وزیر خارجه فرانسه: اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان ضروری است
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه که برای یک سفر دو روزه وارد بیروت شده است در یک نشست خبری گفت: به ما کمک کنید تا به شما کمک کنیم. این شعار سفرم به لبنان است.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه که برای یک سفر دو روزه وارد بیروت شده است، در نشست خبری مشترک با همتای لبنانی خود خواهان اصلاحات ضروری برای برونرفت لبنان از بحران اقتصادی شد.
لبنان با یکی از ژرفترین بحرانهای اقتصادی مواجه است، با پیامدهایی مانند گسترش فقر و حتی گرسنگی. در اردیبهشت سال جاری دولت حسان دیاب، نخستوزیر لبنان مذاکرات با صندوق بینالمللی پول را از سر گرفت. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، پنجشنبه ۲۳ ژوئیه/ ۲ مرداد در یک نشست خبری مشترک با ناصیف حتی، همتای لبنانی خود گفت:
«فرانسه در این شرایط سخت در کنار ملت لبنان میماند. صدای لبنانیهایی که از ۱۷ اکتبر گذشته وارد خیابانها شدند، شنیده نشده است. راهکارها برای ساماندهی به اوضاع لبنان در کنفرانس "سیدر" طرح شد.»
اجلاس پاریس ۴ (سیدر) با حضور نمایندگان ۳۷ کشور و ۱۴ سازمان بینالمللی جمعه ۶ آوریل/ ۱۷ فروردین سال جاری برگزار شد. در این اجلاس بانک چندین نهاد مالی اعلام کردند اگر اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان عملی شود، حدود ۱۰ میلیارد دلار بهشکل وام و یا اهدای مالی به لبنان کمک خواهند کرد. بانک سرمایهگذاری اروپا (EIB) متعلق به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۸۰۰ میلیون دلار، صندوق کویتی برای توسعه اقتصادی کشورهای عربی ۷۰۰ میلیون دلار، بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD) ۱,۱ میلیارد دلار برای شش سال، و صندوق عربی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی (FADES) یک میلیارد دلار از این مبلغ را به عهده گرفتند.
لودریان در ادامه نشست خبری در بیروت گفت:
«به ما کمک کنید تا به شما کمک کنیم. این شعار سفرم به لبنان است.»
وزیر خارجه فرانسه همچنین خواستار ازسرگیری مذاکرات با صندوق بینالمللی پول شد:
«هیچ راه حل جایگزینی برای لبنان غیر از مذاکره با صندوق بینالمللی پول وجود ندارد. آنچه که تاکنون حاصل شده، دلگرم کننده نیست و باید با فساد و قاچاق مقابله شود، زیرا این دو موضوع، لبنان را تهدید میکنند. باید اصلاحات صورت گیرد. این فقط خواسته فرانسه نیست بلکه خواسته جامعه بینالملل است.»
در ماههای اخیر، پوند (لیره) لبنان بیش از ۸۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده است. لبنان، سومین کشور بدهکار جهان و همچنین از واردات کالاهای اساسی همچون سوخت ناتوان است و بیروت با قطعی دائمی برق دستوپنجه نرم میکند. بنزین کمیاب شده و قیمت اقلام اساسی هم افزایش یافته است.
دولت حسان دیاب، نخستوزیر لبنان طرح پنج ساله نجات اقتصادی برای حل بحران بدهیهای ارزی، پایین آمدن میزان بیکاری، تقویت ارزش پول ملی و سیستم بانکی را ارائه داده است. این برنامه اما در گروی حمایت صندوق بینالمللی پول است. سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان بهرغم مخالفت قبلی با نقش صندوق بینالمللی پول، حمایت خود را از این اقدام دیاب اعلام کرده و در همان حال هشدار داده بود که دولت در مورد شرایط توافق با صندوق بینالمللی پول دقت کند. یک گزینه دیگر رویکرد به چین است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.