ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آیا خودروهای ایرانی در لبنان ارزان‌تر از ایران است؟

در روزهای گذشته انتشار ویدیوی گزارشی از شبکه «الجدیده» لبنان که در مورد خودروهای ارزان ایرانی بود، در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد. اما واقعیت چیست؟

«خودروهای ایرانی به خیابان‌های لبنان حمله می‌کنند». این عنوان گزارشی است که یکم دسامبر ۲۰۱۶ / ۱۱ آذر ۱۳۹۵ از شبکه تلویزیونی «الجدیده» لبنان از نمایندگی شرکت خودروسازی سایپا در این کشور پخش شد. در روزهای گذشته کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی با بازنشر ویدیوی گزارش شبکه الجدیده در سال ۲۰۱۶، نسبت به فروش ارزان خودروهای ایرانی در لبنان و دیگر کشورهای همسایه مانند عراق و سوریه اعتراض کردند. کاربران نوشتند خودروهای ایرانی به قیمت ۱۵۰۰ دلار در لبنان به فروش می‌رسد، در حالی که ایرانی‌ها باید برای همان خودروها در داخل کشور مبالغ میلیونی و به مراتب بیشتری پرداخت کنند. اعتراضی که واکنش شرکت خودروسازی سایپا را به همرا داشت. اما واقعیت ماجرا چیست؟

پایین و بالا بگیرید و بکشید

شرکت ساپیا در بیانیه‌ای رسمی به تاریخ دوم شهریور که بر روی وب‌سایت «سایپانیوز» منتشر شد، نسبت به ادعای کاربران ایرانی و فروش خودروهای این شرکت به قیمت ۱۵۰۰ واکنش نشان داد. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است:

«شبکه الجدید لبنان در گزارشی که چهار سال پیش از نمایندگی سایپا در این کشور تهیه کرد، به محصولات متنوع سواری و تجاری و شرایط منعطف فروش نقدی و اعتباری این خودروها به شهروندان لبنانی در آن سال‌ها پرداخت اما ویدئوی این گزارش در روزهای اخیر و با ترجمه و تفسیری اشتباه در شبکه‌های اجتماعی کشور بازنشر شده است. براساس اعلام سایپا قیمت محصولات این گروه خودروسازی در سال ۹۵ در کشور لبنان از ۸۴۰۰ دلار برای پراید تا ۱۹هزار و ۲۰۰ دلار برای چانگان جهت مشتریان لبنانی متغیر بوده و هیچ خودرویی به قیمت ۱۵۰۰ دلار عرضه نشده است. آنچه که در گزارش توسط نماینده سایپا در لبنان بیان می‌شود این است که هر شهروند لبنانی که ماهیانه ۱۵۰۰ دلار درآمد کسب می‌کند یا حقوق ماهیانه‌ای معادل ۱۵۰۰ دلار داشته باشد، توانایی پرداخت اقساط خودرو را خواهد داشت.»

این بخش از بیانیه سایپا با آنچه در گزارش نعیم برجاوي، خبرنگار لبنانی که گزارش را تهیه کرده هم‌خوانی دارد. اما این همه ماجرا نیست. در گزارش نعیم برجاوي که تحت عنوان «حمله خودروهای ایرانی به خیابان لبنان» تهیه شده، نکاتی حائز اهمیت دیگری نیز وجود دارد. در بخشی از این گزارش آمده بعد از توافق برجام ایران توانست به راحتی خودرو به لبنان صادر کند. در گزارش شبکه الجدیده خودروهای مختلف ایرانی از یک نمایندگی سایپا نمایش داده می‌شود و با تاکید بر اینکه همه این خودروها با ابعاد و انواع مختلف ساخت ایران است که وارد بازار لبنان شده‌اند.

