مطهری: در ۱۴۰۰ یکی از خودشان را سر کار میآورند
از سخنان نماینده سابق مجلس میتوان چنین درک کرد که «نظام» رئیس جمهوری دستنشانده در کنار مجلس دستنشانده را به نرخ بالای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ترجیح میدهد.
علی مطهری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی احتمال داد که شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم همان رویه انتخابات مجلس یازدهم را که مبتنی بر رد صلاحیتهای فلهای بود در پیش بگیرد. بر اساس سخنان مطهری میتوان چنین درک کرد که برای «نظام» در شرایط کنونی رئیس جمهوری دستنشانده در کنار مجلس دستنشانده از اولویت بیشتری برخوردار است تا نرخ بالای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰.
وزارت کشور در اسفند سال گذشته نرخ مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را ۴۲,۵۷ درصد اعلام کرد: پایینترین نرخ مشارکت در انتخابات مجلس در تاریخ جمهوری اسلامی ایران. علی مطهری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی جمعه ۷ شهریور در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت:
«میخواستند چنین مجلسی شکل بگیرد که خودشان هم چندان مایل به مشارکت بالا نبودند و هدفهایی در این مجلس داشتند. ممکن است برنامه، تثبیت همین سیاست باشد. میگویند مشارکت پایین و انتقاد عدهای به مرور فراموش میشود.»
یکی از خودشان
حسامالدین آشنا، مشاور رسانهای روحانی پیش از این احتمال داده بود که نرخ مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد باشد. صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاحطلب هم پیشبینی کرده است که در ۱۴۰۰ یک شخصیت تندرو رئیس جمهوری میشود. اکبر ترکان، از مشاوران روحانی نیز در مصاحبه با رسانههای داخلی گفته بود انتخابات ۱۴۰۰ بیش و کم به انتخابات مجلس در اسفند ۹۸ شباهت خواهد داشت: کاندیداهایی که از نظر فکری به اصولگریان نزدیکاند تأیید صلاحیت میشوند و لذا رقابت فقط بین اصولگرایان است. علی مطهری در ادامه مصاحبه با ایرنا گفت:
«شاید در این شرایط سختی که ما داریم صلاح باشد که یکی از خودشان بیاید. وقتی اینگونه باشد بالاخره باید زندگی مردم را تأمین کنند، خودشان برمیگردند به برجام و حتی رابطه با آمریکا را درست میکنند و اینها ممکن است به نفع کشور باشد. ولی اگر غیر از خودشان باشد مثل دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، کارشکنی ادامه مییابد و مردم ضرر میکنند. مگر اینکه شخص قدرتمندی بر سر کار بیاید که اجازه دخالت به کسی ندهد.»
امید اصلاحطلبان به دقیقه ۹۰
وزارت کشور دو تاریخ را برای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری پیشنهاد کرده بود که شورای نگهبان سرانجام با برگزاری انتخابات در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ موافقت کرد. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان ۲۰ مرداد توصیه کرده بود که افرادی که در دورههای قبلی رد صلاحیت شدهاند مجدداً ثبت نام نکنند. حسامالدین آشنا، مشاور روحانی از حسین دهقان، سعید جلیلی، علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای احتمالی یاد کرده بود. روحالله حسینیان، از چهرههای نزدیک به پایداری که چند روز قبل در اثر ابتلا به کرونا درگذشت، گفته بود ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از ارکان نظام «علیالقاعده نباید نامزد شود». حسینیان توصیه کرده بود قالیباف پا پیش بگذارد. علی مطهری در ادامه مصاحبه با ایرنا گفت اگر «نظام» اجازه دهد یک شخص قوی برای احراز ریاست جمهوری وجود دارد:
«یک شخص قوی که واقعاً به وظایف خود عمل کند و اجازه دخالت نهادهای دیگر را در سیاست، اقتصاد و انتخابات ندهد و کشور را در مسیر قانون اساسی قرار دهد وجود دارد. اگر فردی رئیس جمهور شود که نماینده اقشار زیادی از مردم باشد و به حقوق آنان اهمیت بدهد و انسان محکمی باشد مشارکت بالا میرود و میتواند آثار خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.»
صادق زیبا کلام، فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با نامه نیوز فاش کرده بود که اصلاحطلبان به دقیقه ۹۰ انتخابات چشم دوختهاند- به یک موج اجتماعی که در آخرین هفته منتهی به انتخابات ۱۴۰۰ شکل بگیرد. زیباکلام اما در ادامه این مصاحبه آب پاکی را روی دست اصلاحطلبان ریخته بود:
«کار از این حرفها گذشته است و آقای روحانی با عملکردش بلایی سر صندوق انتخابات آورد که بسیاری از مردم از رأیدادن سرخورده شدهاند؛ به بیان دیگر آن ۲۴ میلیونی که به روحانی رأی داده بودند اکنون به این نتیجه رسیدهاند که تغییری از صندوق انتخابات ایجاد نمیشود.»
