ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیش از سه میلیون دانش‌آموز در ایران به دلیل نداشتن تبلت و تلفن همراه به مدرسه مجازی نرفته‌اند

۴ میلیون و ۷۱۸ هزار نفر از دانش آموزان مناطق کم‌برخوردار، به‌ویژه در سیستان و بلوچستان به دلیل عمده نداشتن تبلت و گوشی همراه به اپلیکیشن شاد متصل نشده‌اند.

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد نزدیک به یک سوم دانش‌آموزان ایران عمدتاً به‌دلیل نداشتن دسترسی به گوشی همراه یا تبلت به سامانه مدرسه مجازی (سامانه شاد) متصل نشده‌ و در معرض بازماندگی از تحصیل قرار دارند. ۵۰۰ هزار نفر از این دانش‌آموزان «اتباع خارجی» هستند.

نابرابری موجود در دسترسی به فضای آموزشی خود را در دسترسی به فضای اینترنت هم نشان می‌دهد. عکس از مهناز دژبان/ایسنا

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش سه‌شنبه ۱۴ مرداد در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اعلام کرد آمارهای به‌دست آمده از شناسایی دانش‌آموزانی که به ابزارهای آموزش الکترونیکی مانند لپ تاب و گوشی تلفن همراه دسترسی ندارند نشان می‌دهد ۴ میلیون و ۷۱۸ هزار نفر از دانش‌آموزان به اپلیکیشن شاد متصل نشده‌اند. به تأیید او از این تعداد ۳ میلیون و ۲۵۵ نفر به دلیل نداشتن تبلت نتوانسته‌اند به این سامانه دسترسی پیدا کنند و ۵۰۰ هزار نفر از این بازماندگان از تحصیل مجازی نیز «اتباع خارجی» هستند.

وزارت آموزش و پرورش در شهریور سال گذشته شمار کل دانش‌آموزان را ۱۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۴۴ نفر اعلام کرد که ۸ میلیون و ۱۷۴ هزار و ۸۷۵ نفر محصل دوره ابتدایی، ۳ میلیون و ۳۵۱ هزار و ۸۱۷ نفر محصل دوره متوسطه اول و ۲ میلیون و ۴۹۲ هزار و ۳۸۸ نفر دانش‌آموز متوسطه دوم بوده‌اند.

شیوع ویروس کرونا در ایران نیز مانند بسیاری از مناطق دنیا به تعطیلی مدارس و انتقال کلاس‌های درس به فضای مجازی منجر شد اما فقر و نابرابری در دسترسی به فضای آموزشی همچنان بر سرنوشت تحصیلی دانش‌آموزانی که بیشتر در مناطق کم‌برخوردار و محروم زندگی می‌کنند، سایه انداخته است.

به گفته رضوان حکیم‌زاده کودکانی که به‌دلیل فراهم نبودن بسترهای اینترنت امکان استفاده از آموزش مجازی را نداشته‌اند بیشتر در مناطق روستایی دورافتاده و مناطق عشایری ساکن‌اند و به‌رغم این‌که فقر اینترنت و فن‌آوری در همه استان‌ها مشاهده شده، سهم استان سیستان و بلوچستان از این محرومیت، بیشتر از سایر استان‌هاست.

حکیم‌زاده اما به صورت ضمنی مسئولیت حل این مسئله را به دیگر نهادها واگذار کرده است. او گفته این مسئله چالشی می‌تواند به «یک فرصت خوب برای نظام آموزشی» بدل شود و پیشنهاد کرده است حالا که بسیاری از مناطق دورافتاده ایران مدرسه استاندارد ندارند، «سازمان‌ها و شرکت‌ها» هزینه تأمین تبلت را «که بسیار کمتر از هزینه ساخت یک مدرسه است» تقبل کنند تا از طریق فن‌آوری، آموزش با کیفیت در دسترس دانش‌آموزان مناطق محروم قرار بگیرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در ادامه این سلب مسئولیت را علنی کرده و گفته که امیدوار است به این دلیل اینکه ۵۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان بازمانده «اتباع خارجی» هستند، «شورای عالی پناهندگان و سازمان‌های بین‌المللی در این زمینه احساس مسئولیت کرده و وارد عمل شوند».

در شرایطی که با اعلام وزارت آموزش و پرورش و با توجه به وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا در ایران، امکان دارد روند جایگزین شدن آموزش مجازی در سال تحصیلی آینده هم ادامه پیدا کند، این خطر وجود دارد که میلیون‌ها دانش‌آموز بازمانده از اتصال به سامانه شاد، به جمع بازماندگان از تحصیل اضافه شوند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.