ویدیوی گزارش شبکه الجدیده درباره خودروهای ایرانی در لبنان (۲۰۱۶)

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در بخشی از این گزارش چنین آمده:

«ایرانی‌ها همه کار می‌کنند، جیپ، خودروهای بزرگ و خودروهای کوچک و خودروی زباله می‌سازند. آنها (شرکت‌های خودرو) با سایپا قرارداد بستند و این خودروها را از آن شرکت می‌گیرند. خودروها از ۸۴۰۰ تا ۱۹۲۰۰ دلار قیمت دارند. بازار لبنان پر از خودروهای کره‌ای، انگلیسی و چینی است، اما آنچه مردم درست نمی دانند، این است که بسیاری از این خودروها در ایران ساخته می‌شوند. کمپانی سایپا ۳۹ مدل خودرو تولید می‌کند که ۹ مدل آن در لبنان وجود دارد، اما این‌ها رسما به عنوان خودروی ایرانی ثبت نمی‌شوند، چون همکارها شرکت‌هایی هستند که ایرانی نیستند.»

نعیم برجاوی همچنین در این گزارش تاکید می‌کند خودروهای ایرانی در لبنان ارزان‌تر است و لبنانی‌ها به دلیل ارزان خودروهای ایرانی نسبت به خودروهای آمریکایی و غیره، ترجیح می‌دهند خودروی ایرانی بخرند.

آیا لبنانی‌ها خودروهای ایرانی را ارزان‌تر از شهروندان ایرانی خریداری می‌کنند؟

قیمت‌هایی که در گزارش سال ۲۰۱۶ شبکه الجدیده و بیانیه سایپا آمده از میانگین قیمت ۸۴۰۰ تا ۱۹۲۰۰ دلار حکایت دارد. شرکت ساپیا همزمان با انتشار بیانیه، تصویری از وب‌سایت لبنانی اتومارکت (Automarkt) منتشر کرد که قیمت تعدادی از خودروهای این شرکت از جمله سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۱۱، سایپا ۱۳۲ و تیبا ۲ مدل سال‌های ۲۰۱۷ را با قیمت ۸۴۰۰ تا ۸۷۰۰ دلار نشان می‌دهند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

شرکت سایپا خودروهایش را با خدمات اقساطی بسیار مناسبی به خریدران لبنانی می‌فروشد، اما قبل از اینکه این موضوع بپردازیم، باید دید آیا قیمت خودروهای ساخت این کمپانی ارزان‌تر از شهروندان ایرانی به دست مشتریان لبنانی می‌رسد؟

در گام نخست هنگامی که برای لیست خودورهای شرکت سایپا و قیمت آنها به وب‌سایت اتومارکت که ظاهرا نمایندگی فروش محصولات سایپا در لبنان است مراجعه کردیم، با این پیام روبه‌رو شدیم: «این وب سایت به حالت تعلیق درآمده است.»

پایین و بالا بگیرید و بکشید

دلیل مسدود شدن وب‌سایت اتومارکت مشخص نیست و سایپانیوز هم به آن هیچ اشاره‌ای نکرده است. همچنین مشخص نیست لیست قیمتی که سایپانیوز از این وب‌سایت منتشر کرده متعلق به چه سالی است. اما در گزارش شبکه الجدیده به نمایندگی «مکانیکا» به عنوان نماینده محصولات سایپا در لبنان اشاره می‌شود، نمایندگی‌ای که شرکت سایپا هیچ اسمی از آن به میان نیاورده است.

به گزارش وب‌سایت «ایران‌جیب» که از مرجع‌های اعلام قیمت ارز در ایران است، قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به تاریخ پنج‌شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۵ برابر با یکم دسامبر ۲۰۱۶ (تاریخ تهیه گزارش شبکه الجدیده)، قیمت فروش هر دلار آمریکا ۳۸ هزار ریال (معادل ۳۸۰۰ تومان) و قیمت خرید ۳۷ هزار و ۷۵ ریال (معادل ۳ هزار و ۷۷۵ تومان) بوده است.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

بر اساس قیمت دلار در بازار آزاد (نه دلار دولتی) در این تاریخ، معادل تومان قیمت خودروهایی که شرکت سایپا در بیانیه‌اش از آنها نام برده یعنی پراید و چانگان، به قرار زیر خواهد بود:

پراید ۱۳۱: ۸۴۰۰ دلار معادل با ۳۱ میلیون ۹۲۰ هزار تمان
چانگان: ۱۹هزار و ۲۰۰ معادل برابر با ۷۲ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان

قیمت همین دو خودرو در سال ۱۳۹۵ در ایران به قرار زیر بود:

