ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جایزه نوبل آلترناتیو برای نسرین ستوده

کمیته جایزه نوبل آلترناتیو: «پایداری نسرین ستوده برای احقاق حقوق مدنی و مبارزاتش با سرکوب او را به یک شخصیت نمادین برای تحقق عدالت در ایران تبدیل کرده است.»

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی همراه با شمار دیگری از فعالان مدنی جایزه نوبل آلترناتیو در سال ۲۰۲۰ را از آن خود کرد. ستوده هفته گذشته به اعتصاب غذای خود پایان داد.

جایزه نوبل آلترناتیو برای نسرین ستوده

پنجشنبه یکم اکتبر/ ۱۰ مهر کمیته جایزه نوبل آلترناتیو با انتشار اطلاعیه‌ای در سایت خود اعلام کرد:

«پایداری و استقامت نسرین ستوده برای احقاق حقوق مدنی و مبارزاتش با سرکوب [حقوق مدنی شهروندان] او را به یک شخصیت نمادین برای تحقق عدالت در ایران تبدیل کرده است.»

ستوده در طی نزدیک به ۵۰ روز اعتصاب غذا در اعتراض به تداوم حبس زندانیان سیاسی در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، به‌دلیل عوارض ناشی از این اقدام چند بار به بهداری زندان یا بیمارستان منتقل شد. خانواده این زندانی سیاسی بارها اعلام کرده بودند که او در طول دوران اعتصاب غذا از رسیدگی پزشکی لازم محروم مانده است.

ستوده آخرین بار ۲۹ شهریور در پی وخامت سلامتی‌اش از بند زنان زندان اوین به اورژانس بیمارستان طالقانی در تهران منتقل شد و به‌مدت پنج روز در این بیمارستان بستری بود و سرانجام در حالی که همچنان بر ادامه اعتصاب غذای خود پافشاری می‌کرد، بدون رسیدگی پزشکی کافی از بیمارستان طالقانی تهران به قرنطینه زندان اوین منتقل شد.  او جمعه هفته گذشته به اعتصاب غذای خود پایان داد.

ستوده تنها نیست

ستوده اما تنها فعال مدنی در جهان نیست که برای تحقق عدالت و برقراری حکومت قانون و رفع تبعیض جایزه آلترناتیو نوبل در سال ۲۰۲۰ را از آن خود کرده است. در سایر نقاط جهان هم فعالان و کنشگران بسیاری با اهداف مشترک در حال مبارزه‌اند.

لوتی کانینگهام رن که در نیکاراگوئه برای صیانت از حقوق دهقانان و جلوگیری از تصاحب زمین‌های آن‌ها فعالیت می‌کند، برایان استیونسون که برای حقوق سیاهان و مقابله با نژدادپرستی در آمریکا و لغو مجازات اعدام و حقوق کودکان در تلاش است، آلِس بیالیاتسکی، مدافع سرشناس حقوق بشر، رییس مرکز حقوق بشر ویاسنا در بلاروس و نایب رییس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر که سه سال در زندان بود همراه با نسرین ستوده جایزه نوبل آلترناتیو در سال ۲۰۲۰ را دریافت کردند. این شخصیت‌ها همگی از فعالان سرشناس حقوق بشر در جهان‌اند.

رضوانه احمد خان بیگی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین نیز همراه با نسرین ستوده هم‌بندی خود اعتصاب غذا کرده بود. آن‌ها همزمان به اعتصاب غذای خود پایان دادند.   

نسرین ستوده در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۸ در اشپیگل آنلاین منتشر شد، نوشته بود:

«هر زنی در جهان می‌بایست خود درباره نحوه پوشش و جسم‌اش آزادانه تصمیم بگیرد.»

ستوده عضو کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان، و انجمن حمایت از حقوق کودکان بوده و وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانیِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را به عهده داشته‌ است. ستوده در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی) برنده جایزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بین‌الملل» شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • خواننده

    این بانوی بزرگوار در میان ایرانیان شایسته در شمار شایسته ترین هاست. کاش منِ مرد نیز بهره ای از جان گذشتگی، دانش و پایداری او را داشتم. اگر چنین بزگو ارانی در میان ما نبودنند هیچ امیدی به اینده ایران نمی بود.