کرونا: وضع کشور وخیم است
رئیس شورای شهر تهران گفته دولت با شل کردن تصمیماتش به ویروس رانت داده و تهران باید دست کم دو هفته تعطیل شود تا از تعداد فوتیها کاسته شود.
بار دیگر شیوع کرونا نظام درمانی در ایران را به ستوه آورده است. در همین راستا رئیس شورای شهر تهران گفته که دولت با شل کردن تصمیماتش به ویروس رانت داده است و تهران باید دست کم دو هفته تعطیل شود تا از تعداد فوتیها کاسته شود. استانهای کشور یک به یک به وضعیت قرمز میرسند اما رئیس جمهوری در برابر اعمال محدودیتهای فراگیر مقاومت میکند و میگوید اگه همه چیز بسته شود مردم به خیابانها خواهند آمد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در گفتوگو با روزنامه جام جم بیان کرده که تقصیر دولت در شیوع دوباره کرونا ۷۰ درصد و سهم مردم ۳۰ درصد است. هاشمی معتقد است که دولت با شل کردن تصمیماتش به نفع کرونا به این ویروس رانت داده.
رئیس شورای شهر درباره وضعیت پایتخت گفته که به باور او، تهران باید دو هفته تعطیل میشد تا آمارهای رو به افول برود و محدودیتها آنقدر ادامه پیدا کند که مرگومیر ناشی از کرونا به صفر برسد.
اما حسن روحانی شنبه صبح در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا تعطیلی و توقف فعالیتهای اقتصادی را ناممکن دانسته است. او گفته: «راحتترین کار این است که همهچیز بسته شود اما بعدش هم مردم از گرسنگی و فقر و بیکاری به خیابان خواهند آمد»
رئیسجمهوری در عین حال گفت جشنوارهها و سمینارها نباید برگزار شوند و مراسم و اجتماعهای عروسی و عزا و مهمانی باید ممنوع شوند و در عین حال پاساژها و جاهای شلوغ باید بر اساس پروتکل عمل کنند.
دولت چندی پیش و در حالی اجازه بازگشایی مراکز کار و کسب و فعالیت را داد که به گفته هاشمی این اقدام موجب افزایش مجدد آمار بیماران و جانباختگان شد. هاشمی گفت در دو ماه اول شیوع کرونا آمار فوتیهای تهران در روزهایی به ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ نفر رسیده بود اما در اواخر اردیبهشت و به خاطر اقدامات صحیح در جهت اعمال محدودیت آمار به ۲۰ نفر فوتی در روز رسید.
گرچه رئیس شورای شهر تهران از وضعیت پایتخت ابراز نگرانی کرد، اوضاع در سایر استانهای کشور نیز به همان نسبت وخیم است. شرایط به گونهای است که بیشتر از اقدامات فوری و عاجل پیشنهاد و ایده روی میز تصمیمگیران وجود دارد. از جمله گروهی از فرماندهان بهداریهای دوران جنگ ایران و عراق هم به وزارت بهداشت نامه نوشته و ۱۸ پیشنهاد برای مقابله با بحران ارائه دادهاند. یکی از این پیشنهادات «ملزم» کردن نیروی بازنشسته کادر تخصصی درمان به بازگشت به کار در شرایط بحرانی است.
استانها رو به سرخی میروند
در ایران استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجانهای غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند. همچنین استانهای تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند.
در البرز بیمارستانها مملو از بیماران کرونایی است و اکنون بیمارستاهای صحرایی و اردوگاههای سلامت در این استان در دست راهاندازی است. استاندار البرز وضعیت را بحرانی توصیف کرده و از هلالاحمر، آموزشوپرورش، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی خواسته است که نیروهای آماده خود را برای کمک به کادر بهداشت و درمان معرفی کنند.
خراسان جنوبی نیز با افزایش تعداد مبتلایان مواجه است و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، هفت شهر این استان از جمله بیرجند، خوسف، سربیشه، طبس، فردوس، قاین و نهبندان در وضعیت قرمز قرار دارند.
