ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی طالبان: «هدف، نظام اسلامی است»

شامگاه جمعه فوزیه کوفی از اعضای هیئت مذاکره کننده با طالبان هدف حمله تروریستی قرار گرفت. طالبان می‌گوید هدفش نظام اسلامی است.

حکومت افغانستان ۸۰ تن از ۴۰۰ زندانی «خطرناک» طالبان را آزاد کرده است. رئیس جمهوری افغانستان می‌گوید هیچ ضمانتی برای بازنگشتن زندانی‌ها به میدان جنگ نیست. طالبان اما همچنان از برقراری آتش‌بس و مذاکره با حکومت افغانستان سرباز می‌زند و بر تشکیل «امارت اسلامی» پافشاری می‌کند. سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان اعلام کرده: مذاکره «بین افغان» پس از آزادی تمامی ۴۰۰ زندانی باقیمانده آغاز خواهد شد. در این میان یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده با طالبان هدف حمله تروریستی قرار گرفته است.

طالبان پس از امضاء توافقنامه صلح با آمریکا هنوز مذاکره با هیئت نمایندگی افغانستان را آغاز نکرده است. سخنگوی دفتر سیاسی این گروه می‌گوید: طالبان هدفش نظام و امارت اسلامی است.(Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

یکشنبه ۲۶ مرداد قرار بود گفت‌وگوهای نخستین میان طالبان و هیئت نمایندگی حکومت افغانستان آغاز شود. شامگاه جمعه ۲۴ مرداد فوزیه کوفی، از اعضای تیم مذاکره‌کننده در نزدیکی کابل هدف حمله «افراد ناشناس» قرار گرفت و انفجار مین جاسازی شده هم یک پلیس را در کابل زخمی کرد.

این دو حمله پس از آن انجام شد که شورای امنیت ملی اعلام کرد آزادی ۴۰۰ زندانی باقیمانده طالبان کلید خورده است. براساس گزارش رسانه‌های افغانستان ۸۰ تن از این زندانیان آزاد شده‌اند. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اما به روزنامه همشهری (ایران) گفته است: مذاکرات پس از آزادی تمامی زندانیان آغاز خواهد شد.

حکومت افغانستان این ۴۰۰ زندانی را «خطرناک» می‌داند که در «وقایع خونین» دست داشته‌اند. این زندانیان به ارتکاب به جرائم سنگین از جمله آدم‌ربایی، قتل و قاچاق مواد مخدر و همچنین شرکت در در حملات تروریستی، حمله به سفارتخانه‌ها و کشتن غیرنظامیان متهم‌اند و برخی از آن‌ها پیش از این به مجازات اعدام محکوم شده‌اند. اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان اذعان کرده است: رهایی آنان «می‌تواند عواقب ناگواری برای افغانستان، امریکا و جهان داشته باشد». با این حال پس از موافقت لویی جرگه (نشست مشورتی بزرگان و سران قبایل افغانستان) اولین گروه از آخرین بازمانده‌های طالبان در زندان آزاد شده‌اند.

سهیل شاهین اما تشکیل لویی جرگه را هم غیرقانونی دانسته و گفته آزادی ۵ هزار زندانی از توافقات طالبان با آمریکاست و نیازی به تشکیل جرگه نبود.

آتش‌بس پس از شروع مذاکرات

با وجود تشکیل لویی جرگه و موافقت با آزادی زندانیان باقیمانده زمان آغاز مذاکرات «بین افغان» هنوز روشن نیست. ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح به روزنامه «۸صبح» گفته است که زمان آغاز مذاکرات بین‌افغان هنوز روشن نیست، اما «این مهم به محض تکمیل روند رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان مشخص خواهد شد».

به گزارش روزنامه ۸ صبح قرار است «به‌زودی» یک تیم فنی دولت برای آمادگی‌های آغاز مذاکرات بین‌افغان به قطر سفر کند. براساس اعلام دو طرف، قطر میزبان مذاکرات میان طالبان و هیئت نمایندگی افغانستان خواهد بود.

