سونامی پلاستیکی
پلاستیک ورودی به اقیانوسها در ۲۰ سال آینده سه برابر میشود
هر روز بر میزان زبالههای پلاستیکی که راه به اقیانوسها میبرند، افزوده میشود. نتایج یک مطالعه اخیر نشان میدهد طی ۲۰ سال آینده حجم این زایدات سه برابر خواهد شد.
هر روز بر میزان زبالههای پلاستیکی که راه خود را به اقیانوسها باز میکنند، افزوده میشود. نتایج یک مطالعه اخیر نشان میدهد که طی ۲۰ سال آینده حجم این زایدات پلاستیکی سه برابر خواهد شد.
هر چند اقدامات فردی برای کنترل زایدات پلاستیکی موثر است اما در نهایت دولتها باید با در پیش گرفتن تدابیر جدی موج ورود پلاستیک به اقیانوسها را کنترل کنند.
یکی از مهمترین اقدامات برای مقابله با سونامی قریبالوقوع پلاستیکی محدود کردن فروش و استفاده از مواد پلاستیکی و اجباری کردن استفاده از گزینههای دیگر است.
نتایج تحلیل دادهها و پیشبینی متخصصان مبنی بر آن است که حتی با وجود تمامی اقدامات موج پلاستیک متوقف نخواهد شد و در بهترین حالت به نصف حجم امروزی خواهد رسید.
پیشبینیهای قبلی در مورد میزان پلاستیک ورودی به اقیانوسها در حال حاضر رقمی بین حدود هشت میلیون تن پلاستیک بود اما ارقام واقعی احتمالا بیش از این و بالغ بر ۱۱ میلیون تن پلاستیک است.
اگر روند کنونی ادامه یابد، میزان پسماندهای پلاستیکی تا سال ۲۰۴۰ به ۲۹ میلیون تن خواهد رسید.
محققان به کار گیری روشهای جدیتر و اقدامات شدیدتری را برای مقابله با این بحران پیشرو توصیه کردهاند، از جمله این اقدامات بهبود وضعیت جمعآوری زباله به ویژه در کشورهای در حال توسعه جهان، بازیافت بیشتر و سرمایهگذاری بر روی مواد جایگزین و طراحی بهتر محصولات برای کاهش میزان پلاستیک مصرفی است.
چنین تدابیری اما نیاز به سرمایهگذاری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار در سراسر جهان ظرف پنج سال آینده دارد.
پلاستیک از جمله موادی است که در طبیعت دیر تجزیه میشود و به صدها سال برای تجزیه نیاز دارد.
سال گذشته جمعی از دانشمندان، جامعترین پژوهش تاریخی درباره سلامت سیاره را منتشر کردند و در آن درباره کاهش پرشتاب تنوع زیستی و خطرات آن هشدار دادند.
در این گزارش که از سوی سازمان ملل منتشر شد، آمده بود زبالههای پلاستیکی از سال ۱۹۸۰، ۱۰ برابر شدهاند. این افزایش بر حیات و سلامت ۸۶ درصد لاکپشتهای دریایی، ۴۴ درصد مرغان دریایی و ۴۳ درصد پستانداران دریایی تاثیرگذاشته است.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.