روحانی: حتی با واکسن کرونا هم شرایط عادی نمیشود
حسن روحانی در جلسه ستاد ملی کرونا گفت مردم باید سبک زندگی جدید را در بلندمدت ادامه دهند. احتمال شیوع بیماریهای خطرناک دیگری وجود دارد. و امیدی هم به چارهسازی واکسن نیست.
حسن روحانی در جلسه روز شنبه ۲۹ شهریور در ستاد ملی مقابله با کرونا گفت که مراقبتهای بهداشتی مردم در طی هفتههای گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته. این در حالی است که فصل سرما در راه است و ممکن است در آینده نزدیک بیماریهای دیگری در کنار کووید ۱۹ همهگیر شوند. رئیسجمهوری آب پاکی را بر دست مردم ریخت و گفت که حتی اگر واکسن هم در دسترس قرار بگیرد شرایط عادی نمیشود.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، رئیسجمهوری ایران شنبه ۲۹ شهریور/ ۱۹ سپتامبر در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که کشورهای همسایه ایران درگیر یک بیماری مشابه با ذاتالریه شدهاند که از کویید ۱۹ خطرناکتر است. او گفت با فرا رسیدن فصل پاییز به خاطر خطرات همزمانی ابتلا به کرونا و سایر ویروسها، باید مراقبتها را بالا برد.
حسن روحانی بر ضرورت مراقبتهای بهداشتی و تغییر سبک زندگی اجتماعی در میانمدت و بلندمدت تاکید کرد. او گفت:
«این سبک زندگی را باید میان مدت و بلندمدت ببینیم و باید تمام امسال را مدنظر قرار دهیم. حتی ممکن است سال آینده هم نیاز باشد همه اصول بهداشتی را مراعات کنیم و زندگی را باید با سبک جدید بنیانگذاری کنیم.»
بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت روزانه حدود دو هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در ایران شناسایی و ثبت میشوند. به گفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد. محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم سهشنبه ۲۵ شهریور اعلام کرد که وضع بیش و کم به اسفند سال گذشته شباهت پیدا کرده و هشدار داد که ممکن است فاجعهای در راه باشد.
بسیاری چشمبه راه واکسن کرونا هستند، اما رئیسجمهوری ایران گفت که حتی تولید و دسترسپذیری واکسن نیز تغییر بزرگی در وضعیت ایجاد نخواهد کرد و تغییر سبک زندگی باید ادامه پیدا کند:
«آماری که در جلسه دولت ارائه شد ما دیدیم در برخی از استانها، افرادی امروز بستری هستند که چند ماه پیش، همانجا بستری بودند و دو مرتبه بستری شده اند... این داستان خود واکسن را هم زیر علامت سوال قرار میدهد که اگر واکسن هم آمد، چقدر تاثیر دارد.»
بنابراین، به گفته روحانی، حتی اگر واکسن در اختیار ایران قرار بگیرد شرایط عادی نخواهد شد.
رئیسجمهوری ایران در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در برابر انتقادها از گشایش مدارس، برگزاری کنکور و یا برگزاری مراسم هیاتهای مذهبی گفت: «یکسری دوگانگیهایی است که در فضای مجازی و یا در برخی از روزنامههای مطرح میشود، باید دوگانهانگاریها نادرست در دوران کرونا مانند «سلامت یا معیشت»، «سلامت یا دیانت»، «سلامت یا فعالیت اجتماعی»، «سلامت یا آموزش و مهارت» کنار گذاشته شود و همه این دوگانهها در کنار هم مدنظر قرار گیرد.»
روحانی ادعا کرد که در ادارات، کارگاهها و هیاتهای مذهبی کوچکتر واگیری بیماری بیشتر از کارخانجات و ادارات و هیاتهای بزرگ بوده، زیرا در این فضاها افراد ممکن است کمتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
او همچنین بر أساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که «مراعات مردم در کشور در هفته های قبل از ۸۲ درصد به ۶۲ درصد کاهش یافته و این بسیار نگران کننده است.»
حسن روحانی گفت «اگر مردم مراقبتها را کنار بگذارند با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد»
او دلیل آمار بالای ابتلا به کرونا در کشور را عدم رعایت مردم دانست و گفت در کشور مراقبت حداقلی ۱۴ روز قرنطینه در صورت ابتلا در بسیاری موارد رعایت نمیشود.
بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت که از آمارهای واقعی فاصله قابل توجهی دارند، تاکنون در کشور بیش از ۴۱۶ هزار نفر به کرونا مبتلا شدهاند و نزدیک به ۲۴ هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.