پراید ۱۳۱: ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
چانگان: ۶۸ میلیون تومان

در ظاهر و با قیمت دلار آزاد شهروندان ایرانی، ملبغ کمتری از مشتریان لبنانی دست‌کم برای این دو مدل خودروی تولید شده توسط شرکت سایپا پرداخت می‌کنند. اما پرسش اینجاست در حال حاضر قیمت همین خودروها در ایران و لبنان چقدر است؟

قیمت پراید ۱۳۱ به تاریخ ۱ اسفند ۹۸ در بازار آزاد ۶۲ میلیون ۵۰۰ هزار تا ۶۳ میلیون تومان (افزایش ۴۰ میلیون تومانی در سه سال) و قیمت چانگان در همین تاریخ ۲۶۰ میلیون تومان (افزایش ۱۹۰ میلیون تومانی در سه سال) بود. همچنین بر اساس گزارش اقتصادآنلاین قیمت پراید ۱۳۱ در شهریور ماه ۹۹ مبلغ ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، یعنی در طول شش ماه گذشته همین خودرو برای شهروندان ایرانی افزایش قیمت ۱۴ میلیون تومانی داشته، در حالی که قیمت آن همچنان در لبنان ثابت است.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

در حقیقت تنها در مدت زمان سه سال قیمت این دو خودروی شرکت سایپا در ایران چند برابر افزایش یافته است. و اگر همین مقایسه را در قبال دیگر خودروهای صادر شده به لبنان در نظر بگیریم، به افزایش و تفاوت قیمت چشمگیری در طول سال‌های گذشته برخورد خواهیم کرد.

اما نمایندگی‌ «مکانیکا گروپ» که در گزارش شبکه الجدیده از آن نام برده شده، قیمت خودروی پراید ۱۳۱ را بر روی وب‌سایتش ۸۹۰۰ دلار اعلام کرده است، یعنی در مدت سه سال قیمت این خودرو در لبنان تنها ۵۰۰ دلار نسبت به قیمت اعلام شده در بیانیه شرکت سایپا و تصویری که از نمایندگی مورد ادعای این شرکت یعنی «اتومارکت»، گران‌تر شده است. همچنین قیمت پراید ۱۳۲ صفر که اکنون خط تولید آن در ایران متوقف شده، کماکان در لبنان ۸۴۰۰ دلار است. قیمت چانگان بر روی وب‌سایت مانیکا گروپ موجود نیست.

تصویری از قیمت پراید در وب‌سایت مکانیکا گروپ، نمایندگی شرکت سایپا - تاریخ ۲۵ اوت / ۴ شهریور

همچنین بر اساس گزارش شبکه الجدیده در سال ۲۰۱۶، هر شهروند لبنانی که درآمدی بین یک‌هزار تا ۱۵۰۰ دلار داشته باشد، می‌تواند با پرداخت ۲۵ درصد از قیمت خودرو آنها را به صورت اقساطی خریداری نمایند و قسط‌های آن را به بانک‌های لبنانی یا شرکت مکانیا (نمایندگی همکار شرکت سایپا در لبنان) بازپرداخت نماید. شرایط و تسهیلات مناسبی که در اختیار خریداران لبنانی قرار داده شده بود.

صنعت پرسود خودروسازی در ایران و تحریم‌های بین‌المللی

بعد از به سرانجام رسیدن توافق هسته‌ای برجام میان ایران و قدرت‌های جهانی در سال ژوئیه ۲۰۱۵ (تیر ماه ۱۳۹۴)، امکان صادرات کالاهای مختلف از جمله خودرو برای ایران فراهم شد. صنعت خودروسازی دومین صنعت بزرگ ایران بعد از صعنت نفت است و به گزارش «سی‌ان‌ان مانی» ایران در سال ۲۰۱۱ سیزدهمین خودروساز بزرگ جهان با میزان تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو در سال شد.

ایران همچنین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودرو در خاورمیانه است که دارای ۱۳ شرکت خودروسازی دولتی و خصوصی است، اما ۹۴ درصد بازار خودروی داخل کشور، در اختیار دو ابر شرکت ایران خودرو و سایپا قرار دارد.

