ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گسترش کرونا و ممانعت ستاد کرونا از تعطیلی بازار

سیر ابتلا به کرونا همچنان صعودی‌ست و بسیاری از استان‌های ایران هفته‌هاست در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا مانده‌اند. اما ستاد کرونا اجازه تعطیلی مشاغل و ادارات را به استان‌ها نمی‌دهد.

آمارهای ابتلا به ویروس جدید کرونا همچنان در مناطق مختلف ایران سیر صعودی دارد. بسیاری از استان‌ها هفته‌هاست در وضعیت هشدار یا قرمز به‌سر می‌برند. در استان فارس تعداد مبتلایان به کرونا به ۱۰۰۰ نفر در یک شبانه‌روز رسید. بالغ بر نیمی از افراد مبتلا در بیمارستان بستری می‌شوند و بیمارستان‌ها از جمله در شهرهای بزرگ مانند تهران و شیراز با کمبود تخت مواجه‌اند. در این میان دولت از اعمال قرنطینه سراسری خودداری کرده و اعمال محدود پروتکل‌های بهداشتی را به استان‌ها سپرده است.

موج شیوع کرونا که در برخی از مناطق ایران موج دوم محسوب می‌شود، فشار مضاعفی را بر کادر درمان بیمارستان‌ها وارد کرده است. آمارهای نگران‌کننده از سیر صعودی تعداد مبتلایان خبر می‌دهند - عکس از خلیل موسوی/خبرگزاری شبستان

همزمان که سازمان جهانی‌ بهداشت از اوج‌گیری بی‌سابقه همه‌گیری ویروس جدید کرونا در جهان خبر می‌دهد، در ایران نیز آمارهای رسمی بر ارقام نگران کننده‌ای که نشان از گسترش شیوع کرونا دارند، ثابت مانده‌اند. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز یکشنبه ۱۵ تیر نیز از ابتلای ۲۵۶۰ نفر به ویروس جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد که به گفته او بیش از نیمی از آن‌ها بستری شده‌اند. این ویروس در همین مدت جان ۱۶۳ بیمار کووید۱۹ را گرفته است.

مطابق با آمارهای رسمی و «معیارهای قطعی تشخیص»، ویروس جدید کرونا در ایران تاکنون ۲۴۰ هزار و ۴۳۸ نفر را مبتلا کرده و به مرگ ۱۱ هزار و ۵۷۱ نفر منجر شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت مانند روزهای گذشته وضعیت در استان‌های خوزستان، آذربایجان های غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام را  قرمز اعلام کرد و گفت: استان‌های تهران، فارس، اصفهان، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان، البرز و لرستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

ابتلای کارکنان مجلس به ویروس کرونا و وضعیت هشدار در پایتخت

شیوع کرونا به مجلس شورای اسلامی، محلی که نمایندگان از شهرهای مختلف گرد هم می‌آیند، سرایت کرده است. «اعتماد آنلاین» یکشنبه در گزارشی از مجلس بدون نام بردن، ازابتلای شش نماینده به ویروس کرونا خبر داد که طبق این گزارش بستری شده‌اند. به گزارش این سایت بیشترین میزان شیوع کرونا در میان کارشناسان دفتر ارتباط مردمی نمایندگان است و پس از آن بخش نقلیه و خدمات را درگیر کرده است؛ به نحوی که تاکنون «تنها در یک طبقه از دفتر ارتباط مردمی نمایندگان، نیمی از کارکنان به کرونا مبتلا شده‌اند» و «۳ نفر از رانندگان مجلس به خاطر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند».

در تهران وضعیت هشدار به پرشدن ظرفیت بیمارستان‌ها منجر شده و بیمارستا‌ن‌ها در روزهای گذشته خبر از پرشدن تخت‌های ویژه بیماران کووید ۱۹ داده‌اند. علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیوند با این موضوع گفت: «افزایش دو برابری ظرفیت تخت های بیمارستانی هم مشکل کمبود را جبران نخواهد کرد». خبرگزاری مهر به نقل از دلاوری اعلام کرد حدود ۵۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا [به‌خاطر وخامت وضعیتشان] در بیمارستان بستری می‌شوند.  مسئله‌ای که کادر درمان بیمارستان‌ها را که ماه‌هاست فشار ناشی از شیوع کرونا را تحمل می‌کنند، با موج تازه‌ای از کار طاقت‌فرسا و خطرناک مواجه کرده است.

ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت هم گفت: شهر تهران «هنوز در وضعیت قرمز قرار نگرفته، اما در مرحله هشدار است».
او با اشاره به نقش تراکم جمعیت در وضعیت تهران، از احتمال بازگشت تعطیلی‌ها خبر داد و گفت: «باید توجه کرد که رقم تهران در مرحله هشدار هم می تواند از چند استان قرمز بیشتر باشد» و «اگر لازم باشد، احتمال تعطیلی برخی رده های شغلی در سطح سه و چهار در تهران هم وجود دارد».

معاون کل وزیر بهداشت در اظهارنظری جالب توجه ماسک زدن را نشانه «وطن‌دوستی» خواند و گفت: «مهم‌ترین نشانه نوع و وطن دوستی در حال حاضر، تذکر به استفاده از ماسک و عمل خودمان به استفاده از آن است.»
او درباره تداوم بحران کرونا در ایران ابراز نگرانی کرد:‌ «تابستان بد و داغی از نظر کرونا داریم و اگر ویروس H۱N۱ (آنفولانزا) با کرونا مخلوط شود، ممکن است عواقب بسیار بدی داشته باشد».

به گفته حریرچی تاکنون ۹ استان مجوز دریافت کرده‌اند تا مشاغل سطح سه و چهار را در شهرستان‌هایی که وضعیت‌شان قرمز تشخیص داده شده، تعطیل کنند.

ستاد ملی مقابله با کرونا به استان‌ها اجازه تعطیلی کامل نمی‌دهد

وضعیت در خوزستان هم هفته‌هاست قرمز است. فرهاد ابول نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز روز گذشته گفت: به‌رغم تداوم وضعیت قرمز، ستاد ملی کرونا درباره ۹ شهر قرمز استان تنها با ایجاد محدودیت در سطوح سه و چهار موافقت کرده است و «به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی که بحران کرونا برای مردم به وجود آورده است» با تعطیل کردن مشاغل و ادارات موافقت نمی‌کند. به گفته او شهر اهواز که در هفته‌ گذشته در وضعیت زرد قرار داشت حالا وارد وضعیت نارنجی و پر خطر شده است.

وضعیت قرمز در هرمزگان هم هفته‌هاست تغییری نکرده است. احمد مرادی، نماینده بندرعباس در مجلس، گفت: استان هرمزگان در خصوص شیوع این ویروس وضعیت فوق قرمز و بحرانی دارد. براساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مرادی از دولت به‌خاطر «اعلام وضعیت سفید در هرمزگان» و «کاهش حساسیت‌ها» و همچنین عدم تفویض تصمیم‌گیری درباره مقرارت کرونا به استان انتقاد کرد و حسن روحانی، رئیس جمهوری را «مسبب اصلی از بین‌رفتن جان مردم» در هرمزگان خواند.

در آذربایجان غربی، جواد آقازاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی هم یکشنبه از مرگ ۱۲ بیمار کووید ۱۹ در این استان خبر داد. به گفته او ۱۴۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته با علائم سندرم حاد تنفسی در بیمارستان‌های این استان بستری شده‌اند.

در استان ایلام نیز طبق گزارش خبرگزاری تسنیم وضعیت قرمز به تعطیلی یک هفته‌ای شهرهای این استان منجر شده است. قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام یکشنبه دستوری مبنی بر تعطیلی دانشگاه‌ها، مدارس و سایر مؤسسات و آموزشگاه دولتی و بخش خصوصی، کتابخانه‌ها، سینما و پارک‌ها و موزه‌ها و ورزشگاه‌ها، آرامستان‌ها و تالارهای پذیرایی و مراسمات، آرایشگاه‌های زنانه و مردانه به مدت یک هفته را ابلاغ کرده است.

در مشهد محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی این شهر اعلام کرد آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در مشهد «لحظه به لحظه افزایش پیدا می‌کند و نیمی از شهرستان‌های خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته‌اند». او در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، درباره شیوع کرونا و «موج دوم» کووید ۱۹ در خراسان رضوی نوشت: « برابر آخرین وضعیت اعلام شده، نیمی از شهرستان‌های استان که ۷۰ درصد جمعیت خراسان رضوی را در خود جای داده‌اند، در شرایط قرمز قرار دارند».

