شلیک گاز اشکآور به معترضان لبنانی
حدود پنج هزار نفر در میدان شهدا در مرکز شهر بیروت جمع شدند و عدهای نیز سنگ پرتاب کردند. معترضان شعار میدادند «مردم سقوط رژیم را میخواهند.»
پلیس ضد شورش لبنان روز شنبه ۸ اوت/ ۱۸ مرداد، در جریان اعتراض به عملکرد دولت در رابطه با انفجار ویرانگر هفته گذشته در بندر بیروت، به تظاهرکنندگانی که در تلاش برای عبور از سدی برای رسیدن به ساختمان مجلس بودند، گاز اشکآور شلیک کرد.
حدود پنج هزار نفر در میدان شهدا در مرکز شهر بیروت جمع شده بودند و عدهای نیز سنگ پرتاب میکردند. معترضان شعار میدادند: «مردم سقوط رژیم را میخواهند» و پوسترهایی را در دست داشتند که میگفتند «بروید، همه شما قاتل هستید.»
تظاهرات کنندگان همچنین، طنابهای دار را بر گردن تصاویر چوبی سیاستمداران لبنانی انداخته بودند که به گفته آنها، متهم به نابودی کشور و «قتل چندین باره مردم» هستند. در این تجمعات همچنین علیه حزب الله لبنان هم شعارهای تندی داده شد.
انفجار روز سه شنبه ، بزرگترین انفجار در تاریخ بیروت است که باعث نابودی بخشهای بزرگی از این بندر بزرگ شد و به کشته شدن ۱۵۸ نفر و زخمی شدن شش هزار نفر انجامید. بیست و یک نفر همچنان مفقود گزارش شدهاند.
دولت قول داده است كه كسانی را در قبال این رویداد پاسخگو کند.
معترضان میگویند که به دولت لبنان به دلیل «فساد» اعتماد ندارند و خواهان آن شدهاند که نهادهای بینالمللی مانند سازمان ملل یا کشورهای دیگر با مداخله وضعیت این کشور را بهبود بخشند.
حزب کتائب لبنان، حزب مسیحی مخالف دولت تحت حمایت حزب الله، روز شنبه استعفای سه نماینده مجلس خود را از پارلمان اعلام کرد.
سامی جمیل، رئیس حزب، با اعلام این اقدام هنگام مراسم تشییع جنازه یکی از اعضای پیشرو این حزب گفت: «من از همه قانونگذاران دعوت میکنم که استعفا دهند تا مردم بتوانند تصمیم بگیرند چه کسی بر آنها حکومت خواهد کرد؛ بدون آنکه کسی به آنها چیزی تحمیل کند.»
امانوئل مکرون که روز پنجشنبه به بیروت سفر کرده بود، به جمعیت خشمگین قول داد که به بازسازی این شهر کمک خواهد کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هم گفته كه برای کمک به لبنان آماده است.
رهبران لبنان، رئیس جمهوری فرانسه، رئیسجمهوری آمریکا و سایر رهبران جهان فردا یکشنبه ۹ اوت/ ۱۹ مرداد در کنفرانسی تلفنی در خصوص شیوه کمکرسانی به لبنان شرکت خواهند کرد.
نخست وزیر و رئیسجمهوری لبنان گفتهاند که دلیل انفجار ۲،۷۵۰ تن نیترات آمونیوم بوده که به مدت شش سال بدون اقدامات ایمنی در انبار بندر ذخیره شده بود.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان روز جمعه گفت که تحقیقات نشان میدهد که آیا این انفجار ناشی از بمب بوده یا به علت سایر دخالتهای خارجی ایجاد شده است. عون گفت: «در صورت انفجار ناشی از سهل انگاری یا تصادف باشد تحقیقات عظیمی ضورت خواهد گرفت.» او اضافه کرد که تاکنون ۲۰ نفر در این رابطه بازداشت شدهاند.
مقامات گفتهاند که این انفجار میتواند خساراتی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار داشته باشد. لبنان به دلیل مشکلات اقتصادی و بدهیهای بینالمللی قادر به تامین این خسارات نیست.
در همین زمینه:
نظرها
مردم بیروت با شعار حزب الله تروریست است به خیابان آمدند.
