ابتلای نرگس محمدی به کرونا، بیخبری از زینب جلالیان
نرگس محمدی در زندان به کرونا مبتلا شده است. خانواده جلالیان هم میگویند از بیست روز قبل خبری از زینب ندارند. او در آخرین تماس تلفنی گفته بود حالش خوب نیست.
خانواده نرگس محمدی از ابتلای او به کرونا در زندان زنجان خبر دادند. پیش از این منابع خبری ابتلای سهیلا حجاب و زینب جلالیان در زندان قرچک ورامین به کرونا را گزارش کرده بودند. خانواده این زندانیان میگویند: مسئولان زندان از ارائه خدمات درمانی به زندانیان خودداری میکنند.
خانواده جلالیان هم میگویند بیش از بیست روز است از زینب خبر ندارند.او در آخرین تماس تلفنی با خانواده گفته بود که حالش خوب نیست و احساس میکند علائم کرونا دارد.
شامگاه شنبه ۲۱ تیر، شیرین عبادی، حقوقدان و فعال حقوق بشر به نقل از خانواده نرگس محمدی نوشت: او «در زندان زنجان به کرونا مبتلا شده است».
چند روز قبل تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی در صفحه فیس بوک خود نوشته بود: «نرگس محمدی همراه با ۶ زندانی دیگر دچار بی حال شدید و بدن درد و ازدست دادن حس بویائی شدهاند بدون دارو و معالجه در زندان زنجان. از ۶ روز پیش این وضع بیماری مدام بدتر شده است». او شامگاه شنبه در توییتر ابتلای نرگس محمدی به کرونا را تایید کرد و نوشت علاوه بر او یازده زندانی دیگر هم درگیر این بیماری شدهاند.
خانواده محمدی که به گفته شیرین عبادی در تماس با او خبر ابتلای این زندانی سیاسی به کووید-۱۹ را تایید کردند، گفتهاند نرگس که از ۹ تیر «علائم ابتلا به کرونا را دارد هیچ گونه دارو و درمانی نگرفته است»؛ «مسئولین زندان و دادستان زنجان او را از حق اخذ نتیجه تست هم محروم کرده و در بیخبری کامل نگه داشتهاند
شیرین عبادی در ادامه به نقل از خانواده محمدی نوشت: «علائم ویروس کرونا از جمله درد شدید عضلانی، بی حالی مفرط، از دست دادن حس بویایی در بدن نرگس بروز پیدا می کند ولی با بی توجهی مسئولین زندان وضعیت او وخیم تر شده است تا اینکه بر اثر اعتراض خانواده مجبور به انجام تست کرونا شده اند».
به گفته خانواده این زندانی سیاسی که از سال ۱۳۹۴ در زندان نگهداری میشود، او به همراه ۱۱ زندانی دیگر از صبح شنبه «قرنطینه شده و افراد سالم از بند خارج گردیدهاند».
نرگس محمدی دی ماه سال گذشته پس از اعتراض به کشتار معترضان در آبان ۱۳۹۶ با ضرب و شتم و خشونت فیزیکی زندانبانان از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد. دادگاه انقلاب او را به ۱۶ سال زندان محکوم کرده است.
محمدی در دوره پیشین بازداشت در زندان دچار حمله عصبی شد و برای مدتی نتوانست راه برود. به گفته خانواده این زندانی سیاسی، «نبود امکانات و تغذیه مناسب، وضع جسمی او را به شدت وخیم کرده. بدن درد و ضعف و از دست دادن وزن توان او را کمتر از پیش نموده و با این حال نیز هیچ گونه توجهی به تغذیه ایشان نمیشود».
آنها گفتهاند که مسئولان زندان زنجان «حتی حاضر نیستند به هزینه و با پول خود زندانی مواد غذائی مورد نیازشان را تهیه و در اختیارشان قرار دهند و مسئول مربوطه در پاسخ به سفارش نرگس برای تهیه گوشت و مواد غذائی مورد نیازش به هزینه خودش، به او می گوید می خواستی جرم نکنی. ما به تو گوشت نمیدهیم».
بیست روز بی خبری از وضعیت زینب جلالیان
در خبر دیگری علی جلالیان، پدر زینب جلالیان به کمپین حقوق بشر برای ایران گفت: «بیش از بیست روز است که خانواده خانم جلالیان هیچ گونه اطلاعی از وضعیت و محل نگهداری او ندارند». زینب جلالیان، زندانی سیاسی کُرد که از حدود ۱۳ سال قبل در زندان نگهداری میشود، اردیبهشت امسال از زندان خوی به قرچک ورامین منتقل شده بود.