در خراسان رضوی نیز ۱۷ شهرستان در وضعیت قرمز هستند، گرچه آمارها از کاهش سفر زائران به مشهد در سه ماه ابتدای سال خبر میدادند، از اوایل تیر و با بازگشایی اماکن عمومی و مذهبی، روند ابتلا در این شهر سیر صعودی پیدا کرده است. استانداری مشهد اعلام کرده که در صورت ادامه وضعیت ناچار به اعمال محدودیتهای بیشتر خواهد شد.
در خوزستان وضعیت قرمز تداوم داشته است و همزمان سخنگوی ستاد پیشگیری از ویروس کرونای استان خوزستان گفته است که محدودیتها پابرجا میمانند. در این استان فعالیتها در برخی اماکن پرخطر ممنوع است.
در فارس و هرمزگان نیز، به علت ادامه وضعیت قرمز برخی شهرهای این استانها و به حد هشدار رسیدن برخی دیگر از شهرها، محدودیتهای کرونایی یک هفته دیگر تمدید شد. معاون استانداری فارس اعلام کرده که برای شهرهای وضعیت قرمز محدودیتهای سختگیرانهتری اعمال خواهد شد.
در قزوین و با وجود افزایش ۲۵ درصدی مبتلایان استاندار میگوید که مردم بیماری را جدی نگرفته اند و گرچه برگزاری مراسم جشن در تالارها ممنوع شده، مردم در باغها و فضاهای خارج از شهر مراسم خود را برگزار میکنند.
در استان گلستان بیمارستانها بار دیگر مملو از بیماران کرونایی شده و استان با بیش از ۷۰۰ بیمار بستری شده در وضعیت هشدار قرار گرفته است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان شیوه برخورد مردم استان نسبت به ویروس کرونا را سهلانگارانهتر از گذشته توصیف کرده و گفت: «در پیک اول بیماری (اسفندماه ۹۸) ترس اولیه نسبت به کرونا وجود داشت و با خود قرنطینگی مردم و رعایت پروتکلها توانستیم از آن عبور کنیم اما هماکنون نسبت به بیماری، تطابق ایجادشده و مردم کرونا را یک ویروس ساده میپندارند و این خطرناک است.»
در استان گیلان و برخی شهرهای شمالی حضور گردشگران منطقه را به آستانه هشدار و در مورادی وضعیت قرمز کشانده است. از استانهای دیگر کشور نیز نشانههای خستگی و تکمیل ظرفیت کادر درمانی آشکار شده و برخی مسئولان از مردم خواستهاند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و در پارهای موارد به تهدید و دستورهای الزامآور متوسل شده اند.
پیشنهادهای فرماندهان سابق بهداریها به وزارت بهداشت
با وخیمتر شدن وضعیت شیوع کرونا در ایران گروهی از فرماندهان بهداری دوران جنگ به وزیر بهداشت نامهای نوشته و ۱۶ پیشنهاد برای مقابله با کرونا ارائه دادهاند.
این پیشنهادات شامل شیوههای جذب نیروهای داوطلب و امکانات درمانی و منابع مالی میشود. از جمله فرماندهان سابق بهداریهای دوران جنگ پیشنهاد داده اند که وزارت بهداشت باید دفتر اعزام نیروی داوطلب برای کمک به کادر تخصصی درمانی تاسیس شود؛ نیروهای مسلح برای تاسیس و راهاندازی بیمارستانهای صحرایی به کار گرفته شوند؛ کلیه امکانات هلال احمر بسیج شود؛ بهرهگیری از ظرفیت بیمارستانهای بخش خصوصی و کمک مالیاتی به واحدهای درمانی بخش خصوصی که بیماران کووید ۱۹ را بستری کردهاند.
