ضرب و شتم «سازمانیافته» جعفرعظیمزاده در زندان اوین
حملههای صورت گرفته علیه جعفر عظیمزاده در حالی رخ داده که مسئولان زندان هیچ گونه واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده و کوچکترین برخوردی با اشخاص ضارب نکردهاند.
سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار بیانیهای از «دو بار حمله به جعفر عظیمزاده در یک روز» و ضرب و شتم این فعال کارگری در زندان اوین توسط زندانیان با جرایم عادی خبر داد و نوشت این حملهها در حالی رخ داده که مسئولان زندان هیچ گونه واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده و کوچکترین برخوردی با اشخاص ضارب نکردهاند.
بهنوشته این منبع، حملههای صورت گرفته علیه این زندانی سیاسی «مطمئناً طرحی سازمانیافته» از سوی «نهادهای امنیتی» است:
«این اتفاق عجیب که در یک روز دو بار به شخص جعفر حمله شده و مسئولین نیز کوچکترین عکسالعملی نشان ندادهاند ما را بر این باور رسانده است که این حملات مطمئناً طرحی سازمانیافته از سوی نهادهای امنیتی است تا به جعفر عظیم زاده آسیب جدی رسانده و یا حتی او را به قتل برسانند یا اینکه با چنین اقداماتی جعفر را تحریک و وادار به عکسالعمل کرده که دوباره بتوانند بهانهای برای اِعمال فشار بیشتر و پرونده سازیهای مجدد به دست آورند.»
بر اساس این بیانیه، جعفر عظیمزاده یک بار در ساعت ۱۱ صبح روز یکشنبه پنجم مرداد توسط یکی از زندانیانی که به جرم فروش مواد مخدر در سالنی دیگر از بند هشت زندان اوین محبوس است، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بار دیگر حوالی غروب و در هواخوری، زندانی دیگری از بندی دیگر به او حمله کرده است.
بر پایه اخبار منتشر شده از سوی خانواده این فعال کارگری، او در طول دوران زندان، بدون رعایت اصل تفکیک جرایم از سوی مسئولان زندان اوین، در کنار زندانیان با جرایم عادی نگهداری میشود.
سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران اما در ادامه بیانیه خود نوشته:
«اساساً تداوم عدم تفکیک نگهداری زندانیان سیاسی با زندانیان جرایم خطرناک، اقدامی آگاهانه از سوی نهادهای امنیتی است تا در چنین مواقعی بتوانند به جان و سلامت زندانیان سیاسی یورش ببرند.»
جعفر عظیمزاده، فعال کارگری و از هماهنگکنندگان طومار ۴۰ هزار نفری کارگران برای افزایش حداقل مزد است که در فروردین سال ۱۳۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب در تهران به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروههای سیاسی و فعالیت مجازی، رسانهها و مطبوعات محکوم شد.
این زندانی سیاسی از روز ۹ بهمن ۱۳۹۷ برای اجرای حکم شش سال حبس خود بازداشت و روانه زندان اوین شده است.
جعفر عظیمزاده همچنین از جمله زندانیان سیاسی است که در ماههای پس از شیوع کرونا نه تنها از استفاده از حق مرخصی خود محروم مانده، بلکه قوه قضاییه اواخر فرودین ماه امسال برای اعمال فشار بیشتر بر این فعال کارگری، پرونده جدیدی در شعبه دوم دادسرای اوین برای او گشوده و در نهایت شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران روز ۱۸ خرداد، عظیمزاده را بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» مجددا به ۱۳ ماه حبس محکوم کرده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه اخیر خود اما ضمن محکوم کردن حمله و ضرب و شتم این زندانی سیاسی توسط «عوامل وابسته به نهادهای امنیتی در زندان»، قوه قضاییه را «مسئول حفظ جان و سلامتی» جعفر عظیمزاده و دیگر زندانیان سیاسی دانسته است.
این فعال کارگری اما به چند بیماری از جمله درد سینه، مشکلات کلیوی و نارسایی قلبی و عروقی مبتلاست و در طول دوران زندان از دسترسی کافی به داروهای خود و رسیدگی تخصصی پزشکی هم محروم مانده است.
سازمان عفو بینالملل پیشتر از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته بود تا جعفر عظیمزاده را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنند.
این سازمان، عظیمزاده را یک «زندانی عقیدتی» توصیف کرده بود که تنها به دلیل استفاده مسالمتآمیز از حق آزادی بیان، آزادی تجمعات و آزادی تشکلیابی خود، زندانی شده است:
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.