ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بریتانیا، فرانسه و آلمان سفیران ایران را احضار کردند

بریتانیا، فرانسه و آلمان در یک اقدام اعتراضی علیه بازداشت دو تابعیتی‌ها، نقض حقوق بشر در ایران و رفتار جمهوری اسلامی با زندانیان سیاسی، سفیران ایران را احضار کردند.

در ادامه نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی، رفتار با زندانیان سیاسی و بازداشت دوتابعیتی‌ها در ایران، بریتانیا، فرانسه و آلمان در یک اقدام دیپلماتیک و هماهنگ سفیران ایران در این سه کشور را احضار کردند.

پرچم‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا - عکس از shutterstock

گاردین چهارشنبه ۲ مهر / ۲۳ سپتامبر گزارش داد، حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در بریتانیا روز گذشته (سه‌شنبه) به وزارت امور خارجه بریتانیا احضار شد و در این هفته سفیران ایران در پاریس و برلین نیز فراخوانده شدند.

در نامه‌ای که در این‌باره به بعیدی‌نژاد فرستاده شده و به دست گاردین نیز رسیده است گفته شده که سیاست بازداشت‌های خودسرانه در ایران جایگاه بین‌المللی این کشور را به‌شدت تضعیف می‌کند.

این نخستین اقدام هماهنگ سه کشوربریتانیا، فرانسه و آلمان در مورد نقض حقوق بشر در ایران است.

اعدام و تشدید فشار بر زندانیان سیاسی

این روزها نقض حقوق بشر در ایران در خبرهایی در حد اعدام جلوه‌گر شده است. بنا به گزارش‌ فعالان حقوق بشر، چهار زندانی سیاسی عرب به نام‌های حسین سیلاوی، علی خسرجی، علی مطیری و علی مجدم که پیش‌تر حکم اعدام دریافت کرده‌اند، از زندان شیبان اهواز به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند و نگرانی‌ها از احتمال اجرای حکم اعدام آنها افزایش یافته است.

نازنین زاغری-راتکلیف، شهروند ایرانی ـ بریتانیایی که از سال ۲۰۱۶ در زندان‌های ایران به‌سر می‌برد، از نام‌های مطرح در گزارش‌های اخیر درباره زندانیان سیاسی است. نازنین زاغری اواخر اسفند سال گذشته به همراه شمار دیگری از زندانیان به دلیل شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران با پابند الکترونیکی از زندان به منزل والدینش منتقل شد. او اجاره ندارد بیش از ۳۰۰ متر از محل سکونتش فاصله بگیرد. مأموران سپاه پاسداران در این هفته به منزل والدین او وارد شدند و او را متهم کردند که فاصله ۳۰۰ متری از منزل را رعایت نکرده است. زاغری نیز بعد از مراجعه مأموران سپاه در یک تماس تلفنی با دادستانی تهران از سپاه شکایت کرد و اعلام کرد که فقط مسئولان زندان اوین حق رسیدگی به این اتهام را دارند. شکایت زاغری از سپاه پاسداران از مجراهای دیپلماتیک به وزارت خارجه بریتانیا نیز ابلاغ شد.

در ایران همچنین اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیر عضو تیم ملی و از شرکت‌کنندگان در اعتراضات ضدحکومتی، مخالفت‌های جامعه مدنی را برانگیخته است. او متهم شده بود که یک نگهبان امنیتی را کشته است اما مدارک و شواهد مربوط به این اتهام مورد تردید بودند.

همچنین نسرین ستوده، وکیل دادگستری و یکی از زندانیان سیاسی ایران بیش از ۴۰ روز است که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد. به‌گفته رضا خندان، همسر نسرین ستوده، او به دلیل وضعیت جسمانی‌اش در بیمارستان بستری شده است.