اما یک پیشنهاد عجیب در این نامه درخواست از دولت برای بازگشتن بازنشستگان کادر درمانی به سر کار است. فرماندهان سابق پیشنهاد دادهاند که در صورت ادامه کمبود نیروی تخصصی «ملزم» به بازگشت به محیط کار شوند. این در حالی است که بازنشستگان کادر درمانی با توجه به کهولت سن گروهی آسیبپذیر محسوب میشوند.
فرماندهان سابق بهداریهای همچنین طرحهایی برای محدودیت تجمع و تماسهای اجتماعی پیشنهاد دادهاند. لغو طرح ترافیک و ایجاد محدودیتهای رفتوآمد درون و بیرون شهرها و استانها دست کم به مدت دو هفته، همچنین اعمال محدودیت قاطع بر مراسم عروسی، عزا، مساجد، هیاتهای مذهبی، جشنها و سایر تجمعات از جمله پیشنهادات قید شده در نامه است.
نظرها
افزایش 70 درصدی دفن اموات در آرامستان های اهواز پس از شیوع مجدد کرونا
افزایش 70 درصدی دفن اموات در آرامستان های اهواز پس از شیوع مجدد کرونا ▪️اردوی کار: علیرضا عالیپور، رییس هیات مدیره سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز گفته: «پس از شیوع کرونا، تعداد موارد دفن اموات از سوی سازمان آرامستانهای اهواز ۷۰ درصد افزایش یافته است.» به گفته او «تا قبل از شیوع کرونا، سازمان آرامستان شهرداری اهواز روزانه کار دفن شش نفر را انجام میداد اما در تیرماه ۹۹ این آمار به ۱۰.۲۵ نفر رسید که افزایش ۷۰ درصدی را نشان میدهد.» @ordoyekar
مرگ از کرونا به جای شورش از گرسنگی «انتخاب» روحانی برای مردم
مرگ از کرونا به جای شورش از گرسنگی «انتخاب» روحانی برای مردم ▪️اردوی کار: با شیوع دوباره کرونا، افزایش تلفات، ابتلای گسترده کادر درمانی، انفجاری شدن وضعیت بیمارستان ها و لزوم قرنطینه دقیق و کامل برای مهار گسترش ویروس، روحانی امروز در جلسه سناد ملی مقابله با کرونا با قرنطینه مخالفت کرده و گفته: « راحتترین کار این است که همهچیز بسته شود اما بعدش هم مردم از گرسنگی و فقر و بیکاری به خیابان خواهند آمد». ▪️این به معنای آن است که برخلاف بسیاری از دولت ها که از شهروندان در دوران قرنطینه حمایت کرده اند، دولت روحانی چون مرگ مردم از کرونا را بر هزینه کردن برای حفظ سلامت شان و مرگ خاموش دسته جمعی را بر شورش آنان ترجیح می دهد، به جای مردم و. برای مردم «کرونا» را در برابر «گرسنگی» و شورش گرسنگان «انتخاب» کرده است. این در حالی است که دولت همچنان از شهروندان طلبکار است و مسئولیت «انتخاب» مرگبار خود را هم به گردن نمی گیرد. ▪️روحانی به جای قرنطینه کامل توصیه های عمومی که تکرار آنها نتوانسته است از شیوع مجدد کرونا جلوگیری کند را دوباره تکرار کرده و گفته: « اگر همه از ماسک استفاده کنند، فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود، درکنار شستشوی منظم دست و برخی از عادتهایی که داریم مانند مالیدن و خارش صورت با دست را ترک کنیم، یعنی به عبارتی سبک زندگی را تا حدی تغییر دهیم به خوبی میتوانیم در برابر این بیماری بایستیم و موفق شویم».