مردم بیروت با شعار حزب الله تروریست است به خیابان آمدند. ◼️شنبه 18 مرداد ماه، مردم خشمگین و مصیبت دیده بیروت با برگزاری تجمعی بزرگ علیه حزب الله دست به اعتراض زدند. مردم شعار میدهند : حزب الله تروریست، حزب الله ارهابی. در تحولی دیگر 5 تن از نمایندگان پارلمان این کشور از حزب مسیحی کتائب لبنان در اعتراض به دولت استعفاء کرده اند. #کولبر_نیوز #kolbarnews @kolbarn
نقی
به دار آویختن نمادین ماکت های حسن نصرالله و میشل عون در تجمع بزرگ امروز بیروت شنبه 18 مرداد ماه ، مردم خشمگین بیروت ماکتهای «حسن نصرالله» حزب الله و «میشل عون» رئیس جمهور این کشور را بصورت نمادین به درآویختند. مردم لبنان این دو فرد را عامل مشکلات اقتصادی لبنان و فاجعه انفجار بندر بیروت میدانند. ---------------------------------- اعدام مجازاتی ضد انسانی و ارتجاعی است, و به هر شکل و از سوی هر گروهی که طرح شود باید مورد انتقاد قرار بگیرد.
اعتراضات امروز لبنان با رهبریت زنان
اعتراضات امروز لبنان با رهبریت زنان. "منم آن زنی که تمام کشتیهادر او غرق گشته و تنهایش گذاشتند و آنگاه که هیچ بادبانی جز بالهایش برای او نمانده بود آموخت که چگونه از زن بودن رها شود و به پرندهی دریایی تبدیل شود....!" . . . غادةالسمان . پ.ن : تقديم به آن زنى كه گفت تنهاييش را بارها در دريا گريسته است @IrConfederal
اشغال وزارتخانه ها و ....
تظاهرات در بیروت علیه فساد و غارت اشغالِ ساختمان " انجمن بانکهای لبنان" بهعنوان نماد غارتِ سرمایهداران تلاش معترضان در بیروت برای اشغال ساختمان وزارت امور خارجه بیروت: اشغال ساختمان وزارت اقتصاد
بیروت در میان آتش و دود و خشم
خشم مردم لبنان علیه حزب الله و جمهوری اسلامی فوران کرده است. بیروت در میان آتش و دود و خشم بنابرخبرهای هنوز تائید نشده ساختمانهای وزارتخارجه، وزارت اقتصاد و وزارت محیطزیست به تصرف مردم بپاخواسته لبنان درآمده است #کولبر_نیوز #kolbarnews
Pouya ***
۲۳۶ نماینده پارلمانهای اروپا و آمریکا در نامهای سرگشاده به اتحادیه اروپا، از آن خواستهاند که گروه شبهنظامی حزبالله لبنان را در سراسر قلمرو خود ممنوع اعلام کند. قانونگذاران در نامهای که جمعه (۱۷ ژوئیه) به مسئولان اتحادیه اروپا ارسال شد، حزبالله را "مرگبارترین افزار حکومت ایران" دانستهاند که "ایدئولوژی خشونتگرا و ضدیهودی آن جوامع چندصدایی ما را مسموم میکند". قانونگذاران در نامه خود گفتهاند که ممنوع شدن بازوی نظامی حزبالله کافی نیست، زیرا میان بدنه سیاسی و بازوی نظامی این جریان هیچ تفاوتی وجود ندارد. به دنبال یک عملیات انتحاری در بلغارستان در ۲۰۱۲ که به مرگ شش نفر انجامید، اتحادیه اروپا "بازوی نظامی حزبالله" را ممنوع اعلام کرد. امضاکنندگان نامه به همکاری حزبالله با رژیم بشار اسد اشاره کرده و گفتهاند که این "سازمان تا دندان مسلح" قطعنامههای شورای امنیت را نقض کرده و برای پیکارجویان شیعه در یمن و عراق اسلحه ارسال میکند. نامه همچنین تأکید دارد که حزبالله به ویژه خطری بزرگ برای اسرائیل است و "حدود ۱۵۰ هزار موشک مخفی کرده است که اسرائيل را هدف گرفتهاند با هدایت و دستور حزبالله بود که در سال ۲۰۱۲ طی حمله به یک اتوبوس در بلغارستان شش نفر، پنج توریست اسرائیلی و راننده بلغار آنها، به قتل رسیدند. همچنین در جریان بمبگذاری در مرکز یهودیان (آمیا) در بوئنسآیرس (آرژانتین) دهها نفر جان باختند".. آلمان فدرال در آوریل گذشته هرگونه فعالیت حزبالله را در قلمرو این کشور به طور کامل ممنوع اعلام کرد. واکنش تند شمخانی به ممنوعیت فعالیت حزبالله در آلمان . علی شمخانی گفت ممنوعیت حزبالله "نقاب را از چهره حامیان اصلی تروریسم برانداخته" است.!!