دو طرف در حالی برای نشستن بر سر میز مذاکره آماده می‌شوند که براساس گزارش نهادهای حکومتی، طالبان در چهار ماه گذشته بیش از ۵ هزار حمله نظامی در نقاط مختلف افغانستان انجام داده و هنوز به آتش‌بس پایبند نیست.

سخنگوی دفتر سیاسی این گروه هم انجام حملات نظامی را رد نکرده اما شمار آن‌ها را کمتر از آنچه که اعلام شده دانسته است. شاهین گفته است: «قبلا ما روزانه ۱۵۰حمله می‌کردیم اما الان این تعداد به ۳۰ تا ۴۰حمله رسیده است. این کاهش حملات را نشان می‌دهد. علاوه بر این، ما طی ماه‌های اخیر به مراکز ولایات و پایتخت حمله نکرده‌ایم. به مراکز بزرگ نظامی هم حمله نکرده‌ایم.»

آینده افغانستان: بازگشت به امارت اسلامی

فعالان حقوق بشر و زنان نگران گفت‌وگو و توافق با طالبان هستند. توافقی که می‌تواند راه بازگشت به قدرت این گروه را هموارتر کند و مناطق تحت سیطره‌اش را بیشتر. زنان افغانستان از حکومت خواسته‌اند به طالبان باج ندهد.

طالبان اما آنطور که شاهین گفته هدفش «یک نظام اسلامی» است. او البته از مواضع پیشین طالبان که آموزش و کار زنان را منع کرده بود، عقب نشسته و مدعی شده است این گروه هیچ مشکلی با کار و تعلیم زنان ندارد.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اما برای کار و تعلیم زنان پیش‌شرط «رعایت حجاب شرعی» تعیین کرده و گفته است: «ما به حقوقی که اسلام برای زنان تعیین کرده پایبندیم. به آنها که نگرانند می‌گوییم که طی ۲۰سال گذشته آزارهایی که زنان دیده‌اند، قابل مقایسه با دوره حکومت ما نیست. در دوره ما یک‌دهم این وضعیت هم حاکم نبوده است. زنان حق دارند تجارت کنند، شوهر خود را انتخاب کنند؛ ما با حقوق زنان بر مبنای موازین اسلامی موافق هستیم.»

زنان افغانستان اما براساس تجارب پیشین به وعده‌های طالبان باور ندارند و پس از امضاء «توافقنامه آوردن صلح به افغانستان» میان طالبان و هیئت نمایندگی آمریکا خواستار آن شده‌اند که حقوق اساسی‌شان در روند توافق با این گروه نادیده گرفته نشود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • زندیق

    سرطان اسلام سیاسی در جهان را باید از بین برد. طاعون اسلام سیاسی علاج ناپذیر است. اسلام سیاسی به هر شکلی و در هر کشوری؛ افغانستان, ترکیه, ایران, عراق, لبنان, یمن,...هیچ نتیجه غیر از توحش و بربریت ندارد. تنها راه حل صحیح و درست مقابله با اسلام سیاسی, این ویروس علاج ناپذیر, در پاک کردن کرهء زمین از وجودش است. واسلام. توجه کنید به خبر زیر درباهء حمله به یکی از اعضای هئیت مذاکره‌کننده صلح در افغانستان: فوزیه کوفی، یکی از زنان عضو هئیت مذاکره‌کننده صلح دولت افغانستان با طالبان و رئیس حزب "موج تحول" شامگاه جمعه ۱۴ اوت در ولسوالی قره باغ کابل هدف حمله مسلحانه قرار گرفت. این عضو هئیت مذاکره‌کننده صلح در حالی هدف حمله قرار گرفته که پیشرفت‌هایی در آغاز مذاکرات صلح به‌دست آمده و قرار است پس از آزادی ۴۰۰ زندانی "خطرناک" طالبان، مذاکرات بین‌الافغانی آغاز گردد. این حمله واکنش حکومت افغانستان و شمار زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است. سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در صفحه خود در توییتر نوشته است که محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، حمله به فوزیه کوفی را به شدت محکوم کرده است. صدیق صدیقی به نقل از رئیس جمهور این کشور نوشته است: «حمله بزدلانه به زنان فعال افغانستان مانع تلاش‌های هدفمندانه آنان در پاسداری از ارزش‌های ۱۹ ساله افغانستان نخواهد شد.» عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز خواهان شناسایی و پیگرد قانونی عاملان حمله به فوزیه کوفی شده است. مسئولیت این حمله را تا کنون هیچ شخص یا گروهی بر عهده نگرفته است.