آمار رسمی کرونا؛ ۱۸۸ فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته/ شناسایی ۲۳۹۷ بیمار جدید
آمار رسمی کرونا؛ ۱۸۸ فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته/ شناسایی ۲۳۹۷ بیمار جدید ▪️سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۸ نفر در کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند. ▪️سیما سادات لاری، بعد از ظهر شنبه با اشاره به شناسایی ۲۳۹۷ مورد جدید کرونا در کشور طی شبانه روز گذشته، گفته: تا کنون ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند. ▪️لاری، تعداد فوتیها در ۲۴ ساعت گذشته را ۱۸۸ نفر اعلام کرد و افزود: بر همین اساس، تا کنون ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر از هموطنان بر اثر ابتلاء به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. ▪️سخنگوی وزارت بهداشت، آمار بهبود یافتگان را ۲۱۷ هزار و ۶۶۶ نفر اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی، تاکنون ۳۳۳۸ نفر از بیماران کرونا در وضعیت شدید و تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند. ▪️لاری افزود: تاکنون یک میلیون و ۹۴۷ هزار و ۱۱۴ نمونه مورد آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. @ordoyekar
Faryad
رسول قهرمانی، نماینده دادستان?! توضیح داد که اکبر طبری ابتدا افراد ثروتمندی که پرونده قضایی داشتند را به عنوان «طعمه» شناسایی میکرد و وظیفه شناسایی آنها بر عهده فردی به نام «محمد انوشه» بوده است. اکبر طبری که در طول دوران ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه از مهرههای کلیدی دفتر او محسوب میشد به تشکیل یک شبکه ارتشا و «سردستگی» این شبکه برای دریافت رشوههای کلان و اعمال نفوذ در پروندههای قضایی متهم شده است. محمد انوشه که در جلسه دادگاه «کارمند ریاست جمهوری» معرفی شد، متهم ردیف هفتم این پرونده است و به گفته مقامهایی قضایی، «از کشور فرار کرده و ساکن آلمان است»!!. نماینده دادستان گفت: انوشه ۱۷ روز پس از بازداشت اکبر طبری از کشور خارج شده است. او توضیح نداد که علیرغم ادعای تحقیقات گسترده درباره شبکه اکبر طبری در قوه قضائیه، چرا این فرد ممنوعالخروج نشده است.! در پرونده فساد اکبر طبری، ۲۱ متهم حضور دارند که پنج نفر از آنها از کشور خارج شده بودند!. یکی از افراد متواری غلامرضا منصوری بود که جسد خودکشی شده او روز ۱۰ خرداد در بخارست، پایتخت رومانی، پیدا شد.! تاکنون گزارشی از وضعیت چهار متهم فراری دیگر یعنی حسن نجفی، محمد انوشه، مصطفی نیاز آذری و نادر شریف نجار منتشر نشده است. نماینده دادستان در نهمین جلسه دادگاه با اعلام اینکه اکبر طبری در جریان رسیدگی به پروندهها، مال و اموال زیادی به دست آورده، گفت افرادی که در این مسیر توسط طبری شناسایی میشدند، گفتهاند «وقتی طبری به ما وصل شد ما میخواستیم از طبری رها شویم، ولی او ما را رها نمیکرد!». اگر در مسیر حل پروندههای قضایی، مقامهایی قضایی به حرف طبری توجه نمیکردند، او با اعمال نفوذ اقداماتی علیه این افراد انجام میداد!
Farid
محمدرضا محبوبفر عضو ستاد حکومتی کرونا اعتراف کرد که رژیم در وحشت از تکرار قیامهای ۹۶ و ۹۸ سیاست مجرمانه «ایمنی گله ای» را در پیش گرفت و مردم را به قربانگاه کرونا فرستاد. وی گفت: «ایران به مرگبارترین روزهای کرونا رسید و آمار مرگهای دولتی رکورد شکست... دولت به دنبال جلوگیری از تجدید اعتراضات سالهای ۹۶ و ۹۸، از پس بحران اقتصادی و کاهش ارزش قیمت ریال در میانه تحریم و کرونا، با اتخاذ راهکار دولتی «ایمنی گلهای» نسبت بهبازگشاییهای گسترده در سطح کشور و رفع محدودیتها و ممنوعیتها تعجیل کرد و مردم را با کرونا تنها گذاشت». !