Farid
دانیلو کوبی کارشناس ایتالیایی مشهور در زمینه مواد منفجره گفت: موقعی که نیترات آمونیوم منفجر میشود ابر زرد رنگ واضحی از آن به هوا میرود اما آنچه در بندر بیروت اتفاق افتاده ستون دود نارنجی رنگ مایل به قرمز روشن نیز از آن برخاسته که این رنگ به طور معمول مربوط به فلز لیتیم است که در ساخت موشک به کار میرود!. «آنچه طی این حادثه اتفاق افتاده نگهداری موقت سلاح در بندر بوده که به اعتقاد من طی آن ابتدا انفجاری متوسط رخ داده که باعث وقوع حریق در مخزنی شده که مهمات در آن نگهداری میشد!!.
برخی از مراکز پلیس به تصرف درآمده است
از لبنان خبر می رسد که برخی از مراکز پلیس به تصرف قیام کنندگان درآمده است. ◼️ارتش وارد شهر شده و در برخی از مناطق شهر از جمله ساختمانهای دولتی با مردم درگیر شده است. #کولبر_نیوز #kolbarnews
" بیروت آزاد است، ایران برو بیرون"
تظاهرکنندگان لبنانی شعار می دهند : بیروت آزاد است، ایران برو بیرون ( منظور جمهوری اسلامی) است. #سرخط : تصاویری از روز گذشته در بیروت که معترضان ساختمان وزارت اقتصاد را اشغال کردند و اسناد این وزارتخانه یا به قول خودشان اسناد راوول نعمه وزیر اقتصاد را آزاد کردند. اینها همان کاغذهایی است که لبنان را به این فلاکت کنونی رسانده و تاجران و بانکداران را انحصارگران را بر نیروهای کار ارجح دانسته است. ویدیو از سایت مستقل مگافون
مردم لبنان گروگان حزب الله و نظام طائفه ای و مذهبی فاسد حاکم بر این کشور
مردم لبنان گروگان حزب الله و نظام طائفه ای و مذهبی فاسد حاکم بر این کشور ["سخن روز" - حزب کمونیست ایران] فاجعه دردناک انفجار در بندر بیروت، زیانهای انسانی و مادی آن، بحران اقتصادی و سیاسی این کشور را عمیق تر نموده است. تاکنون اجساد 157 تن از قربانیان این رویداد از زیر آوار بیرون کشیده شده است. 5 هزار تن زخمی شده اند و امواج انفجار به شعاع چندین کیلومتر، ویرانی و خسارت به بار آورده است. این انفجار بخشهای بزرگی از پایتخت لبنان را ویران کرد و حدود ۳۰۰ هزار بیخانمان به جا گذاشت. برآوردهای اولیه حکایت از 15 میلیارد دلار خسارت مادی دارد. این رویداد در شرایطی اتفاق افتاد،که این کشور در باتلاق یک بحران اقتصادی عمیق دست و پا می زد. انفجار روز چهارم اوت در بیروت، فاجعه ای بود افزون بر مصائبی که جامعه لبنان سالها است با آن دست به گریبان است. لبنان به تناسب جمعیت 6 میلیون و 800 هزار نفری آن، بدهکارترین کشور جهان محسوب می شود. این کشور از لحاظ اقتصادی در آستانه ورشکستگی کامل قرار دارد. امروز بیش از نیمی از مردم آن زیر خط فقر زندگی می کنند. در فاصله کمتر از 6 ماه پول رایج این کشور،( لیره لبنانی)، 70 درصد ارزش خود را از دست داده و نرخ تورم به 90 درصد رسیده است. در کنار همه این ها، قبل از رویداد انفجار، قطعی مکرر برق، کمبود سوخت و از کار افتان سیستم خدمات شهری کارد را به استخوان مردم رسانده بود. در چنین شرایطی کرونا به داد رژیم حاکم رسید و مردم معترض را برای مدتی به ناچار به خانه هایشان برگرداند. معمولا هر فاجعه ای که بر سر ستمدیدگان و استثمار شدگان، فرود می آید، نهایتا به فرصتی برای استثمارگران و ستمگران تبدیل می شود. وضعیتی که کشور لبنان اکنون در آن قرار دارد، مصداق این تجربه تاریخی است. در بحبوبه فجایعی که بر سر مردم این کشور آمده است، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، فرصت را برای محکم کردن جای پا در یکی از مستعمرات سابق خود، از دست نمی دهد. با عجله مستقیما به محل فاجعه می رود. دولت فرانسه که خود یکی از عوامل به ورشکستگی کشاندن این کشور است، به مردم قول می دهد که پیگیر انجام “اصلاحات” در این کشور خواهد بود. ماکرون، که به مردم لبنان بشارت پیگیری اصلاحات اقتصادی و سیاسی می دهد، همان کسی است که در