ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ده‌ها هزار نفر خواهان برکناری لوکاشنکو شدند

در شصت و ششمین سالگرد تولد «آخرین دیکتاتور اروپا»، در ادامه حرکت آزادی‌خواهانه مردم، هزاران نفر از معترضان‌ در مینسک گرد آمدند. ۱۲۵ نفر از معترضان بازداشت شدند.

اوضاع در پایتخت بلاروس همچنان بحرانی است. ده‌ها هزار نفر از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، همزمان با شصت و ششمین سالگرد تولد الکساندر لوکاشنکو در مینسک تجمعات اعتراضی برگزار کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه همزمان با بالا گرفتن اعتراضات، تولد لوکاشنکو را تبریک گفت: تفسیر شد به عنوان نشانه روشنی از آنکه مسکو همچنان خواهان آن است که لوکاشنکو قدرت را در دست داشته باشد.

تظاهرات مخالفان حکومت الکساندر لوکاشنکو در مینسک پایتخت بلاروس - ۲۶ مرداد / ۱۶ اوت - عکس از شاتراستاک

به گزارش الجزیره و به نقل از خبرگزاری بین‌المللی روسیه (ریانووستی) نیروهای امنیتی بلاروس یکشنبه ۳۰ اوت/ ۹ شهریور ۱۲۵ تن از معترضان را بازداشت کردند.

 همزمان با فراخوان مخالفان لوکاشنکو به برگزاری تجمعات اعتراضی، نیروهای امنیتی میدان استقلال مینسک را با نرده‌های آهنی مسدود کردند و میدان را تحت تدابیر امنیتی قرار دادند. وزیر کشور بلاروس به شهروندان هشدار داده بود که در گردهمایی‌ «بدون مجوز»ِ روز یکشنبه شرکت نکنند.

جنبش دموکراسی‌خواهانه بلاروس اما هشدار وزارت کشور را ندیده گرفت و در فراخوانی از معترضان خواست به مناسبت شصت و ششمین سالگرد تولد لوکاشنکو با حضور در تجمعات اعتراضی از او بخواهند از قدرت کناره‌گیری کند.

جنبش دموکراسی‌خواهانه بلاروس در این فراخوان اعلام کرد که بعد از ۲۶ سال دوران ریاست جمهوری لوکاشنکو به سر آمده است.

با وجود منع برگزاری تجمعات و حضور نیروهای امنیتی، ده‌ها هزار نفر در مینسک گرد آمدند. معترضان پرچم سرخ – سفید اپوزیسیون را در دست داشتند.

این سومین هفته پیاپی است که ده‌ها هزار نفر از معترضان به نتایج انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری  بلاروس در روز یکشنبه تجمعات اعتراضی برگزار می‌کنند. از الکساندر لوکاشنکو به عنوان «آخرین دیکتاتور» اروپا نیز یاد می‌شود. این تجمعات پرشمارترین و پایدارترین اعتراضات در دوران ریاست جمهوری لوکاشنکوست.

شنبه گذشته مقامات بلاروس شمار زیادی از روزنامه‌نگاران خارجی را که خبرهای مربوط به اعترضات بلاروس را به سراسر جهان گزارش می‌دادند، از جمله خبرنگاران خبرگزاری رویترز، بی‌بی‌سی جهانی و رادیو آزاد اروپا را اخراج کردند.

پیام ویدئویی رقیب انتخاباتی لوکاشنکو

سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر اپوزیسیون بلاروس و رقیب الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری این کشور در انتخابات ریاست جمهوری اوایل اوت/ مرداد سال جاری، در یک پیام ویدئویی با تأکید بر این‌که انتخابات غیرشفاف برگزار شده از شورای اروپا خواست تا نتایج انتخابات را به‌رسمیت نشناسد. اتحادیه اروپا در رایزنی‌های فشرده با رئیس جمهوری روسیه خواهان گفت‌وگوی لوکاشنکو با اوپوزیسیون شد. لوکاشنکو اما اعلام کرده که قصد دارد نیروهای نظامی خود را در مرز با لهستان و لیتوانی مستقر کند. این دو کشور اروپایی از معترضان بلاروس حمایت کرده‌اند.

تظاهرات اعتراضی در بلاروس تا پیش از سال ۲۰۱۰ بر محور ملی‌گرایی و استقلال از روسیه شکل می‌گرفت، اما بعد از وقایع «انقلاب میدان» اوکراین در سال ۲۰۱۴، اعتراضات پراکنده در بلاروس تحت شعاع غرب‌گرایی و خواست الحاق به «اروپای آزاد»‌ قرار گرفت. از زمان اعتراضات ۲۰۱۷ اما خواست رفاه اجتماعی بر خواسته‌های دیگر غلبه پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • انترناسیونالیست

    انعکاس اعتراضات گسترده ای مردمیِ بلاروس در رسانه های غربی عمدتا به شکل و صورت نوع دیگری از "انقلاب رنگی" یا "مایدان مینسک" مطرح گشته است, و در اغلب موارد دلایل اصلی و عمیق نارضایتی های مردم از دولت و شخص لوکاشنکو نادیده گرفته می شود. در مصاحبهء ذیل, با نشریهء "جاکوبین", دو کنشگر چپِ بلاروس در باره نیروهای اجتماعی که این اعتراضات را به پیش می رانند, و چشم اندازهای جنبش کارگری بلاروس در مطرح کردن دستور کار خویش صحبت می کنند. In Belarus, the Left Is Fighting to Put Social Demands at the Heart of the Protests AN INTERVIEW WITH KSENIA KUNITSKAYA VITALY SHKURIN ***

  • Pouya *

    مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جواب توییت خامنه ای ، در توییتی نوشت: «اوباش و اراذل خامنه‌ای نوامبر سال گذشته 1500 نفر را در خیابان‌های ایران کشتند. دستکم 23 نفر از آنها کودک بودند. آنها شایسته داشتن آزادی و آینده بودند، نه گلوله‌های نیروهای بسیجیان». خامنه‌ای در توییت خود نوشته بود: «وقتی جوانان آمریکایی به خیابان‌ها می‌روند، آنها نمی‌توانند مطمئن باشند که در معرض شلیک آتش از سوی دیوانه‌ای قرار نگیرند و کشته نشوند». خامنه‌ای توییت خود را با هشتگ «جیکوب بلیک» جوان آمریکایی که هفته گذشته بر اثر شلیک گلوله در شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین آمریکا زخمى شد.