با وجود کرونا مراسم سالگرد بمباران هیروشیما برگزار شد
هفتادوپنجمین سالگرد بمباران هیروشیما، نخستین حمله اتمی در جهان، با رعایت پروتکل بهداشتی در ژاپن برگزار شد. بهدلیل شیوع کرونا شرکت در این مراسم محدود بود.
هفتادوپنجمین سالگرد بمباران اتمی شهر هیروشیما در میان تدابیر بهداشتی بهدلیل شیوع کرونا، با حضور محدود شرکتکنندگان در این شهر برگزار شد. در این مراسم شهردار هیروشیما نسبت به رواج ناسیونالیسم و خودبرترپنداری ملی هشدار داد.
بهگزارش رویترز، پنجشنبه ۱۶ مرداد / ۶ اوت ناقوسها در شهر هیروشیما به صدا در آمدند تا هفتادوپنجمین سالگرد نخستین بمباران اتمی در جهان را به ثبت برسانند.
اگر چه هزاران نفر برحسب عادت در پارک یادبود صلح هیروشیما برای نیایش، آوازخوانی و قراردادن نمادهای کاغذی صلح گرد آمده بودند، امسال شرکت در مراسم اصلی بهدلیل شیوع کرونا برای بازماندگان و خانوادههایشان محدود بود.
کازومی ماتسوئی، شهردار هیروشیما در مراسم گفت: «در ۶ اوت ۱۹۴۵ یک بمب اتمی شهر ما را ویران کرد. در آن زمان گفته میشد كه هیچ چیز در اینجا تا ۷۵ سال رشد نخواهد كرد. با این حال هیروشیما بر پاهای خود ایستاد و نماد صلح شد.»
ماتسوئی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «ظهور ناسیونالیسم منجر به جنگ جهانی دوم و بمباران اتمی شد. ما هرگز نباید اجازه دهیم این گذشته دردناک تکرار شود. جامعه مدنی باید ناسیونالیسم خودمحور را رد کند و در برابر همه تهدیدها متحد شود.»
شهردار هیروشیما سپس در ادامه سخنانش هشدار داد: «همهگیری آنفولانزا در سال ۱۹۱۸ میلیونها قربانی گرفت. به این دلیل که ملتها در جنک جهانی اول با هم میجنگیدند از تهدید آنفولانزا غافل ماندند و نتوانستند با هم با این تهدید مقابله کنند. با دومین موج ناسیونالیسم به جنک جهانی دوم و به بمب اتمی انجامید.»
در ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه صبح ۶ اوت ۱۹۴۵ هواپیمای جنگی بیـ۲۹ «انولا گی» آمریکا بمب اتمی خود را با نام مستعار «پسر کوچک» بر هیروشیما فرو ریخت و ۱۴۰ هزار نفر را کشت.
در مراسم روز پنجشنبه، درست در زمان دقیق بمباران، جمعیت در سکوت فرورفت و تنها آواز و صدای ناقوس صلح بهگوش میرسید.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن نیز با ادای احترام به قربانیان بمباران اتمی گفت: «وظیفه ژاپن این است که در راه دستیابی به جهان بدون سلاح هستهای کمک کند و امسال پنجاهمین سال تصویب پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای است و ژاپن فعالانه با همه کشورها برای این هدف و اقدامات در مورد منع و جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای تلاش میکند.»
پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی)، در ژانویه ۱۹۶۷ برابر با ۱۳۴۷ منعقد شد. جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای و پیگیری مذاکرات خلع سلاح هستهای از اهداف این پیمان بهشمار میرود. در همین زمینه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (آیاناف) به دلیل آنچه نقض مکرر این پیمان توسط روسیه نامید، خارج خواهد شد. آمریکا در یکم فوریه ۲۰۱۹ بهطور رسمی از این پیمان خارج شد و روسیه نیز در روز بعد به همین اقدام دست زد. این پیمان در حقیقت توانایی دو کشور برای حمله اتمی به صورت ناگهانی را کاهش میداد.
دولت آمریکا در ادامه روند خروج از پیمانهای بینالمللی یکم خرداد / ۲۱ مه سال جاری نیز اعلام کرد که قصد دارد از پیمان «آسمانهای باز» خارج شود. آمریکا دلیل این اقدام را هم نقض تعهدات روسیه در این پیمان عنوان کرد. پیمان «آسمانهای باز» در سال ۲۰۰۲ لازم الاجرا شد. هدف از این معاهده، ارتقاء اعتماد متقابل بین آمریکا و روسیه با دادن مجوز به امضاکنندگان آن برای انجام پروازهای شناسایی در مناطق مختلف بهمنظور جمعآوری اطلاعات در مورد نیروها و فعالیتهای نظامی، بوده است.
سه روز پس از بمباران اتمی هیروشیما، در ۹ اوت ۱۹۴۵ آمریکا یک بمب اتمی دیگر بر سر شهر ناکازاکی ژاپن فروریخت و ۴۰ هزار نفر دیگر را کشت. در پی این بمباران ژاپن تسلیم شد و جنگ در ۱۵ اوت همان سال پایان یافت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.