علاوه بر بحث ارزان بودن خودروهای ایرانی در لبنان، نکته دیگری که در گزارش شبکه الجدیده توجه‌ها را به خود جلب می‌کند، طرح این موضوع است که خودروهای ایرانی به نام خودروهای ساخت کره، انگلیس و چین ثبت می‌شوند و خریداران لبنانی از این موضوع بی‌اطلاع هستند. نکته‌ای که احتمالا به دو دلیل عمده دارد، یک: پایین بودن کیفیت و ایمنی خودروهای ایرانی در رقابت با خودروهای کشورهایی که از آنها نام برده شده، دو: مشکلاتی که تا قبل از سال ۲۰۱۵ ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی با آن روبه‌رو بود.

اگر چه احتمال دارد هر دوی این عوامل با هم در این امر نقش داشته باشند، اما ظاهرا موضوع تحریم‌های بین‌المللی بیش از هر چیزی صنعت خودروسازی را با محدودیت روبه‌رو کرده بود و در حال حاضر با وجود خروج آمریکا از برجام و بازگشت بخش زیادی از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، که بخشی از آن مشخصا متوجه صنعت خودروسازی است، بار دیگر صنعت خودروسازی هدف محدودیت‌های بین‌المللی قرار گرفته است. به گونه‌ای که شرکت‌های خودروسازی مانند سایپا و ایران‌خودرو نه تنها شرکای معتبر خارجی خود را از دست داده، بلکه میزان تولید و کیفیت محصولات آنها دست‌خوش تغییر و افت شده است.

از جمله مهم‌ترین تاثیرات تحریم‌ها بر صنعت خودروسازی، محدودیت در نقل و انتقال پول، تهیه قطعات و محتاط شدن کشورها در همکاری با شرکت‌های خودروسازی ایرانی است.

ایران در سال‌های ۸۸ و ۸۹ با مبلغ ۲۸۰ و ۳۹۰ میلیون دلار و در سال ۹۱ با مبلغ ۳۲۰ میلیون دلار، در اوج صادرات خودرو قرار داشت. این میزان در سال‌های ۹۲ و ۹۳ به سبب تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده به مبلغ ۷۰ و ۱۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد.

اما به گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، میزان صادرات خودروی ایران در بین سال‌های ۹۵ تا ۹۷، مدت زمانی که بسیاری از تحریم‌های بین‌المللی برداشته شده بودند، بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار بود و دوباره این صنعت شاهد رشد چشم‌گیری بود.

ایران در طی سال‌های گذشته به کشورهای عراق، الجزایر، ترکمنستان، ساحل عاج، سوریه، آذربایجان، جیبوتی و لبنان خودرو صادر کرده است.

اما جدای از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، صنعت خودروسازی ایران همچنان با سه چالش اساسی، شناخته شده و قدیمی روبه‌رو است: قیمت گران، نداشتن کیفیت و فساد گسترده.

  • در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کجای دنیا اینجوریه؟

    یه کارگر باید حقوق ۵۰ ماه را بدهد تا یک خودروی بی کیفیت ۹۰ میلیونی بگیرد.

