پرداخت چه مبلغی شده است؟ از این مبلغ چه مقدار آن اصل بدهی و چه مقدار جریمه است؟ این بدهی دقیقا قرار است از کدام منبع پرداخت شود؟

وزارت نفت محکومیت ایران به پرداخت دو میلیارد دلار به ترکمنستان را تکذیب کرده و مدعی شده است: هئیت داوری «در مواردی نظر شرکت ترکمن گاز و در مواردی هم نظر شرکت ملی گاز ایران پذیرفته شده است».

ایران و ترکمنستان از سال ۱۳۷۶ قرارداد گازی امضاء کردند. رسانه‌های منتقد دولت در ایران دولت حسن روحانی و به صورت خاص بیژن زنگنه، وزیر نفت را مقصر جریمه دو میلیارد دلاری ایران می‌دانند.
براساس گزارش این رسانه‌ها ایران از سال ۱۳۹۲ در الحاقیه قرارداد واردات گاز از ترکمنستان تعهد کرده جریمه دیرکرد را نیز پرداخت کند.

پرداخت نشدن مطالبات ترکمنستان در دی‌ماه ۹۵ با اعتراض این کشور روبرو شد و شرکت ترکمن گاز اعلام کرد؛ در صورت پرداخت نشدن مطالبات صادرات گاز به ایران را قطع می‌کند. وزیر نفت ایران هم در واکنش به این موضوع گفت که ایران نیازی به گاز ترکمنستان ندارد.

اختلاف نظر بر سر مبلغ بدهی موجب شکایت ترکمنستان به هیئت داوری ای‌سی‌سی در سوئیس شد. این هیئت در نهایت رای به پرداخت بدهی ایران به ترکمنستان داده است. وزارت نفت ایران هم در اطلاعیه‌ای به صورت تلویحی محکومیت در هیئت داوری را تایید کرد اما مدعی شد که  اختلاف تجاری بین شرکت ترکمن گاز و شرکت ملی گاز ایران صرفا یک اختلاف برای تعیین میزان دقیق بدهی به ترکمن گاز و مطالبات شرکت ملی گاز ایران بابت جرایم مربوط به کمیت وکیفیت گاز صادراتی ترکمنستان به ایران بوده است. لذا این دعوی تجاری برنده یا بازنده ندارد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.