  • reza

    حرف درستی زده هدف نظام اسلامی ست!! جایی که اساسا داشتن هدف جرم محسوب میشه!! چکیده و فرآیند این سخنگوی عصر پارینه سنگی یعنی بروزگار سیاه می نشانیم تان...البته قطره چکانی! ایران را ببینید !!!

  • آیت ا...شنگولیان

    بسم الله تعالی این نیمه برادر شاهین (***) درست میفرمایند. همانطور که حضرت امام راحل (لعنت الله و علیه) فرموده بوده اند هدف بدون خُدعَه حکومت اسلامیست با برچسب اسلامی مثلا" در ایران.بقیه قول و وعده ها خدعه اسلامیست برای رسیدن به هدف حکومت شرعیات اسلامی. حالا که این نیمه برادر دارند بهدف نزدکتر میشوند بهمان اندازه هم از میزان و مقدار خدعه هم بسته بشرایط موجود کاسته میشود. السلامم و علیکم برحمت الله و برکاته

  • حقیقتگو

    بدون شک وشبهی براساس واقعیتی که به فروپاشی حکومت فعلی افغانستان منتهی و حکومت طایبان جایگزیش میشود حکومت پهلوی بدرستی واقف بود که امریکا واروپا انتخاباشان راکه حکومت طالیبانی خمینی باشد را گرفته اند و با تلاش هایش ومعذرت وپوزش خواهی ازمردم تنوانست زسقوط وفروپاشیدن حکومتش جلوگیری کند و حتی قشونی هم که خواهان محو شدن حکومت پهلوی واگذاری حکومت به دکتر شاپوربختیار و غیره شده بودند که با برپائی انتخابات مردم حکومت آینده خودشان انتخاب کنند هم موفق نشدند زیراکه درحقیقت خواسته امریکا واروپا وبا هزینه کردن آنچنانی چه مالی وچه تبلیغاتی برای اقشارطالیبانی های ایران درشهرستان ها ودهات ها که زمره اقشارمیلیونی هم بودند وروان کردن آنها برای مقاصدشان بلاخره به نتیجه مطلوبشان که حکومت طالیبانی خمینی بود رسیدند واگرحکومت پهلوی بازهم سماچت میکرد و ازتحویل دادن حکومتش جلوگیری میکرد بدون هیچ شک وشبهی اقشارطالیبانی ایران که بعد ازظهورحکومت طالیبانی خمینی رسما" به نام سپاه پاسداران وبسیج شناخته میشوند همچون طالیبان های افغانستان با روان کردن مجهزکردن جنگ افزارواسلحهوبرپائی کشت وکشتارطالیبان وارافغانستان برعلیه حکومت پهلوی ومردمانی که ازحکومت طالیبان و اخوند منزجر ومتنفر بودند به راه می انداختند ...دیگرازخواسته های امریکا واروپا محو حکومت قذافی و خاندانش که خدمات ارزنده ای به مردم لیبی وهمچنین افریقائی ها کرده بودند بود که با چاروجنجال ها وتبلیغات وسیع امپریالیست به هرشکل وفرمی انجام میدانند واقشاری خودفروخت وبیسواد و بازاری ها و طالیبان ها را برای تظاهرات به خیابان ها کشاندند که باعث فروپاشی وسقوط حکومت قذافی شد وحتی با سقوط حکومت قذافی هم راضی نشدند بلکه بقتل رسیدن قذافی را همچن همچون صدام حسین خواهان شدند که چنین هم کردند حالا ببینید درلیبی هم طالیبانی ها ازفقره وگروه به جان هم افتادند و مردم قربانی های انها بوده وهستندو نه رفاهی ونه امنیتی ونه پیشرفتی ونه اقتصادی وجود دارد !!! درحقیقت محض آنچه مردمان این کشورها خواستارآن بوده و هستند که حکومت مردمی و رفاه واقتصاد وپیشرفت برانها ظهورکند تنها تصور وتخیل است زیراکه سرنوشت این کشورها و چه اقشاری براین مردمان حکومت می کنندوخواهند کرد متاسفانه دراختیار ابرقدرت ها بوده ومی باشد ...انتخاب حکومت طالیبان وآآنچه چنین حکومتی بامردم افغنستان چه خواهد کرد و نهم با موجودیت اعتراضات مردمی افغانستان یکی دیگرازنمونه های انتخاب امپریالیست هاست ونه انتخاب مردم !!!