  • زنده مانی در گُمهوری

    خیانت شاخ و دم ندارد. خیانت و هیولا ج.ا. هر آنچه که به نفع مردم باشد برعکس عمل میکند طرح مالیات از خانه های خالی بیش از یک دهه معطل مانده پیشنهاد آزادسازی خودرو هم بیش ا 30 سالست معطل مانده چرا مافیای هیولایی هزار سر ولایت معاش نمیگذارند ادعا میکنند دهها ملیارد دلار راز به کشور برنگشته، ادعا میشود ایرانیان خارج بیش از دو تریلیون دلار سرمایه دارند. همه میدانند چیزی به نام خودروسازی در ایران وجود ندارد، در کشور مثل ایران حتی مونتاژ خودرو زیر یک میلیون دستگاه در سال توجیح اقتصادی ندارد، دروغگویان رانخوار غارتگر بیت المال و حتی جیب مرفهان (حتی رابین هود نیستند!) ج.ا.، اگر صداقت دارید، با شرx عدم انتقال ارز به خارج اجازه بدهید(پیشنهاد طی یک هفته آتی باحکم حکومتی و برای یک بار شده به نفع آحاد مردم رهبری اعلام کند، چون مجلس و دولتو و زیرمجموعه ها وشورای نگهبان تحت کنترل مافیایی ها است) همه نوع خودرو نو و خودرو دست دوم با کارکرد زیر ده سال وارد شود، در نتیجه بلافاصله چند نتیجه مثبت دارد: 1- تورم و گرانی حبابی و مصنوعی بازار خودرو از بین میرود و فشار وحشتناک از مردم در این بخش برداشته میشود 2- بخش بزرگی از سرمایه سرگردان به سمت بورس و مَسکن و تولید میرود و واقعا جهش اقتصادی رهبری محقق میشود 3- بخشی مهمی از ارز کشور لااقل به شکل یک کال ارزشمند وارد کشور میشود بخصوص تاکسی، ون، اتوبوس، وانت، کامیونت و کامیون که کالای ارزشمند سرمایه هستند و ناوگان فرسوده بازسازی و در مصرف سوخت صرفه جویی عطیمی خواهد شد 4- با واردات خودرو باکیفیت اعم نو و دست دوم، با کاهش مصرف سوخت، ضمن کمک به مالی به مردم در کاهش هزینه، به محیط زیست نیسز کمک میرسد و قطعا کاهش مرگ و میر تقش بسزایی دارد فقط یک جو شرف و اخلاق و انسانیت و عرق ملی میخواهد/ البته باز هم ج.ا. خاین ضد ایرانی و ضد بشری برعکس عمل میکند/ انتشار این کامنت تنها برگی دیگر از خایانت ج.ا. به ایرانی و بقیه دنیا خواهد بود.

  • حجت

    این صنعت خودرو سازی ایران نیست! همانگونه که ما مردم ایران سیاستهای رژیم را از خود و مردم ایران نمی دانیم، صنعت خودرو سازیشان را هم ایرانی نمی دانیم. حدود 4 دهه است که درهای کشور بروی رقابت آزاد با خودروهای خارجی بسته شده است. نتیجه 4 دهه تحریم خودخواسته رژیم شده تیبا! خودرویی که هر گوشه آن از یک مدل و برند خودروهای 40 سال پیش آسیایی و اروپایی کپی شده‌اند. امکانات و رانت یک کشور ثروتمند 4 دهه است که در جیبهای گشاد ایران خودرو و سپس سایپا ریخته می‌شود، و سودهای میلیاردی بیت رهبری و دیگر دار و دسته حاکمیت رژیم از این ابوقراضه‌ها، اکثر بانکهای خارجی را مملو از پول کرده است. استفاده از برند انگلیس و کره جنوبی و ... که مفت تمام نمی شود. باید بخش بزرگی از آن 9800 دلار به لایسنس آن شرکتهای بزرگ و نامی برود تا اجازه دهند با نام آنها خودروهای بنجل تحویل لبنانی بینوا دهند. این همان نکته انحرافی است. یعنی عملاً با در رفت هزینه ها، همان 1500 دلار برای خودروساز رژیم باقی می ماند. آن 1500 دلار هم خرج حزب الله لبنان و حوثی و داعش شیعه عراق می‌شود. کارگر خودرو ساز ایرانی ماهیانه 100 دلار حقوق می‌گیرد، آنهم با معوقات طولانی!

  • ای پادشان داد از غم اختلاف طبقاتی!

