سخنگوی دولت از احتمال دست داشتن «عناصر داخلی» در موضوع خرابکاری در نیروگاه نطنز خبر داد
به گفته ربیعی چندین نهاد اطلاعاتی همچنان در حال بررسی علل حادثه انفجارند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی احتمال داد که در انفجار در تأسیسات هستهای نطنز «عناصر داخلی» دست داشتهاند. به گفته ربیعی چندین نهاد اطلاعاتی همچنان در حال بررسی علل حادثه انفجارند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) علی ربیعی، سخنگوی دولت سهشنبه یکم مهر در نشست خبری خود درباره جزئیات خرابکاری در تأسیسات هستهای نطنز گفت:
«در این ماجرا خرابکاری قطعی است و خرابکاری صورت گرفته و به علت پیچیدگی در این خرابکاری، فرضیههای زیادی در مورد حادثه نطنز وجود دارد، چند دستگاه امنیتی در بخشهای مختلف موضوع را بررسی میکنند.»
حدود ساعت ۲ بامداد پنجشنبه ۱۲ تیر بخشی از تأسیسات روزمینی سایت هستهای نطنز دچار آتشسوزی شد. بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران شامگاه یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد حادثه در سیلویی اتفاق افتاد که در آن سانتریفیوژهای نسل جدید برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو اورانیوم غنیشده بر اساس دستور علی خامنهای تولید میشد. به گفته کمالوندی حادثه نطنز «در برنامه میانمدت، در توسعه و تولید ماشینهای پیشرفته» وقفه میاندازد و در مجموع برنامه هستهای ایران را کُند میکند. شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده بود که به دلایل حادثه در تأسیسات هستهای نطنز پی برده اما آن را فعلاً به سبب ملاحظات امنیتی اعلام نمیکند.
خبرهای تأیید نشدهای مبنی بر شناسایی چند نفر که در این خرابکاری دست داشتند، منتشر شده است.
علی ربیعی در ادامه نشست خبری خود احتمال داد که «عناصر داخلی» در انفجار دست داشتهاند:
«یکی از فرضیههای قوی متکی بر این است که عناصر داخلی در این ماجرا دست داشتهاند. این موضوع تحت نظارت جدی دستگاههای امنیتی کشور است و پس از روشن شدن جدی ماجرا موضوع را بررسی و اعلام میکنیم.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اواسط تیر سال جاری در جلسهای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور وزیر اطلاعات و نمایندگان سایر دستگاههای امنیتی برگزار شد، حادثه در سوله تولید سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات هستهای نطنز را از «زاویه امنیتی» بررسی کردند. ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت در این نشست نتایج قابل توجهی به دست آمد. نماینده جبهه پایداری در سخنانی جنجالی پروتکل الحاقی و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهای را مسئول حادثه جلوه داد. در آن زمان بحث بر سر نمونهبرداری از دو مکان هستهای در حوالی تهران و شهرضای اصفهان توسط بازرسان آژانس بود.
روز گذشته رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در شصت و چهارمین مجمع عمومی آژانس در وین که بهشکل مجازی برگزار شد یادآوری کرد که نمونهبرداری از یک مکان انجام شده و از مکان دوم هم به زودی نمونهبرداری میشود.
نظرها
someone
خدمت شما عرض شود که ساواک شاه رو نمی خواست وزارت ا. هم ج. ا. رو نمی خواد، فهمیدنش نباید زیاد سخت باشه!