ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: افزایش بیماران بدحال در بیمارستان‌ها

معاون کل وزارت بهداشت از برخی ممنوعیت‌های محرم در بعضی از استان‌ها خبر داد و معاون سازمان نظام پزشکی نسبت به کمبود نیروی انسانی و کمبود تخت در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها هشدار داد.

دولت اجازه برگزاری مراسم محرم در دوران کرونا را داده است. معاون کل وزارت بهداشت نسبت به این‌که هیئت‌های عزاداری «کاملاً موازین را رعایت خواهند کرد» اظهار امیدواری کرد و ازبرخی ممنوعیت‌های مراسم محرم به‌ویژه در استان‌هایی که مراسم‌ خاص با تجمع زیاد دارند خبر داد. معاون سازمان نظام پزشکی نیز می‌گوید در حال حاضر بیشتر بیماران کرونایی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، بیماران بدحالی هستند که باید در آی‌سی‌یو بستری شوند اما این بخش از بیمارستان‌ها با کمبود نیروی انسانی و کمبود تخت مواجه است.

بخش مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان‌های ایران در دوران کرونا ـ عکس از آرشیو

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۵ مرداد درباره برگزاری مراسم محرم در دوران شیوع بیشتر کرونا در کشور گفت:

«ضمن لحاظ کردن تمام موارد برخی مراسم ممنوع شده است. قالی‌شوران، نخل‌گردانی، دسته‌جاتی که در بوشهر خوزستان می‌دیدیم، مراسم تشت‌گذاری در اردبیل و زنجان و... را امسال محرم نخواهیم داشت.»

حریرچی اطمینان داد که «هیئت‌ها و مراسم‌ عزاداری کاملاً موازین را رعایت خواهند کرد و تشکل‌های مذهبی بهترین نمونه برای رعایت مسائل بهداشتی خواهند بود».

او اصلی‌ترین کسانی که باید نکات بهداشتی را رعایت کنند مسئولان هیئت‌ها و سپس مردم دانست و افزود: «حدود ۸ هزار ناظر از وزارت بهداشت بر نکات مختلفی نظارت خواهند کرد.»

وزارت بهداشت به‌تازگی برای برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم دستورالعملی تدوین کرد. شامگاه دوشنبه ۱۳ مرداد این دستورالعمل در جلسه‌ای به واعظان و مداحان پیشنهاد شد. بر اساس این دستورالعمل در ایام محرم تفاوتی بین شهرهای سفید و قرمز وجود ندارد بلکه همه شهرهای ایران قرمز محسوب می‌شود. همچنین گفته‌شده که بهتر است دسته‌های عزاداری در محیط‌های باز برگزار شود و فاصله هر فرد با نفر کناردستی از هر طرف یک و نیم متر باشد. در صورت اضطرار، در محیط‌های بسته، مراسم با یک چهارم ظرفیت مکان برگزار شود و عزاداران از طبل و سنج و دمام استفاده نکنند. وزارت بهداشت همچنین توصیه کرده است عزاداران ماسک بزنند و از زنجیرهای شخصی استفاده کنند. مداحان هنوز با محدودیت در برگزاری مراسم عزاداری در محیط‌های سربسته موافقت نکرده‌اند.

به‌گفته ایرج حریرچی، حدود ۸۰ هزار هیئت رسمی در کشور وجود دارد که هماهنگی‌ها و مذاکراتی با آن‌ها شده است. حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیعات اسلامی نیز مسئولیت اعلام موارد و نظارت را خواهد داشت.

در همین حال علیرضا سلیمی، معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ایرانچهارشنبه ۱۵ مرداد از افزایش بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها خبر داد و در این‌باره گفت:

«در اسفندماه بیماران زیادی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند، اما تعدادی از آن‌ها حال عمومی خوبی داشتند و به منازل برگشت داده می‌شدند، اما در حال حاضر بیمارانی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، بیماران بدحالی هستند که عمدتاً نیاز به بستری در آی‌سی‌یو و مراقبت‌های ویژه دارند که این موضوع کار را در بیمارستان‌ها بیشتر کرده و باعث شده که نیازمان از تخت‌های معمولی به سمت تخت‌های ویژه رود و فشار زیادی روی برخی تخصص‌ها به‌ویژه روی متخصصان بیهوشی و مراقبت‌های ویژه افزایش یابد.»

سلیمی نسبت به کمبود نیروی انسانی و خستگی آن‌ها و همچنین کمبود تخت در بخش آی‌سی‌یو و مراقبت‌های ویژه هشدار داد و پیشنهاد برداشته شدن مرزبندی بین تخصص‌ها و ورود متخصصان دیگر به عرصه مقابله با شیوع ویروس کووید – ۱۹ را مطرح کرد.