    ای پادشان داد از غم اختلاف طبقاتی! ثروتمند بودن به معنی کسانی که از زحمت فکری-جسمی و عمر گذاشتن بد نیست، اگر به کارمندان با عدالت یعنی دادن حقوق قانونی و سهم منصفانه از از مشارکت در زحمت. وقتی انفال و معادن زیرزمینی متعلق به عموم مردمان است بایست به طور مساوی سهامش تقسیم شود، سهام عدالت و واقعی کردن یارانه ناعدالانه بود، میلیون نفر فرودست و بعضا جوانان مجرد پا سن گذشته، حتی یک سهم نگرفتند، دولت به نیابت از فرمامین ارکان نظام، چوب حراج زد بر اموال عمومی مانند سهام شرکتها و زمینهای گران و آنها وارد بورس کرد، سهام مخرومان و وارثان برحق را به ناحق در بورس میان سرمایه داران بذل و بخشش کرد! به بهانه ساخت و ساز غیر مجاز، محرومان در نزدیکی گاه فقط چند صد متر از خانه های کاخمانند فرادستان، در آلونک های 50-60 متری با کمترین امکانات بهداشتی و بدون آسفالت و امنیت نگه داشته! پلیس فقط سر میزند که نمبدا فقیران سر به شورش نزنند! اما عمال حکومت رشوه گیری میکنند. کوچه های خالی و کثیف حاشیه و در چند متری کاخنماهای فرادستان که 40 سال رانت و تورم و اختلاف حقوق، حالا دیگر امید زنگی ندارند، پیرپسران پیردختران، بخاطر مراسم و عقاید عقب ماننده جرئت یک رابطه ساده انسانی ندارند و حرامسراهای فرادستان مرکز عیش و نوش است، برای آنکه بگویند فرودستان فاسدند هر از گاهی جوانکی به اتهام تعرض میگرند و سر به نیست میکنند، اما نمیگویند چرا بای یک جوان چنین به جنون سادیسم مبتلا شده؟! و خدا انتقام میگیرد از حقکشان فرادست ظالم.

  • حقیقتگو

    اگر فردی که صاحب چندین فرزند و اقشاری ازفک وفامیل های ریزودرشت است با خانواری ثروتمند که پدرشان فوت کرده است وبی سرپرست مانده است بعوان ناپدری با این خانواروصلت کند تعجبی نداشته وندارد که هرانچه حکم ثروت ودارائی این خاتوارداشته است برای فرزندانش و فک وفمیل هایش چپاول خواهد کرد و درحقیقت این فرد تنها ازوصلت کردن بااین خانوار ربودن دارو نداروثروت آنها بوده است ونه برای دلسوزی که نیازبه سرپرستی داشته اند بوده است و این خانوار جزء تهدید وضرب وشتم وبروز فقر خیری ازاین وصلت نابخردانه نخواهد داشت ...زمانیکه خمینی بارها می گفت ما فقط برای اسلام انقلاب کردیم ونه برای اقتصاد واقتصادی که به مردم ایران مربوط میشود مال خر است و اسلام هم همین اقشار عجم ها وعجم تبارها وعجم زاده گان چه درداخل ایران وچه درکشورهای عراق وسوریه ولبنان وفلسطین است درحقیقت یعنی اینکه این اقشار برای خمینی وخامنه ای ارجهیت کامل برمردم ایران داشته ودارند ورفاه وثروت و حمایت های آنچنانی باید برای آنها روان شود !! حکومت آسلامی آخوندی ورهبرشان همچون اقشاری بوده اند که مدت ها برای ربودن حکومت درکشوری ثروتمند انچنانی و آنهم بعنوان ناپدری های حکومت وارانه کمین کرده بودند که با بروز چنین موقعیتی که خارجی ها وبیسوادان وتوهم زده گان ارتجاعی درایران دراختیارشان گذاشتند به اهدافشان رسیدند ..وهرآنچه ناپدری ها برخانوارهای بی سرپرست روا میدارند حکومت آخوندی برخانوارهای ایرانی روا داشته ومیدارد - چه میشود که اکثریت مردم ایران باید براقشارعجم ها وظلمی که شمرویزید برآنها کرده است موظف به عزاداری کردن شده ومیشوند ولی اگر اقشارایرانی که حکومت اخوندها فرزندانشان را کشته است اجازه عزادری وحتی حضوردرگورستان برای مقتولانشان را هم ندارند ؟!!!حالا چرا نفت مجانی وکلاهای اساسی وحتی داروها اهدا شده سازمان بهداشت جهانی وکشورهای خارجی را هم به ایرانی نداده ونمی دهند وبرای عجم ها روانه می کنند وصرف نظر ازمیلیاردها دلار که با هواپیما تقدیم شان کرده ومی کنند؟مسلم است که حکومت ناپدروارانه آخوندها حاکم برایران ومردم ایران صاحب اختیاراست که اتومبیل ها را مفت جهت لذت بردن عجمان به انها تقدیم کند ...