ابتلای ۱۰۰۰ نفر در فارس در مدت ۲۴ ساعت

با وجود این‌که وزارت بهداشت در استان فارس را وضعیت هشدار اعلام کرده است، مسئولان از ابتلای نگران کننده ۱۰۰۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته به ویروس کرونا خبر داده‌اند. رقمی که می‌تواند ثابت ماندن نسبی تعداد رسمی مبتلایان در کشور را زیر سوال ببرد.

خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی شیراز، ۴ رقمی‌شدن تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان فارس را تایید کرد. همتی گفت: به‌دنبال سیر صعودی بی‌سابقه ابتلا به کرونا در دو هفته گذشته، ظرفیت تخت‌های بیمارستان های ویژه کرونا در استان فارس تکمیل شده و «هم‌اکنون ۵۹۴ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان‌های استان و ۶۹ بیمار نیز به دلیل وضعیت وخیم جسمی در بخش‌های مراقب‌های ویژه بستری هستند».

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در ۲۴ ساعت گذشته هفت نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و «مجموع جانباختگان در اثر ابتلا به کرونا  در استان فارس به ۱۹۴ نفر رسیده و به‌شدت در حال افزایش است».

همتی همچنین از تغییر الگوی ابتلا به کرونا و افزایش خطر برای گروه های سنی پایین تر خبر داده  که به تایید او میانگین سن ابتلا و فوت، از ۴۴ سال به ۳۹ سال و به کودکان زیر ۱۰ سال تغییر کرده است.

در مازندران شمار شهرهایی که از وضعیت نارنجی وارد وضعیت قرمز شده‌اند افزایش پیدا کرده است. پس از بهشهر و آمل، فریدونکنار، بابل و نوشهر نیز به شهرهای قرمز این استان اضافه شدند و مسئولان، محدودیت‌های شهرهای قرمز را به مرحله اجرا در آورده‌اند. احمد حسین‌زادگان، استاندار مازندران اعلام کرد براساس آمار در حال حاضر آمل، بابل، بهشهر، نوشهر و فریدونکنار متاسفانه در وضعیت قرمز قرار دارند که البته این نوسان دارد ممکن است طی روزهای آتی به وضعیت نارنجی در بیایند و یا شهرستان‌هایی که وضعیت نارنجی دارند قرمز شوند.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل نیز در این رابطه گفت:‌ آمار فزاینده بیماران بستری در شهرستان بابل زحمت کادر درمان را افزایش داده و با وجود آمادگی سیستم بهداشتی درمانی نگران پیک دوم کرونا هستیم. به گفته او ۲۱ بیمار کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در بابل بستری شده‌اند و تعداد بستری ها به ۱۲۲ نفر افزایش پیدا کرده است.

ویروس کرونا در دیگر استان‌ها نیز سلامت و جان مردم را تهدید می‌کند. اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل نسبت به احتمال بازگشت وضعیت قرمز بیماری کرونا به مردم و مسوولان استان هشدار داد و گفت: «به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عادی جلوه دادن بیماری کرونا افراد بستری شده به خاطر ابتلا به این ویروس در طول یک هفته بالای ۱۰۰ نفر بوده است و در صورت ادامه این روند تا یک ماه آینده این تعداد به ۴۰۰ نفر افزایش می‌یابد و این یک هشدار و خطر جدی برای جامعه است».

گمانه‌زنی درباره آمارهای رسمی و واقعی

با اوج گرفتن ارقام رسمی مرتبط با شیوع کرونا، برخی از مسئولان درباره صحت این آمارها اظهارنظر کرده‌اند.

محمدعلی محسنی نماینده چالوس و نوشهر در مجلس در مصاحبه با «رویداد۲۴» گفت: «ما در برخی از روز‌ها ۳۰۰ کشته نیز از کرونا داشتیم و اگر می‌بینید آمار‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت پایین‌تر است به‌خاطر این است که آمار‌ها از افرادی است که در بیمارستان‌ها بستری و سپس جان خود را از دست دادند، اما کسانی که در منزل و یا در مسیر انتقال به بیمارستان فوت شدند در این آمار‌ها حساب نشده‌اند».

او اضافه کرد: براساس آمار‌های موجود بیش از ۱۰۰ نفر از نیرو‌های متخصص کادر بهداشت و درمان ما که از حد نرمال جهانی بیشتر است به‌خاطر ابتلا به ویروس کرونا از بین رفتند.

مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا هم اعلام کرد: تست‌گیری رندوم که با استفاده از تست‌های سرولوژی (آزمایش آنتی‌بادی در خون) انجام شده است، نشان می‌دهد «تاکنون ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند». رقم رسمی نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.