ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار داروسازان: «کمبود دارویی» در راه است

بانک مرکزی و وزارت صمت تحت عنوان «مدیریت منابع ارزی» ارز به نرخ دولتی برای واردات دارو را متوقف کرده‌اند. داروسازان و تجار دارو می‌گویند: اگر ارز نرسد کمبود دارویی در راه است.

داروسازان و واردکنندگان دارو با وزیر بهداشت و درمان «جلسه اضطراری» تشکیل دادند تا بگویند: اگر ارز برای واردات دارو تامین نشود، وضعیت بحرانی خواهد شد و کمبود دارو عیان.

دارو سازان و تاجران دارو برای تامین ارز واردات دارو با وزیر بهداشت و درمان جلسه اضطراری تشکیل دادند.

براساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و درمان، تا نیمه شهریور امسال دولت ۹۶۹ میلیون دلار ارز واردات دارو و تجهیزات پزشکی را تامین کرده است؛ رقمی ۴۳ درصد کمتر از مدت مشابه یک سال قبل.

کاهش تخصیص ارز واردات دارو از روزهای پایانی اردیبهشت امسال در دستور کار دولت قرار گرفت. داروسازان و تجار دارو آن زمان از تصمیم دولت «استقبال» کردند. حالا اما همین داروسازان و تجار نسبت به کمبود دارویی در ماه‌های آینده هشدار می‌دهند.

انجمن‌های صنفی، سندیکاها و فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی یکشنبه ۱۶ شهریور به وزارتخانه بهداشت و درمان رفتند تا در یک «نشست مشورتی اضطراری» با وزیر از او و نظام بانکی به دلیل تامین نشدن ارز دارو گلایه کنند و بگویند:

«اگر خیلی سریع مسئله ارز دارو حل نشود خیلی زود دچار کمبود می شویم».

کمبود دارویی در ایران از ماه‌های گذشته آغاز شده است. بیماران دیابتی در جستجوی انسولین قلمی هستند و سازمان غذا و دارو و «انجمن حمایت از بیماران دیابتی» به پزشکان و بیماران توصیه کرده «در شرایط سخت که نمی‌توانند بنز سوار شوند به پراید رضایت دهند». بیماران پیوند کلیه هم در همین وضعیت قرار دارند؛ قرص «سلسپت» در داروخانه‌ها موجود نیست و تولید داخلی هم نیاز بیماران را تامین نمی‌کند.

حالا در آستانه شروع فصل سرما و احتمال افزایش شمار بیماران آنفولانزا، ورادات واکسن این بیماری هم منتظر تخصیص ارز است.

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو با تایید این موضوع در یک نشست خبری گفت:

«انشاالله اگر اگر ارز داده شود واکسن به موقع در کشور وارد و توزیع خواهد شد. البته در حال حاضر به میزانی واکسن را وارد کرده‌ایم و در کشور موجود است، اما برای واردات ما بقی واکسن‌ها به تخصیص ارز نیاز داریم».

ارز را هم بانک مرکزی باید تامین کند که به بهانه «مدیریت بحران ارزی» تخصیص ارز برای واردات کالاها را به حداقل رسانده است.

شانه‌ساز اما گفت در جلسه‌ای که با «همکاران بانک مرکزی» داشته «قول دادند که این ارز تامین می شود و تا قبل از پایان شهریور می‌توانیم این واکسن را در کشور داشته باشیم و نگرانی از این بابت نباشد».

او همچنین تامین نشدن ارز واردات دارو و تجهیزات پزشکی در ماه‌های گذشته را تایید کرد و گفت: «تامین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی در ماه‌های گذشته با برنامه‌ریزی که انجام شده بود، مقداری متفاوت بود».

«۷۰ درصد ارز اختصاص‌یافته به وارد کنندگان پرداخت نشده است»

میزان تفاوت اما برای تجار و داروسازان که مدعی‌اند بیش از ۹۷ درصد دارو مورد نیاز در داخل تولید می‌شود، بزرگ‌‌تر از آنچه که معاون وزیر بهداشت و درمان آن را «مقداری» خواند، است.

ناصر ریاحی رییس اتحادیه واردکنندگان دارو، در نشست خبری گفت که واردکنندگان از آغاز سال تنها ۳۰ درصد ارزی که برای واردات دارو در نظر گرفته شده را دریافت کردند.

به گفته او ارز واردات دارو در مقایسه با سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته اما همین مبلغ هم تا به حال تامین نشده است. ریاحی گفت:

«اگر مشکل ارز دارو حل نشود « در آینده نه چندان دور ممکن است چه در زمینه داروی تولید داخل چه واردات دارو دچار مشکل شویم.»

احمد شیبانی، رییس سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی هم وضعیت ذخیره دارویی ایران را تا «دو سه ماه آینده» مناسب توصیف کرد اما در ادامه از تامین نشدن ارز برای واردات دارو ابراز نگرانی کرد:

«این نگرانی را داریم که اگر کمکی از سوی مسوولین ارزی به سیستم دارویی کشور نشود ممکن است با مشکلات نگران کننده‌ای مواجه شویم.»

وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) ایران از اردیبهشت امسال در یک بخشنامه ارز برخی اقلام دارویی را از نرخ دولتی به ارز نیمایی تغییر داد. این تصمیم پس از کاهش درآمدهای ارزی ناشی از تحریم‌ها و فساد مالی گسترده در واردات دارو و تجهیزات پزشکی گرفته شده است.

براساس اعلام وزیر بهداشت و درمان تابستان سال قبل از فساد گسترده در واردات دارو و تجهیزات پزشکی خبر داده بود. پیش از آن هم فساد و تخلف شرکت‌های دارویی که بیش از یک میلیارد یورو ارز با نرخ دولتی دریافت کردند بدون آنکه به ازای آن کالایی وارد کنند، فاش شده بود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    بارها وبارها وبارها ترامپ و اروپائی ها می گویند اقلام داروئی تحریم نیست و حکومت اخوندی با اندوخته های بانکی کلان دربانک های خارجی که بلوکه شده اند می تواند برای تهیه اقلام داروئی ازآن می تواند پرداخت کند ...ولی چرا چنین نمیشود و اقشاری درایران درصدد دریافت ارز برآمده اند که به عمد هم خامنه ای وشرکاء به انها نمی دهند ...حقیقت آن است کمبود وحتی نبود دارو به تلف شدن نجومی اقشاری خواهد انجامید که حکومت آخوندی انها را زنده نمی خواهد ببیند و ویروس کرونا هم موهبتی برای تلف کردن نجومی انها بوده ومی باشد ...نه پول برای دارو میدهیم ونه دارو برای انها ازثزوتمان دربانک های خارجی هزینه می کنیم ونه می گذاریم کسی هم بدون اجازه ما دارو وارد کند...دراصل برنامه قتل عام کردن اقشارکم درامد وبازنشسته و بیکاره و بیمار است .