پیش از این برخی منابع خبری از احتمال ابتلای جلالیان به کرونا خبر داده بودند. این خبر هنوز تایید نشده اما به گفته پدرش، او در آخرین تماس تلفنی به مادرش گفته بود «حالش خوب نیست و علائم بیماری کرونا دارد». آقای جلالیان گفت که پیگیریهای خانواده برای اطلاع از وضعیت و محل نگهداری زینب تاکنون بی پاسخ مانده است.
شبکه حقوق بشر کردستان ۱۳ تیر به نقل از یکی از اعضای خانواده زینب جلالیان نوشت: احتمال دارد او را به زندان کرمان منتقل کرده باشند. این عضو خانواده جلالیان گفته بود: «وز گذشته شخصی که خود را یکی از زندانیان در زندان قرچک معرفی کرد در تماس با خانواده گفت که چند روز پیش گروهی از ماموران امنیتی زینب را به قصد انتقال به زندان کرمان از این زندان منتقل کردهاند. همزمان علی جلالیان پدر زینب از سامانه دستگاه قضایی پیامکی مبنی بر انتقال پرونده دخترش به شعبه اول دادگاه جزایی کرمان دریافت کرده است.»
جلالیان اسفند ماه ۱۳۸۶ در کرمانشاه بازداشت شد و پس از ماهها نگهداری در سلول انفرادی اداره اطلاعات این شهر و تحمل شکنجههای شدید جسمی و روحی، توسط دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «محاربه» از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به اعدام محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به حبس ابد تبدیل شد.
نظرها
حسین
خامنهای! روزی را میبینم که ایران را خاکستر کردهای، نه اثری از تو هست و نه هیچ اثری از بیت حراملقمه تو! این همه جنایت، به آرامش منتهی نخواهد شد، هر زمان که باشد این سد خواهد شکست، و آه مادران دلسوخته این کشور را با همه مردم آن خواهد سوزاند. این سرنوشت تمامی کشورهای استبداد زده است.
نامه نرگس محمدی از زندان زنجان: «۱۲ نفر با علایم کرونا قرنطینه شده ایم، وزیر بهداشت نماینده اعزام کند»
نامه نرگس محمدی از زندان زنجان: «۱۲ نفر با علایم کرونا قرنطینه شده ایم، وزیر بهداشت نماینده اعزام کند» نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در زندان زنجان که با وجود بروز علائم بیماری کرونا از رسیدگی پزشکی محروم است، طی نامهای سرگشاده از وزیر بهداشت خواسته است نمایندهای جهت رسیدگی به وضعیت زندان زنان زنجان اعزام کند. او در بخشی از این نامه در شرح وضعیت خود و دیگر زنان زندانی که با علائم مشابه در این زندان محبوس هستند می گوید: " ما ۱۲ نفر با علایم خستگی مفرط و درد ناحیه شکم، اسهال و استفراغ و از دست دادن حس بویایی بدون دارو و درمان و تغذیه مناسب روی تختها افتاده ایم. عدم امکانات پزشکی، عدم فضای مناسب برای قرنطینه ورودی های جدید و عدم کنترل سلامتی آنها موجب شیوع ویروس کرونا در بند شده که جای تامل دارد". نرگس محمدی به آمبولی ریه مبتلاست که همین امر جان او را در برابر کرونا بیش از سایرین در معرض خطر قرار میدهد./هرانا
شکایت نامه نرگس محمدی از زندان زنان در زنجان
شکایت نامه نرگس محمدی از زندان زنان در زنجان من قریب یک سال میباشد که صدای فرزندانم را نشنیده ام؛ اکنون نیز با ابتلا به کرونا بدون دارو وخدمات پزشکی بسر میبرم ✍️نرگس محمدی 21 تیرماه زندانیان زن زنجان که 18 نفر هستیم تفکیک شدیم و6نفر که علایم کرونا نداشتند به بیرون بند منتقل شده و ما 12 نفر که تقریبا" از 11 روز پیش علائم کرونا نمایان شد در داخل بند قرنطینه شدیم هفته گذشته با وخامت حالمان و پیگیری خانوداه تست کرونا از ما گرفته اشد ولی جواب تست هرگز به ما ابلاغ نگردید امروز به ناگهان تعدادی به داخل بند آمده و