آمریکا تحریمهای جدیدی علیه ایران به اجرا گذاشت
دولت ترامپ تحریمهای جدیدی را علیه وزارت دفاع ایران و سایر افراد درگیر در برنامه هستهای و تسلیحاتی تهران اعمال کرد با این ادعا که تحریمهای سازمان ملل علیه تهران از سر گرفته شد.
دولت دونالد ترامپ با وضع تحریمهای جدیدی علیه وزارت دفاع ایران و سایر افراد درگیر در برنامه هستهای و تسلیحاتی تهران، ادعا کرد که تحریمهای سازمان ملل علیه تهران از سر گرفته شد، در حالیکه همپیمانهای اروپایی این کشور با چنین تحریمهایی مخالفت کردهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا بههمراه استیون منوشن، وزیر خزانهداری، مارک اسپر، وزیر دفاع، ویلبر راس، وزیر بازرگانی، کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل و رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دوشنبه ۳۱ شهریور / ۲۱ سپتامبر در یک نشست خبری از بازگشت تحریمهاى سازمان ملل علیه ایران خبر دادند و برای اثبات ادعای خود در این راستا، تحریمهای جدید ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی را اعلام کردند.
براین اساس، نهادها و افرادی که از برنامه موشکی و ساخت سلاح هستهای در ایران دفاع کنند، تحت تحریم قرار میگیرند. گروه صنعتی همت، شرکت ماموت دیزل و گروه صنعتی ماموت سه نهاد فعال در زمینه هستهای ایران هستند که تحت تحریم قرار میگیرند.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۱ نفر از جمله بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی را در فهرست تحریمهای خود قرار داده و گفته این افراد در ارتباط با شرکت ماموت دیزل، ارتباط با سازمان صنایع هوا و فضای ایران، ارتباط با گروه صنعتی ماموت، ارتباط با سازمان انرژی اتمی ایران و ارتباط با گروه صنعتی همت تحریم شدهاند.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا در این نشست همچنین اعلام کرد که پنج دانشمند ایرانی نیز به فهرست تحریمها اضافه شدهاند. بهگفته او این افراد با برنامههای آزمایشهای هستهای ایران پیوند دارند و در دستیابی رژیم ایران به تجهیزات هستهای کمک کردهاند.
پیش از نشست مقامهای آمریکایی، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور در بیانیهای از تحریمهای جدید علیه ۲۷ نهاد و فردی که در برنامه هستهای ایران نقش دارند خبر داده بود.
مایک پمپو روز گذشته، یکشنبه ۳۰ شهریور/ ۲۰ سپتامبر در بیانیهای اعلام کرده بود که مهلت ۳۰ روزه برای فعال کردن مکانیسم ماشه در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ به پایان رسیده است، بنابراین تمامی تحریمهای تعلیق شده سازمان ملل علیه ایران بازگردانده میشود.
او از تمامی اعضای سازمان ملل خواست تا به تعهدات خود برای اجرای این اقدامات بهطور کامل عمل کنند. تحریمهای روز دوشنبه آمریکا علیه ایران در چارچوب این «تعهدات» عنوان شده است.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل چندی پیش با تمدید تحریمهای تسلیحانی ایران موافقت نکردند.
آلمان، فرانسه و بریتانیا، سه کشور اروپایی عضو برجام نیز جمعه ۲۸ شهریور / ۱۸ سپتامبر در نامهای مشترک هرگونه اقدام آمریکا را به دلیل اینکه این کشور از برجام خارج شده است، «فاقد تأثیر حقوقی» دانستند.
پمپو اما ادعا کرده است که آمریکا «کارزار فشار حداکثری» علیه حکومت ایران، را «تا زمان دستیابی به یک توافق جامع با ایران برای مهار تهدیدهای ناشی از تکثیر تسلیحات کشتار جمعی، توقف هرج و مرج، خشونت و خونریزی» ادامه میدهد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.