ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بلاتکلیفی امان جلالی نژاد، مهدی معمار و روح‌الله کاووسی در زندان شیبان اهواز

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی امان جلالی‌نژاد، مهدی معمار و روح الله کاووسی، سه شهروند بازداشتی را به‌رغم گذشت ماه‌ها، بدون صدور حکم در زندان شیبان اهواز در بلاتکلیفی نگه داشته است.

طبق گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روح الله کاووسی، شهروند بازداشتی اهل ایذه بیش از ۱۶ ماه است که به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده او به هرانا گفت: «آقای کاووسی ۴۸۸ روز است که در بند پنج زندان شیبان اهواز در بازداشت به‌سر می‌برد. در این مدت او چندین بار در دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام محاکمه شده است. اما با این وجود حکمی برای وی صادر نشده و در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.» نیروهای امنیتی روح‌الله کاووسی را در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ در اهواز بازداشت و به زندان شیبان منتقل کردند.

هرانا پیشتر نیز به نقل از یک منبع مطلع گزارش داده بود که این شهروند بازداشت‌شده دچار بیماری‌های کلیوی و کبدی است و در زمان بازداشت هنگام تعقیب و گریز با نیروهای امنیتی از پشت بام آپارتمان سقوط کرده که منجر به شکستگی برخی از نواحی بدن او شده است. این منبع تأیید کرده بود که وضعیت جسمانی او نامساعد است و نیازمند رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی است.

در جریان پرونده دیگری دستگاه قضایی حکومت ایران به‌رغم گذشت ۲۶۰ روز امان جلالی‌نژاد و مهدی معمار، دو شهروند بازداشت‌شده دیگر را در زندان شیبان اهواز در بلاتکلیفی نگه داشته است. طبق گزارش هرانا آن‌ها در یک پرونده مشترک در تاریخ ۱۷ آذر، در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری اهواز به ریاست قاضی پورسراج محاکمه شدند اما در عین‌حال بخش دیگری از پرونده آن‌ها در شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز تحت بررسی است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این متهمان ضمن به هرانا گفته است: «پس از برگزاری جلسه دادگاه کیفری، قاضی پرونده با تبدیل قرار بازداشت آنها به وثیقه یا کفالت موافقت کرد. اما به دلیل اینکه بخش دیگری از پرونده آنها دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است، آزادی موقت آنها میسر نشد.»

 فرزانه زیلابی، وکیل امان جلالی‌ نژاد در مصاحبه با «امتداد» تأکید کرده است که اتهام‌های مطرح‌شده علیه موکلش فاقد مستندات معتبر است. او گفت: «آقای جلالی‌نژاد به رغم پایان تحقیقات پرونده و صدور کیفرخواست، همچنان در بازداشت به سر می‌برد. به نظر می‌رسد هیچ اراده‌ای برای آزادی او وجود نداشته و مسئولان پرونده از خود سلب مسئولیت می‌کنند. این در حالی است که پرونده پس از صدور کیفرخواست در شعبه ۱۳ بازپرسی اهواز، یک ماه پیش به شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شده، اما به دلیل عدم حضور قاضی، همچنان بلاتصدی باقی مانده و هیچ اقدام مؤثری در خصوص رسیدگی به آن صورت نمی‌گیرد.»

یک منبع نزدیک به خانواده مهدی معمار هم پیشتر به هرانا گفته بود که بازجو او را در جریان بازجویی مجبور به امضای برگه‌های سفیدی کرده است: «بازجو در مراحل اولیه بازپرسی به مهدی گفته بود اگر همکاری کند و برگه‌هایی را امضا کند، آزاد خواهد شد. مهدی نیز بدون آگاهی از محتوای این برگه‌ها، آن‌ها را امضا کرد که در نهایت به‌عنوان مستندات علیه او مورد استفاده قرار گرفت. همچنین او در برخی جلسات بازجویی مجبور به امضای برگه‌های سفیدی شده است که احتمالاً این برگه‌ها نیز علیه وی استفاده خواهند شد.»

نیروهای امنیتی امان جلالی نژاد، ۳۳ ساله، متولد زاهدان و اهل بیرجند، فارغ التحصیل رشته نقاشی، معلم و عضو شورای هنرستان امیرکبیر اهواز را در تاریخ ۲۰ فروردین سال جاری در محدوده ورودی شهر اهواز بازداشت کردند. مهدی معمار، دانشجوی مکانیک اهل اهواز که ۲۰ سال دارد هم یک هفته بعد با یورش نیروهای امنیتی به محل سکونتش بازداشت شد.

شعبه ۱۳ دادسرای انقلاب اهواز این دو متهم سیاسی را در یک پرونده مشترک به همراه جعفر سلمان نژاد، محمد سلامت، راستین قنواتی و مهشید لطفی به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، عضویت در جمعیت‌های معارض کشور، محاربه، افساد فی الارض، نگهداری اسلحه/مهمات جنگی به صورت غیرمجاز و نگهداری شوکر (شوک‌دهنده‌ها) متهم کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.