ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زنان افغان نگران روند صلح با طالبان هستند

مذاکرات کابل و طالبان نزدیک است. زنان افغان در نامه‌های جداگانه‌ای به سازمان‌های بین‌المللی و طالبان از حفظ دستاوردهای خود دفاع کرده و خواهان دادن نقش بیشتری به زنان در مذاکرات صلح شده‌اند.

در آستانه آغاز مذاکرات کابل و طالبان، زنان افغان در دو نامه و یک نشست نگرانی خود از نادیده گرفتن دستاوردهای زنان در مذاکرات صلح با طالبان را بیان کردند. آن‌ها می‌خواهند زنان نقش بیشتری در مذاکرات صلح داشته باشند و حقوق‌شان حفظ شود.

دو زن افغان ـ عکس از سایت فردا

در روزهای اخیر زنان افغان در پیوند با مذاکرات صلح بین‌ طرف‌های افغان فعال‌تر شده‌اند. این مذاکرات که گفته‌شده به‌زودی در دوحه قطر برگزار می‌شود، نگرانی زنان را برانگیخته است.

شبکه ولایتی زنان و ائتلاف زنان برای صلح، چهارشنبه ۱۹ شهریور / ۹ سپتامبر در یک نشست خبری در ولایت بامیان، از سازمان‌های بین‌المللی خواستند که در این برهه‌ حساس، زنان، جوانان و سایر اقشار آسیب‌پذیر جامعه افغانستان را از یاد نبرند و همچنان مورد حمایت‌های خود قرار دهند.

برگزارکنندگان نشست اعلام کردند که این دو سازمان سراسری زنان با همکاری نهاد برابری برای صلح و دموکراسی، پیام‌های حدود ۱۵هزار زن افغان را همراه با امضاهای آن‌ها از سراسر کشور جمع‌آوری کرده و به‌ضمیمه یک نامه که در آن نگرانی‌ها و انتظارات زنان از روند صلح با طالبان درج شده است، به سازمان‌های بین‌المللی فرستادند.

در این نامه از کشورهای عضو ناتو و سازمان ملل خواسته شده که از نفوذ خود بر احزاب سیاسی، طالبان و حکومت افغانستان برای مشارکت زنان، قربانیان جنگ و سایر اقشار در سیاست و قدرت استفاده کنند.

زنان همچنین خواهان اجرای سازوکاری بین‌المللی برای نظارت بر روند صلح به‌منظور حصول اطمینان از پایداری و پاسخ‌گویی طرفین مذاکرات شده‌اند.

ادامه حمایت‌های مالی از اقشار آسیب‌پذیر، به‌ویژه زنان و دختران، کمک و تجهیز نیروهای امنیتی و دفاعی، مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری و همچنین فعالیت در راستای رشد اقتصادی کشور، از خواسته‌های دیگر زنان افغان از کشورهای کمک‌کننده است.

حلیمه رضایی، یکی از شرکت‌کنندگان نشست گروه‌های زنان گفت با فرستادن این نامه، زنان افغان می‌خواهند از ناتو، سازمان ملل و سایر طرف‌ها بپرسند که زنان در کجای معادلات و مذاکرات صلح قرار دارند؟

مرضیه حسینی، از فعالان حقوق زن در بامیان، به روزنامه ۸صبح گفته است از آن‌جایی‌که مذاکرات بین‌افغان در آستانه‌ برگزاری است، هیأت مذاکره‌کننده‌ دولت افغانستان باید روی حفظ ارزش‌های به‌دست آمده طی ۱۹ سال اخیر، به‌ویژه دستاوردهای زنان، با طالبان چانه‌زنی کنند.

حسینی همچنین گفت طالبان باید بپذیرند که افغانستان نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده و باید خواب استقرار حکومت «امارت اسلامی» در افغانستان را از سر دور کنند.

از زمانی که برگزاری مذاکرات بین‌افغان مطرح شده است گروه‌های زنان در افغانستان طرح‌هایی را با توجه به حفظ دستاوردها و تلاش‌های زنان در سال‌های گذشته ارایه کرده و با هیأت مذاکره‌کننده دولت در میان گذاشته‌اند.

آن‌ها هفته گذشته نیز نامه‌ای تفصیلی خطاب به طالبان نوشتند و در آن با اعلام این‌که زنان بیش از هر کس دیگری به دنبال پایان‌دادن خشونت و جنگ هستند، نوشتند:

«ما مانند اکثریت زنان و مردان افغان، نگرانیم که اگر دستاوردهای اساسی دو دهه گذشته را حفظ نکنیم، قیمت صلح خیلی سنگین تمام خواهد شد.»

زنان افغان که تجربه تلخ محرومیت از آموزش و تحصیل در دوره حاکمیت طالبان را دارند، نگرانی خود را در این مورد چنین ابراز کردند:

«نظرهای شما در بخش تعلیم و تربیت نیز نگران‌کننده است زیرا در افغانستان سطح تعلیم و سواد در مجموع خیلی پایین است، اما سطح تعلیم زنان نسبت به مردان پایین‌تر است. با تأسف، سطح تعلیم دختران و زنان در مناطق تحت نفوذ شما حتا پایین‌تر از تمام مناطق افغانستان است. علاوه بر سطح تعلیم خیلی پایین دختران، هنوز هم ۸۰ درصد دختران در افغانستان در سن پایین وادار به ازدواج می‌شوند.»

آن‌ها همچنین در نامه خود به طالبان گفته‌اند که محدودیت نقش و سهم زنان در بازسازی کشور را قبول نخواهند کرد و ظرفیت و توانایی زنان در امور سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی به اثبات رسیده است.

زنان افغان افزوده‌اند که نشست‌هایی با اعضای دولت افغانستان انجام داده‌اند و حاضرند با طالبان نیز گفت‌وگو کنند.

زنان افغان دو ماه پیش نیز کارزار «به طالبان باج ندهید» را در توئیتر راه‌اندازی کرده بودند. کاربران در این کارزار با یادآوری جنایت‌ها، حملات طالبان و رویدادهای خونینی که در سال‌های اخیر این گروه مرتکب آن‌ها شده‌اند، خواستار باج ندادن به این گروه در مذاکرات صلح شدند. هر کدام از کاربران در توئیت‌های خود خاطرات تلخ جنگ‌های این گروه و قربانیان‌شان را یادآور و خواستار محاکمه این گروه شدند.

با این کارزار، هشتگ «#به‌طالبان‌باج‌ندهید» در توئیتر به ترند برتر در افغانستان و گوشه‌هایی از ایران تبدیل شد و صدها هزار نفر از کاربران فارسی‌زبان توئیتر این هشتگ را در توئیت‌های خود به‌کار بردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فردین

    بسیاری از مردمان در کشور افغانستان خود را l«افغان» نمی‌دانند. بهتر نبود بجای «زنان افغان» می‌گفتید «زنان افغانستان» یا «زنان در کشور افغانستان»؟