روز پرتلاطم بورس تهران؛ دلار و طلا همچنان رکوردشکن
معاملات بازار سرمایه روز پرتلاطمی را پشت سر گذاشت. روحانی بر ضرورت تامین امنیت سرمایهگذاران تاکید کرد. دلار در مرز ۳۰ هزار تومان قرار گرفت.
معاملات بازار سرمایه روز پرتلاطمی را پشت سر گذاشت: ابتدا بازار بورس تهران یک روند صعودی را آغاز کرد، بعد وارد فاز نزولی شد و آنگاه مجدداً وارد سیر صعودی شد. رئیس دفتر ریاست جمهوری هرگونه دخالت دولت در بازار بورس را تکذیب کرد.
چهارشنبه ۹ مهر بازار سهام روز پرنوسانی را پشت سرگذاشت. شاخص کل در کمتر از یک ساعت با حدود ۹ هزار واحد افزایش تغییر مسیر داد و فاز نزولی گرفت و با افت ۲ هزار و ۲۳۸ واحد از کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد بازگشت. مجدد بازار سیر صعودی به خود گرفت و با رشد ۱۰ هزار و ۴۷۲ واحد وارد کانال یک و نیم میلیون واحدی شد و روی عدد یک میلیون و ۵۰۳ هزار واحد ایستاد. معاملهگران امروز ۹۵۷ هزار و ۴۰۷ معامله به ارزش ۹۷ میلیارد و ۳۲۳ میلیون ریال انجام دادهاند.
همزمان کانون صرافان اعلام کرد قیمت دلار در بازار آزاد به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان و یورو به ۳۴ هزار و ۵۰ تومان رسیده است.
اتحادیه طلا و جواهر تهران هم اعلام کرد قیمتها در بازار طلا همچنان صعودی و در حال ثبت رکوردهای جدید است. بر همین اساس در جریان معاملات امروز بازار آزاد تهران، قیمت سکه امامی به ۱۴میلیون و ۴۰۰ و سکه طرح قدیم به ۱۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان رسید.
دخالت دولت در بازار سرمایه یا صیانت از سرمایهها؟
محمود واعظی، رئیس دفتر ریاست جمهوری همزمان با این تحولات هرگونه دخالت دولت در بازار بورس را تکذیب کرد. احسان ارکانی، نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی سه روز قبل طی تذکری شفاهی گفته بود:
«متاسفانه در حوزههایی چون مسکن، خودرو و ارز شاهد از همگسیختگی هستیم. تیم اقتصادی دولت ناهماهنگ است و جای تاسف دارد که دولت مردم را به بورس دعوت و ناگهان آنان را در این بازار به حال خود رها میکند.»
محمود واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ گفت:
«بورس سازوکار خاص خود دارد که به آن شکل میدهد. دولت در بورس دخالت نمیکند، اما وظیفه صیانت و مراقبت از سرمایههای خرد را دارد تا نفوذیها کاری نکنند که سرمایههای خرد متضرر شود ما از بورس حمایت کرده و آن را رها نمیکنیم. کسی که فکر میکند دولت روزانه باید در بورس دخالت کند از ساز و کار بورس آگاهی ندارد.»
دولت روحانی که با کسری بودجه ۱۱۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی روبهروست در چند ماه گذشته مجموعهای از سیاستهای متناقض را اجرا کرده است. نتیجه این سیاستها التهاب در بازارهای ارز، سکه، بورس و مسکن است که افزایش چند برابری قیمت را در پی داشته است. فقدان وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از اردیبهشت سال جاری تا همین روز گذشته هم به این بحران دامن زده بود.
روز گذشته سرانجام نمایندگان مجلس شورای اسلامی به علیرضا رزم حسینی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت رأی اعتماد دادند. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی از او خواست که در وهله نخست امنیت سرمایهگذاران را تأمین کند. روحانی صبح جهارشنبه در سخنانی در جلسه هیأت دولت گفت:
«تا زمانی که اقتصاد در اختیار دولت باشد مسايل ما حل نمیشود، باید رقابت را آزاد کنیم. اگر امنیت بدهیم به ایرانیان خارج از کشور سرمایه به کشور وارد میشود، هم امنیت شخصی به آنها بدهیم هم امنیت سرمایه، ما باید تولید و اقتصاد را جز در امور خاص باید به مردم واگذار کنیم.»
معلوم نیست تا چه حد رأی اعتماد به وزیر صمت و سخنان روحانی درباره تأمین امنیت سرمایهگذاران بر نوسات بازار سرمایه تأثیرگذار بوده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.