کشور خود، در فرانسه، در سرکوب خشن معترضانی که خواهان اصلاحات در سیستم اقتصادی و سیاسی فرانسه هستند، با قدرت تمام، تردیدی به خود راه نمی دهد. اما اگر دولت فرانسه که به دلیل پیشینه تاریخی حضور در لبنان، برای خود حق ویژه قائل است، رقبای محلی و جهانی دولت فرانسه نیز بیکار ننشسته اند و هرکدام به نوعی دستاندر کار بهره برداری از فاجعه انفجار در بندر بیروت هستند. از جمهوری اسلامی گرفته تا دولتهای اسرائیل و ترکیه و عربستان سعودی و دیگران، هیچکدام حاضر نیستند میدان را برای رقبا خالی کنند و توطئه ها در لفافه دلسوزی برای مردم لبنان در حال شکل گیری هستند. لبنان به مدت 400 سال زیر سلطه امپراطوری عثمانی قرار داشت. بعد از جنگ جهانی اول و فروپاشی این امپراطوری، به موجب قراردار “سایکس پیکو”، بخشی از خاورمیانه به کنترل دولت فرانسه در آمد. این دولت سهم خود از این قرار داد را به 5 بخش تقسم نمود، که یکی از آنها کشور لبنان امروز است. حاکمیت فرانسه بر لبنان تا سال 1943 ادامه داشت و در این سال و در گرماگرم جنگ جهانی دوم لبنان استقلال خود از فرانسه را به دست آورد. اما میراث دولت فرانسه در این کشور تقسیم قدرت بین فرقه های مذهبی موجود بود. در واقع آنچه که در لبنان می گذرد، نتیجه به بن بست رسیدن نظامی است که در آن قدرت سیاسی، بین احزابی تقسیم شده است که هر کدام به فرقه مذهبی و طائفه ای خاصی مربوط هستند. این تقسم بندی در عین حال به ابزار دخالت دولتهای منطقه ای در بحران لبنان تبدیل شده است و برای سالها منشاء جنگهای طائفه ای و مذهبی در این منطقه بود. طولانی ترین دوره این درگیریها در فاصله سالهای 1975 تا 1990 کشور لبنان را به ویرانه ای تبدیل نمود. سرانجام پس از 15 سال جنگ و کشتار و یرانی در کنفرانس “طائف”، با وساطت عربستان سعودی جایگاه هر کدام از گروههای درگیر بر اساس توافق جدید در ساختار قدرت تعیین گردید. به موجب این توافقنامه، نظام سیاسی جدیدی شکل گرفت که در آن ریاست جمهوری برای مسیحی های مارونی، نخست وزیری به سنی های دروزی و ریاست مجلس به شیعیان تعلق گرفت. پارلمان نیز با ۱۲۸ عضو بین مسلمانان و مسیحیان به طور مساوی تقسیم شد. اما از آنجا که طی نیم قرن اخیر جمعیت شعیان افزایش بیشتری داشته است، احزاب شیعه همواره به سهم خود در ساختار قدرت اعتراض داشته اند و از اینرو عملا برای خود دولتی در دولت بوجود آورده اند. دولتی غیر رسمی تحت نام “حزب الله لبنان” که نیروی نظامی و سیاست خارجی خود را دارد. در جنگهای داخلی در سوریه دوش به دوش نیروهای جمهوری اسلامی به دفاع از رژیم بشار اسد می جنگید و به ابزار سیاست های جمهوری اسلامی در قبال دولت اسرائیل تبدیل شده است. با این همه سئوال این است که در چنین شرایطی، لبنان به کدام سو می رود؟ از یک سو بدون کمکهای اقتصادی بین المللی، نظام سرمایه داری حاکم در این کشور نمی تواند بر سر پا بماند و از سویی دیگر دولت فرانسه در نقش “سخنگوی” این نظامی بین المللی هر نوع کمکی را موکول بر انجام “اصلاحات” در این کشور نموده است. اما اصلاحات مورد نظر چیزی جز اسم رمز خلع سلاح حزب الله و انحلال دولت در دولتی نیست که این گروه در داخل لبنان تشکیل داده است. بدون شک اعتراضات سال گذشته، که با شیوع بیماری کرونا فروکش کرده بود، از سر گرفته میشود. روز گذشته، هزاران لبنانی بار دیگر به خیابان آمدند. لبنان بار دیگر صحنه تظاهرات گستردهای در مخالفت با دولت و بزرگداشت قربانیان انفجار مرگبار در بیروت بود. تدوام و تکامل خیزش مردم لبنان فارغ از وابستگی های طائفه ای و مذهبی بر علیه نظام عقب مانده و ضد دموکراتیکی که نه بر اساس رای مردم، بلکه بر مبنای توافق بین احزاب مذهبی شکل گرفته است، تنها نقطه امیدی است که در برابر جامعه بحران زده و بلا دیده لبنان قرار دارد. 09.08.2020