ستوده از حق بی‌حجابی زنان دفاع کرده است. او گفته است که اعتصابش برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی به‌منظور آزادی زندانیان سیاسی و جلب توجه به وضعیت آن‌ها در هنگام شیوع ویروس کرونا است.

از واکنش‌های جهانی

فرانسه نیز به‌دنبال آزادی فریبا عادل‌خواه، شهروند ایرانی ـ فرانسوی و پژوهشگر مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس (سیانس‌پو) است که در سال ۲۰۱۸ بازداشت شد. او به‌تازگی از زندان اوین به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شده است.

در نامه‌ای که به سفیر ایران در بریتانیا فرستاده شده نگرانی بریتانیا از نقض شدید حقوق بشر در ایران ابراز شده است.

در این نامه گفته‌شده که شهروندان بریتانیایی، از جمله دو تابعیتی‌ها، اغلب در شرایط سخت و بدون توجیه در زندان‌های ایران به‌سر می‌برند، آن‌ها خودسرانه بازداشت شده‌اند و مستحق پیوستن به خانواده‌هایشان هستند.

در این نامه همچنین نگرانی از ادامه آزار و اذیت کسانی که از حقوق بشر در مرزهای این کشور دفاع می‌کنند و همچنین آزار و اذیت دست‌اندرکاران رسانه‌ها و سازمان‌های فرهنگی و کارکنان آن‌ها بیان شده است.

در اشاره صریح به اعدام افکاری، سه کشور گفته‌اند که همه مردم باید از حق برگزاری تظاهرات و آزادی بیان برخوردار باشند اما واکنش ایران به معترضان اغلب مهلک بوده است.

در ادامه این نامه آمده است:

«رسانه‌های آزاد و مستقل برای یک جامعه فعال ضروری است. وجود سازمان‌های فرهنگی که مردم را به‌دور از مرزها به هم مرتبط می‌کنند، به نفع مردم ماست.»

در این نامه اما هیچ اخطار صریحی به ایران در مورد پیامدهای عملی در صورت ادامه نقض حقوق بشر دیده نمی‌شود و پشتیبانی سه کشور از توافق هسته‌ای ایران نیز تهدید نمی‌شود.

هفته گذشته سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به چند کشور اروپایی، از جمله آلمان، بریتانیا و فرانسه لغو شد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران لغو سفر ظریف به اروپا را تأیید کرد و مدعی شد علت آن «مشکلات لجستیکی ناشی از شیوع ویروس کرونا» بوده است. رسانه‌های آلمان نوشتند لغو سفر ظریف بی‌ارتباط با اعتراض‌های گسترده سیاستمداران و انجمن‌ها و قهرمانان ورزشی به اعدام نوید افکاری نبوده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Reza

    واقعا که شق القمر کردند سران اروپا سیاست بازی های مزمن و تهوع آور !!! بیش از سه دهه مماشات با خلافت شیعه ،بدون نتیجه و پیشرفتی!! خوب به ریش مردم ایران میخندند اروپاییان با بهانهء حفظ منافع ملی!!