  • نقی

    حکومت پهلوی خود بزرگترین طالبان پرور در ایران بود. از توافق دربار و فدائیان اسلام برای ترور کسروی و رزم آرا, تا کمک کاشانی به شاه در کودتا, تاسیس "انجمن حجتیه" توسط ساواک, استخدام آیت الله بهشتی و باهنر در آ.پ., پر و بال دادن به حسنیه ارشاد,....اما مثل اینکه حافظهء برخی دوستان (برای هزارمین بار) نم کشیده و آب رفته است و هیچکدام از جنایتها را به یاد نمی آورند. این اباطیل و چس ناله های مسخره که "نقشهء امپریالیستها" چنین است و چنان است آنقدر ابلهانه و نخ نما است که دیگر جای گفتن ندارد. چرا امپریالیسم در روژاوای فسقلی که کمتر از ۵ میلیون جمعیت دارد غلطی نمی تواند بکند و انقلاب روژاوا کماکان ادامه دارد و در آن واحد علیه داعش, دولت سوریه, و ارتش ترکیه می جنگد. پیش بینی همه "متخصصین" و "صاحبنظران" این بود که بود که بعد از خروج سربازان آمریکایی از سوریه, کانتونهای روژاوا سقوط خواهند کرد و .... اما پس از گذشت ۸ ماه کانتون های روژاوا کماکان به مبارزهء نظامی, سیاسی علیه بزرگترین ارتش ناتو ادامه داده اند, بر جا و سر پا ایستاده اند و هر روز قوی تر وی قوی تر می شوند, اما این دولت اردوغان است که دارد هر روز به پایانش نزدیکتر و نزدیکتر میشود. فرق روژاوا و افغانستان در این است که در روژاوا مردم نه تنها سرنوشت خود را به دست گرفته اند, بلکه در این مسیر مترقی ترین رگه های فرهنگ های جهانی را درونی کرده و بخشی از فرهنگ سیاسی خودنموده اند؛ فمینیزم در آنجا نهادینه شده و فرهنگ غالب در جامعه (ژنولوژی یا ژنیولوژی- فمینیسم کردی). همین چند هفته پیش خبری بود مبنی بر اینکه در افغانستان یک دختر بچهء نوجوان که پدر و مادرش به دست طالبان به قتل رسیده بود, دست به کلاشینکف برده بود و دو طالبان را به سزای اعمالشان رساند. به جای چس ناله در بارهء اینکه "نقشهء امپریالیستها" چنین است و چنان است, باید رفتار جسورانه ای آن دختر بچهء نوجوان را سر مشق قرار داد و سرنوشت خویش را به دست گرفت. اما فرهنگ پدر سالار, مرد-محور, و نر پرور ایرانی از فمینیزم و زنان آزاده همانقدر می ترسد که از آخوندها (علاقه اش به "خاندان پهلوی"* که دیگر هیچ). *اگر حافظه ای برخی دوستان نم نکشیده بود و آب نرفته بود شاید به یاد می آوردند که حتی نام واقعی این دزدان جنایتکار "سواد کوهی" بود و حتی نامشان نیز دزدی و متعلق به یک خانوادهء دیگر ایرانی است.