ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جلسه‌های نمایشی در مجلس و ادامه اعتصاب کارگران هفت‌تپه

سومین جلسه بررسی معضلات نیشکر هفت‌تپه در کمیسیون تلفیق مجلس بدون نتیجه‌ تشکیل شد. به نمایندگان کارگران اجازه صحبت داده نشد. همزمان کارگران ۶۷‌مین روز اعتصاب خود را برگزار کردند.

سومین جلسه بررسی معضلات نیشکر هفت‌تپه چهارشنبه ۲۹ مرداد در محل کمیسیون تلفیق مجلس، بدون این که نتیجه‌ای برای کارگران دربر داشته باشد، به پایان رسید. به نمایندگان کارگران در این جلسه اجازه صحبت داده نشد. کارگران شنونده بودند و نمایندگان مجلس و دولت تصمیم گرفتند دو هفته‌ی دیگر باز جلسه برگزار کنند و درباره وضعیت نیشکر هفت‌تپه و مالکیت آن صحبت کنند. پنج‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ کارگران ۶۷‌مین روز اعتصاب خود را برگزار کردند. سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه در بیانیه‌ای نوشت این مجلس، مجلس کارگران نیست، و کارگران باید بدون توهم به نیروی همبستگی و اتحاد خود متکی باشند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

به گفته‌ی کارگران در جلسه چهارشنبه بهارستان که با شرکت چند نماینده مجلس، تعداد زیادی از مقام‌های دولتی، از وزیر اقتصاد گرفته تا نماینده وزارت کار، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، نماینده استاندار خوزستان و تعدادی دیگر برگزار شد، باز وقت‌کشی بود و وعده. وزیر اقتصاد در جلسه صحبت کرد و زمانی که کارگران خواستند اظهار نظر کنند این فرصت به آن‌ها داده نشد.

کارگرانی که به نمایندگی از همکارانشان در این نشست شرکت کرده‌ بودند، نوشته‌اند:

«سومین جلسه بررسی مشکلات هفت‌تپه هم پایان یافت. تنها کسانی که در این جلسه حق اظهار نظر نداشتند، کارگران شرکت بودند. بارها از وزیر اقتصاد اجازه صحبت گرفتند اما فرهاد دژپسند بی‌تفاوت به خواست کارگران جلسه را ترک کرد.»

کارگران نیشکر هفت‌تپه از ۲۶ خرداد ۹۹ با خواست پرداخت مزدهای معوقه و حق بیمه، بازگشت به کار کارگران اخراجی از جمله اسماعیل بخشی و محمد خنیفر، کوتاه کردن دست بخش خصوصی از شرکت و دولتی شدن آن تحت نظارت کارگران، دست به اعتصاب زده‌اند. آن‌ها هر روز برغم دمای بالاتر از ۴۰ درجه و فراگیری کرونا مقابل فرمانداری شوش تجمع می‌کنند. تنها اقدام مسئولان پرداخت دو ماه حقوق عقب‌افتاده کارگران در روزهای اخیر است که آن هم هنوز به بخشی از کارگران پرداخت نشده است.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه با ۲۴ هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی و کارخانه و حدود پنج هزار و ۵۰۰ کارگر سال ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد.
نحوه واگذاری این شرکت از ابتدا بحث‌انگیز بود. این شرکت از زمان واگذاری صحنه اعتراض و اعتصاب کارگران نسبت به سوء مدیریت، سوء استفاده از شرکت، تحمیل قراردادهای غیرعادلانه کار، بدی شرایط کار، و تعویق مطالبات است.
دور جدید اعتصاب در نیشکر هفت‌تپه روز ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ آغاز شده است. کارگران که از ابتدای سال حقوق نگرفته‌اند خواستار پرداخت حقوق معوقه، خلع ید از بخش خصوصی و بازگشت به کار نمایندگان اخراجی خود هستند.
بیش از ۱۰۰ کارگر این مجتمع به جرم اعتراض احضار و بازداشت شده‌اند. اسماعیل بخشی، محمد خنیفر و… از نمایندگان کارگران علاوه بر تعقیب قضایی و امنیتی از محل کار خود نیز اخراج شده‌اند.
دادگاه دو تن از اعضای هیأت مدیره نیشکر هفت‌تپه از جمله امید اسدبیگی مدیرعامل شرکت، به اتهام «سردستگی سازمان یافته اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارز‌های دولتی» هم‌اکنون در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی در جریان است.
آنان متهم‌اند با همکاری ۱۷ تن از سهام‌داران شرکت حدود یک و نیم میلیارد دلار ارز دولتی را به نام نیشکر هفت‌تپه دریافت و در بازار آزاد به فروش رسانده‌اند.

همین پرداخت ناقص دو ماه حقوق را مسئولان در جلسه روز چهارشنبه بعنوان لطفی در حق کارگران و دستاوردی برای خود عرضه کردند. معاون وزارت کار گفت این اقدام در نتیجه «عنایت رئیس دستگاه قضا و دستور دادستان و سایر مسئولان مربوطه» ممکن شده است.

روز چهارشنبه نماینده دادستان کل نیز به همراه تنی چند از مسئولان از شرکت نیشکر هفت‌تپه بازدید کردند. تعدادی از کارگران در این بازدید تاکید کردند که خواست کارگران تنها به پرداخت مزدهای معوقه منحصر نیست. آن‌ها خواستار خلع ید از بخش خصوصی هستند. کارگران همچنین به پرونده‌سازی قضایی و امنیتی برای کارگران اعتراض کردند.

سندیکای نیشکر هفت‌تپه در ۶۷‌مین روز اعتصاب خطاب به کارگران نوشت:

«به نیروی خود باور داشته باشیم و با اتحاد و همبستگی برای آینده‌ای پر از رفاه تلاش کنیم. ما کارگران و مردم زحمتکش که چرخ‌های اقتصادی را می‌توانیم بچرخانیم، آنقدر عقل و خرد، شعور و دانش داریم که برای امروز و فردای خود برنامه‌ریزی کنیم و جدا از چرخ‌های اقتصای، چرخ‌های زندگی را به دور از رنج و محنت، به دور از فقر و گرسنگی و استثمار به حرکت در آوریم.»

پایداری کارگران در تداوم اعتصاب به‌رغم گرمای کشنده خوزستان و گسترش کرونا حمایت گسترده‌‌ای از کارگران را به دنبال داشته و سبب شده اغلب رسانه‌های حکومتی نیز به ناگزیر خبر اعتصاب کارگران را بازتاب دهند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.