  • حقیقتگو

    واقعا" تا به چد ونهایتی چندش آور و نفرت آور است که فراسنه وآلمان و انگلیس بعد ازگذشت چهل سال می خواهند تازه فهمیده باشند که حق وحقوق مردمان چه بطور علنی و چه بطور علنی با زور اسلحه وچه با ضرب وشتم و شکنجه درزندان ها لگد مال میشود و حالا هم ازیک طرف مانع تحریم تسلیحات حکومتی میشوند و برجام را برای ادامه حکومت آخوندی و دادستددهای انچنانی شان همچون کلیسایشان می پرسند و ازطرف دیگر برای گول زدن و احضاروجود کردن اقدام به دادن و پند اندرزهای بادهوائی به سفرای حکومت آخوندی میشوند که بطرقی خودشان را ازآنچه حکومت اخوندی دراین چهل ساله و آنهم با حمایت وپشیبانی این سه کشور برمردم رواداشته است را مبرا کنند..باید دم خروس را اکه از درون اخورجین دزد که بیرون زده را باور کرد و یا قسم خوردن دزد که می گوید من خروسی ندزدیده ام .اقشار جنایتگر وشکنجه گر حکومت آخوندی چه اقشاراخوندها و چه اقازده هایشان و چه پاسدارچی ها وبسیجی ها که کارنامه های آنچنانی ظلم وستم و اعدام کردن انچنانی مردم ایران دارند درهمین سه کشور ازادانه تردد کرده ومی کنند!! همین سه کشور درب های اروپا را برای ترور مخالفین حکومت اخوندی بازگذاشته بودند!! باید فرومایه گی و دوچهره بودن اتحادیه اروپا را دید که چه تهدیدها و چه تحریم هائی را برعلیه حکومت قذافی اجرائی کرده بودند که بله حکومت قذافی اقدامات ضدبشری کرده است ولی درمورد حکومت اخوندی تنها پند و اندرزهای باد هوائی میدهند که مثلا خامنه ای وجدانش جریه دارشود !!!

  • Pouya *

    کیلی کرافت، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه 23 سپتامبر 2020 به العربیه گفت که واشنگتن خواهان برقراری صلح در خاورمیانه است و در همین راستا هر کشوری تحریم‌ها علیه ایران را نقض کند، مجازات می‌کند. کیلی کرافت در توضیح این موضوع گفت که هر کشوری اسلحه در اختیار تهران بگذارد تحریم می‌شود، زیرا که تهران هنوز به حمایت از پیکارجویان حوثی در یمن می‌پردازد. او گفت که رژیم ایران از تروریسم برای ماندن در قدرت استفاده می‌کند و سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل دستاوردی در بازیگری بود. درباره حمایت رژیم ایران از حوثی‌ها سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح روز سه‌شنبه 22 سپتامبر 2020 با اعتراف به نقش رژیم ایران در آموزش و پشتیبانی پیکارجویان حوثی، گفته بود که « ما تجربه فناوری در حوزه دفاعی را به آنها منتقل کردیم و یاد گرفته‌اند و خودشان موشک و پهپاد و سلاح در یمن تولید کنند!.» شکارچی در ادامه فاش کرد که «افراد مجرب ما به آنجا می‌روند و کمک فکری به آنها می کنند!!»

  • Faryad

    بالاترین آمار روزانه مبتلایان کُرونا در ایران و شعر گفتن وزیر بهداشت! -شمار مبتلایان در تهران و قم دو برابر شده ولی هنوز جلسه شورای عالی ترافیک تهران برای لغو طرح ترافیک برگزار نشده است. -زالی می‌گوید سفرهای درون‌شهری در تهران باید کاهش پیدا کند. -در استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۶ دانش‌آموز و معلم به کُرونا مبتلا شده‌اند. -معاون وزیر بهداشت گفته که اکنون کُرونا درون خانواد‌ها به شدت منتقل می‌شود. -مدارس آذربایجان شرقی تعطیل شدند و کلاس‌ها به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود. -وزیر بهداشت در جلسه بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی بهداشتی و درمانی یکی از سروده‌های خود را درباره کُرونا خواند! - سعید نمکی همچنین خامنه‌ای را که ماه‌هاست در قرنطینه‌ی مطلق بسر می‌برد تنها فردی در کشور معرفی کرد که به پروتکل‌های بهداشتی مقید است: «در کشور کسی را مقیدتر از رهبر معظم انقلاب در رعایت و حمایت از پروتکل‌ها ندیدم!»

  • مرتضی

    با حمایتهای اروپا از جمهوری اسلامی کار مردم ایران برای رسیدن به دمکراسی بسیار مشکل است. دول اروپایی باید به قوانین خود احترام بگذارند و به رژیمهایی که حقوق مردم خود را نقض می‌کنند میدان ندهند.