کرونا جان ۴۰۰ کارگر صنعت نفت را گرفت
یک مقام مسئول در وزارت نفت گفته که ۴ هزار و ۱۰۰ نفر از کارگران این بخش به کرونا مبتلا شدند و چهارصد نفر آنان فوت کردند.
کوتاهی شرکتهای پیمانکاری و وزارت نفت در تامین امنیت و بهداشت محیط کار پروژههای نفت و گاز جان دهها کارگر این بخش را گرفت.
حجتالله سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت ایران یکشنبه ششم مهر تائید کرد که حداقل ۴۰۰ تن از کارگران صنعت نفت به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جانشان را از دست دادهاند.
او بدون بیان جزئیات تنها گفت که ۱۵۰ نفر از این کارگران «بومی و غیرشرکتی بودند».
سمیع شمار کارکنان صنعت نفت که به کرونا مبتلا شدند را هم ۴ هزار و ۱۰۰ نفر اعلام کرد. به گفته او از این تعداد نیز هزار و ۳۵۰ نفر «بومی و غیرشرکتی» بودهاند.
خبرگزاریهای ایران که اظهارات این مقام مسئول در وزارت نفت را منتشر کردند، مشخص نکردند منظور او از «بومی و غیرشرکتی» کارگران پیمانکاری صنعت نفت و گاز است یا ساکنان مناطق نزدیک به پروژههای نفت و گاز.
کارگران شاغل در پالایشگاهها و پتروشیمیهای ایران از آغاز سال جاری چند مرتبه نسبت به رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی و تامین نشدن لوازم حفاظتی کارگران در خوابگاههای کارگری و محل کار هشدار دادند و به این وضعت اعتراض کردند.
بیشتر بخوانید:
کارگران و کرونا در ایران: تبعیض، نگرانی و اعتراض
فشار مضاعف فقر و کرونا بر کارگران پارس جنوبی
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت ایران اردیبهشت امسال تعداد کارگران فوت شده صنعت نفت بر اثر کرونا را تنها ۱۶ هزار نفر از ۲۵۰ هزار شاغل در بخش نفت و گاز اعلام کرده بود.
تیر ماه اما نماینده کنگان در مجلس شورای اسلامی آمار ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر کارگران در عسلویه به عنوان یکی از مراکز اصلی پروژههای نفت و گاز ایران را «تکاندهنده» توصیف کرد و گفت:
«هر روز گزارشهای تکان دهندهای از عسلویه و کنگان به دست ما میرسد و متاسفانه شاهد مرگ و میر در استان هستیم. درصد نگرفتم اما آمار خوبی نداریم. نه تنها کارگران، بلکه مردم محلی هم به شدت آلوده شدهاند».
مرداد ماه نیز کارگران شاغل در عسلویه نسبت به رعایت نشدن نکات حفاظتی برای جلوگیری در خوابگاهها و سالنهای غذاخوری هشدار دادند و اعلام کردند: «رعایت پروتکلهای بهداشتی در پالایشگاه در حد صحبت و حرف است اما در عمل چنین چیزی نیست».
کارگران شاغل در پالایشگاهها مرداد امسال نیز در اعتراض به تبعیض و شرایط کاری در چند نقطه مختلف برای چند روز پیاپی تجمع و اعتصاب کردند.
نظرها
نظری وجود ندارد.