حمله داعش به زندان جلالآباد افغانستان پایان یافت
طالبان میگویند نقشی در این حمله نداشته و به آتشبس پایبند بودهاند. عبدالله عبدالله اعلام کرد انتظار دارد با آغاز مذاکرات بینافغان زمینه برای آتشبس دائمی فراهم شود.
وزارت دفاع افغانستان در بیانیهای اعلام کرد که حمله مهاجمان به زندان جلالآباد در ولایت ننگرهار بعد از ۲۰ ساعت درگیری پایان یافت. سخنگوی والی ننگرهار اعلام کرد که در جریان درگیریها بین نیرهای امنیتی افغانستان و مهاجمان دستکم ۲۹ نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شدند. گروه طالبان میگوید آتشبس را رعایت کرده و در این حمله و هیچ حمله دیگری دست نداشته است.
حمله نیروهای گروه «دولت اسلامی» (داعش) به زندان جلالآباد در شرق افغانستان شامگاه یکشنبه ۱۲ مرداد / ۲ ژوئیه ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه آغاز شد و تا بعد از ظهر دوشنبه ۱۳ مرداد / ۳ اوت همچنان ادامه داشت. مهاجمان ابتدا در حمله انتحاری یک خودروی بمبگذاریشده را در ورودی ساختمان زندان جلالآباد منفجر کردند و سپس با نیروهای امنیتی درگیر شدند.
عطاالله خوگیانی، سخنگوی والی ننگرهار صبح دوشنبه به منابع خبری افغانستان گفت شمار کشتهشدگان ۲۹نفر است که پیکرهای آنها به بیمارستان منتقل شده است.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی بعد از ظهر دوشنبه ۱۳ مرداد با انتشار بیانیهای حمله مهاجمان وابسته به گروه داعش به زندان جلالآباد ننگرهار را محکوم و یادآوری کرد که «اینگونه حملات وحشیانه توجه و حوصله» برای صلح را کم نمیکند. عبدالله در ادامه افزود «اینگونه حملات مردم و دولت را در برابر دشمن مسنجمتر میسازد و تلاشها برای تأمین صلح در کشور سرعت بیشتر میگیرد.»
در بیانیه عبدالله عبدالله آمده است که در حمله به زندان جلالآباد شماری زیادی از غیرنظامیان «کشته و زخمی» شدهاند. رییس شورای عالی مصالحه ملی از نهادهای امنیتی خواست که این حمله را به صورت همهجانبه بررسی کنند و جزییات آن را با مردم در میان بگذارند.
همچنین گزارش شده است که پس از آغاز این حمله عدهای از زندانیان از زندان جلالآباد گریختهاند، اما سخنگوی والی ننگرهار گفت نیروهای امنیتی آنها را دوباره بازداشت کردهاند.
داعش شاخه خراسان که در ولایت ننگرهار مستقر است، مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.
این زندان حدود یک هزار و ۵۰۰ زندانی را در خود جای داده است که گفته میشود صدها نفر از آنها از افراد داعش هستند.
این حمله یک روز پس از آن صورت گرفته است که نیروهای امنیتی افغانستان یک فرمانده ارشد داعش را در نزدیکی جلالآباد کشتند.
در همین حال، سهیل شاهین، سخنگوی سیاسی طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت این گروه در حمله جلالآباد مشارکت نداشته است. آمریکا در ماه فوریه با طالبان به توافقنامه صلح دست یافت. دور دوم و مهم مذاکرات بین طالبان و رهبری سیاسی کابل هنوز آغاز نشده است. اما آمریکا برای آغاز هر چه سریعتر این مذاکرات که بارها از زمان توافق صلح واشنگتن با طالبان بهطور مکرر به تأخیر افتاده، فشار وارد میکند. واشنگتن و ناتو همچنین خروج نیروهای خود از افغانستان را مطابق با توافقنامه صلح آغاز کردهاند.
سهیل شاهین گفت: «ما توافق آتشبس داریم و در هیچ یک از این حملات در هیچ کجای کشور شرکت نداشتهایم.»
طالبان آتشبس سه روزه را از روز جمعه ۱۰ مرداد / ۳۱ ژوئیه بهمناسبت عید قربان آغاز کردند. این آتشبس ساعت دو بامداد دوشنبه منقضی شد. طالبان همچنین هرگونه مشارکت در بمبگذاری انتحاری پنجشنبه گذشته در ولایت لوگر که دستکم ۹ نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی برجا گذاشت را رد کردهاند.
افغانستان اخیراً شاهد بروز خشونتهایی بوده که داعش در بیشتر آنها دست داشته است.
سازمان ملل در ماه ژوئیه گذشته در گزارشی اعلام کرد که شاخهای از طالبان پاکستان موسوم به گروه «تحریک طالبان» با شاخه خراسان داعش در شرق افغانستان همقسم و متحد شده است. گروه تحریک در سال ۲۰۱۴ در حمله به یک پایگاه نظامی در پاکستان ۱۰۴ نفر از نظامیان آن کشور را کشت.
پانویس:
این گزارش با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد
بیشتر بخوانید:
نظرها
حسن
این نیروهای داعشی از کجا وارد افغانستان شدند؟ بهخاطر داریم که در زمان شکست داعش در شمال سوریه توسط نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا بخش بزرگی از آن نیروها توسط اتوبوس و کامیونهای بزرگ از صفحه روزگار محو شده و ناپدید شدند!!! در آن زمان گمانه زنیهای زیادی شد؛ یکی از آن گمانه زنیها بدلیل خرید نفت از داعش توسط ترکیه، پناه دادن آنها توسط ترکیه دور از واقعیت نبود. اما امروز مشخص می شود که با همکاری سه کشور ترکیه، آمریکا و روسیه، داعش به افغانستان انتقال داده شد تا برای اهداف دیگر مورد استفاده قرار گیرند. جمهوری اسلامی هم در تمام این سالها از گزینه داعش در جهت منافع خود بیشترین استفاده را برده است. ظاهر قضیه حمله به زندان جلال آباد هم نوعی همدستی طالبان و داعش است. البته طالبان مستقیماً در حمله، شاید، مشارکتی نداشته، اما چون نفع میبرد، قطعاً کمک اطلاعاتی و تسلیحاتی کرده است. مردم افغانستان باید بدانند اگر آن جنایتکاران از زندان آزاد شوند، هرگز روی صلح و آرامش نخواهند دید. آنها به کشتن و جنایت عادت کرده اند، و تنها راه نجات خود را در همین راه می بینند تا زمانی که کشته شوند.