مطهری در پاسخ به انتقادات از دولت روحانی گفت:
«برجام تصمیم نظام بود. اگر همه ارکان نظام حمایت میکردند الان وضعیت کشور بهتر از این بود.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
حقیقتگو
اگر رهگذارانی که جلوی ویترین مغازه اساب بازی وعروسک فروشی گذرمی کنند و هرچند وقت یکبار شاهد تغیروتحول دکوراسیون وارویترین این مغازه وتوسط صاحب مغازه ویا فروشنده گانش میشوند که بجای این عروسک عروسک دیگری را گذاشته است چه فرقی برایشان می کند که چرا صاحب مغازه چنین وچنان کرده است زیراکه صاحب مغازه دارنده عروسک هاست واگرهم درجهت انتقاد گوئی برایند صاحب مغازه به انها خواهد گفت به شما ربطی ندارد که چنین وچنان می کنم ومزاحم نشوید وفضولی موقوف ...حالا درطی مدت این چهل ساله جناب مطهری کدام غیرخودی ها رئیس جمهورشده اند که درسال 1400یکی ازخودی ها را رئیس جمهورخواهند کرد...اکثریت مردم درحقیقت پذیرفتند که نه کشوری دارند ونه صاحب کشوری هستند ونه درکل بهشان ربطی داشته ودارد چه عروسک حکومتی درویترین خامنه ای و سپاه برای تماشاکردن شان ظاهر خواهند شد و همچون رهگذاران روزگار فقط تماشاگر ویترین حکومت آخوندها بوده وخواهند بود ...
بی جا شده۰
خودشان نيست فقط خودتان هست۰
علی
ایران که به فنا رفته . هر کی میخواد بیاد اونم بخوره بره دیگه . این خاک در تاریخش چیزی بیشتر از جمهوری اسلامی ندیده
علیرضا نیکرو
نظام جمهوری اسلامی باید پارلمانی بشه احیای پست نخست وزیری در سال ۱۳۶۸ که بازنگری صورت گرفت بجای حذف پست نخست وزیری باید انتخابات ریاست جمهوری حذف میشد در جمهوری دموکراتیک باید انتخابات ریاست جمهوری صورت گیرد که آقا بالا سری به نام رهبری و شاه وجود ندارد
لطیف
قاتلین و غارتگران و متجاوزین نظام اجازه بدهند یا رهبر موقت تان؟ من نمی دانم،به آخوند زاده ای که بعد از ٤ دهه قتل و غارت و تجاوز، هنوز بین دو صندلی می نشیند و نعل وارونه می زند و کارت و کبریت سوخته می کشد و چشم بسته غیب می گوید و دَم از «اجازه نظام و آدمِ قوی و محکم و مشارکت بالا» می زند؛چه باید گفت؟! فقط می دانم،آدمِ قوی و محکم کجا و نظام قاتلین و غارتگران و متجاوزین کجا؟! فقط می دانم،آدم اگر آدم باشد،بخصوص اگر قوی و محکم باشد،هرگز خودش را آلت دست نظام قاتلین و غارتگران و متجاوزین نمی کند. فقط می دانم،دلواپسان بَدوی و دلسوزان مَدنی نظام سلفه پرور؛باید با شرکت آمازون تماس بگیرند و یک دوجین آدم قوی و محکم سفارش بدهند. فقط می دانم،از آخوند زاده ای که با پس مونده سفره جشن و عزای ما گنده و بدهیبت شده،انتظاری جز این نباید داشت.
مازان
نه اینکه تو زشت از خودشون نیستی.
جوادی
دوستان اگر علت عقب ماندگی تاریخی ما به احتمال زیاد فرهنگ اسلامی باشد، راه حل این مساله سخت جان تاریخی چیست؟ شاید در نگاه اول تناقض به نظر برسد ولی با قاطعیت می گویم ، این مساله راه حل ساده و روشنفکرانه ندارد. این مساله مهم ناخواسته توسط جمهوری اسلامی حل خواهد شد زیرا با تباهی و ویرانی ای که ایجاد نموده و بیشترش را ایجاد خواهد کرد، اکثر ایرانیان مجبور خواهند شد دین شان را عوض کنند، زیرا در تحلیل نهایی ناکارامدی جمهوری اسلامی به حساب اسلام نوشته خواهد شد. فقر و بدبختی که از حد درگذرد ایمان را از بین خواهد برد. خدایا در میخانه ببستند که در خانه ریا و تزویر بگشایند، نشان می دهد که اسلام گرایی مساله امروز ما نیست، در طول تاریخ ما را سخت رنج داده است اما سرنوشت اسلام در ایران خوشبختانه با سرنوشت ج.ا گره خورده است. پایان جمهوری اسلامی تقریبا پایان سلطه هزار و جهارصد ساله فرهنگ اسلامی بر ایران خواهد بود. این یه فکر آرزومندانه نیست. ما در این سمت مدتهاست که درحال حرکت هستیم. ما مهمترین گذار تاریخی را در پیش رو داریم.