بند را تفکیک کردند. یکی از همبندیها که پنج شنبه با وخامت حالش به بیمارستان منتقل شد با تشخیص قطعی کرونا امروز صبح با وثیقه آزاد شد. از حدود یک ماه پیش حدودا" 30 نفر ورودی داشتیم که بعضی از آنها علایم کرونا داشتند حتی یکی از آنها با گواهی ابتلای کرونا به زندان منتقل شد ولی با وخامت حالشان به مرخصی رفتند. ما 12 نفر با علایم خستگی مفرط ودرد ناحیه شکم، اسهال و استفراغ و از دست دادن حس بویایی بدون دارو و درمان و تغذیه مناسب روی تختها افتاده ایم. عدم امکانات پزشکی، عدم فضای مناسب برای قرنطینه برای ورودی های جدید و عدم کنترل سلامتی آنها موجب شیوع ویروس کرونا در بند گردید که جای تامل دارد. من ازجناب آقای نمکی وزیر بهداشت تقاضا دارم نماینده ای جهت رسیدگی به وضعیت زندان زنان زنجان اعزام دارند . من از طریق نامه شکایت قانونی خود را به جهت اعمال شرایط سخت و طاقت فرسای زندان زنجان در 6 ماه گذشته وعدم رسیدگی پزشکی اعلام میدارم. طی این مدت بنا به دستور وزارت اطلاعات و قوه قضاییه حتی از خرید گوشت با هزینه خودم مخالفت شده است از ارائه کتاب، تلفن فرزندانم در خارج از کشور ممانعت شده است و من قریب یک سال میباشد که صدای فرزندانم را نشنیده ام. اکنون نیز با ابتلا به کرونا بدون دارو وخدمات پزشکی بسر میبرم. #کولبر_نیوز #kolbarnews @kolbarnews
برخورد با نرگس محمدی انتقام است
تقی رحمانی: برخوردی که با نرگس محمدی شده یک نوع انتقام است نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در زندان زنجان به کرونا مبتلا شد. تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی درگفت و گو با دویچه وله ابتلای همسرش به کرونا را تائید کرده و از مقامات قضایی ایران خواست برای مراقبتهای پزشکی به همسرش مرخصی دهند. رحمانی درباره آخرین وضعیت همسرش به دویچه وله چنین شرح میدهد: «چند روز پیش یک زندانی که تست کرونای مثبت داشته به بند زندانیان زن آوردند. این زندانی افراد داخل بند را مبتلا میکند و چندین روز است که این واقعه رخ داده است. بعد از ابتلای زندانیان به کرونا ۲۰ زندانی را به دو قسمت میکنند و هشت تن را جدا میکنند و ۱۲ زندانی دیگر از جمله نرگس محمدی را قرنطینه میکنند.» رحمانی در ادامه صحبتهای خود میگوید: «اینها ۱۲ نفر هستند و به دلیل ابتلا به کرونا در بند زنان زنجان قرنطینه شدند ولی مراقبتهای پزشکی و دارویی انجام نمیگیرد و فقط قرنطینه شدند.» نرگس محمدی سالهاست با بیماری ریوی دست و پنجه نرم میکند و وضعیتش دراین روزها به دلیل ابتلایش به کرونا وخیم تر و خطرناک تر از قبل شده است. خانواده نرگس محمدی هم گفتند که او چند بار عمل جراحی سنگین داشته و بنا به دستور پزشک معالجش باید در رژیم غذائیش پروتئین به قدر کافی و لازم داشته باشد. به نوشته وبسایت کلمه نرگس محمدی طی شش ماهی که به زنجان منتقل شده با نان و ماست یا نان و گوجه و پیاز تغذیه شده است. رحمانی میگوید: «از طرف وزارت اطلاعات آقای روحانی با نرگس یک نوع مخالفت و عناد غیرقابل توصیفی وجود دارد. ولی آقای روحانی کارهای نیست. اما واقعیت این است که این مقدار مخالفت روی نرگس وجود دارد و حتی در زندان مورد محرومیتهای مضاعف قرار گرفته است. کتاب نمیگیرد، ۱۰ ماه است که با فرزندان خود نتوانسته تلفنی صحبت بکند و ۱۰ ماه است که بچههایش صدای مادر خود را نشنیدند. مسئولین زندان زنجان حتی حاضر نیستند به هزینه و با پول خودِ نرگس مواد غذائی در اختیارش قرار دهند.» #زنان_زنداني #كنشگران_حقوق_مدني @dw_farsi