در ایران با ۸۴ میلیون نفر جمعیت، ۱۳۰ هزار تخت بیمارستانی برای درمان بیماران وجود دارد اما از شمار تخت‌های بخش آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها اطلاعی در دست نیست و علیرضا سلیمی نیز از ارائه آمار در این زمینه خودداری کرد.

در چنین شرایطی که شمار بیماران بدحال کرونایی در بیمارستان‌ها افزایش یافته است، برگزاری مراسم محرم قطعاً ظرفیت‌های بیمارستانی را بیش از این‌ها تحت‌الشعاع قرار خواهد داد و ممکن است عده‌ای از مبتلایان پشت درهای بیمارستان‌های کشور بمانند و به این ترتیب تعداد فوتی‌ها جهش کند.

به‌گفته معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی میزان ابتلای جامعه پزشکی در ایران نیز زیاد است به‌طوری که فقط در تهران بیش از ۶۰۰۰ نفر از کادر پزشکی به کووید – ۱۹ مبتلا و ۱۵۰ نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که نظام بهداشتی کشور از توزیع مناسب کالاهای ضروری برای مقابله با کرونا محروم است. بهمن صبور، نایب‌رئیس انجمن داروسازان تهران درباره وضعیت توزیع ماسک در داروخانه‌ها از سوی وزارت صمت می‌گوید: «از تاریخی که بحث توزیع ماسک برعهده وزارت صمت گذاشته شده، تاکنون هیچ ماسکی در داروخانه‌ها توزیع نشده است.»

صبور تأکید کرد که تا به امروز هیچ ماسک سه لایه پرستاری با قیمت مصوب به داروخانه‌ها وارد نشده است، «ولی برخی مسئولان از تریبون‌ها داروخانه‌ها را متهم به گران‌فروشی می‌کنند».

محمدرضا دری، دبیر انجمن داروسازان تهران نیز با تأیید وجود مشکلات اساسی در نظام توزیع کشور می‎گوید: «بدون استقرار یک سیستم توزیع نظام‌مند، کارآمد و شفاف که مانند نظام توزیع دارو، قابلیت گزارش‌دهی و رصد داشته باشد، نمی‌توان توقع داشت که اقلام مورد نیاز در دوره کرونا به درستی در سطح کشور توزیع شود.»

بر اساس آمار ارسال‌شده به «زمانه»، تا ۱۵ تیر سال جاری، ۳۵ هزار و ۳۴۴ تن بر اثر کرونا در ایران فوت کردند. شمار مبتلایان نیز ۳۹۳ هزار و ۸۴۱ تن بوده است. اما وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران در روز ۱۵ تیر شمار کل مبتلایان را ۲۴۰ هزار و ۴۳۸ تن و شمار فوت‌شدگان را ۱۱ هزار و ۵۷۱ تن اعلام کرد.

آمار اعلام‌شده از فوت‌شدگان به‌صورت رسمی کمتر از یک سوم آمار رسیده به دست زمانه است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • «کاسبان دین»، حکم به برگزاری مراسم محرم دادند

    «کاسبان دین»، حکم به برگزاری مراسم محرم دادند اردوی کار: چهار مرجع دانه درشت تقلید در پاسخ به استفتاهای جداگانه‌ای اعلام کردند مراسم‌ عزاداری ماه محرم «باید» برگزار شود. این در حالی است که روحانیت حکومتی حاضر نشده اجلاسیه ۸۸نفره خبرگان به دلیل کرونا برگزار شود و آن را لغو کرده است. لابد جان آن ۸۸مفت خور انگل و دین فروش از جان ملتی که قرار است در مراسم محرم در محراب کرونا قربانی شوند بیشتر می ارزد ▪️وحید خراسانی اعلام کرد مراسم عزاداری «نباید تعطیل شود، ولیکن با رعایت جهات بهداشتی و آنچه متخصصین امر توصیه می‌کنند». ▪️ناصر مکارم شیرازی، دیگر مرجع تقلید شیعه، نیز تاکید کرد «به هیچ قیمت نمی‌توان جلوی برگزاری مراسم عاشورا را گرفت». ▪️جعفر سبحانی نیز نوشت شیعیان محرم و صفر را «نمی‌توانند بدون عزاداری سپری کنند». ▪️محمد علوی گرگانی نیز اعلام کرد «مجالس عزاداری به‌روش‌های سنتی با رعایت نکات بهداشتی یا به‌طرق نوین و ابتکاری انجام شود». @ordoyek