ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قربانیان اسیدپاشی: در ایجاد ناامنی اجتماعی موفق بودند

سخنان امام جمعه اصفهان و بجنورد درباره ضرورت برخورد با زنانی که پوشش اسلامی را رعایت نمی‌کنند، سطح امنیت اجتماعی زنان را کاهش داده است.

شش سال پس از اسیدپاشی به چهره شماری از زنان در اصفهان، سخنان امام جمعه اصفهان و بجنورد درباره ضرورت برخورد با زنانی که پوشش اسلامی را رعایت نمی‌کنند، سطح امنیت اجتماعی زنان را کاهش داده است.

تجمع اعترضای زنان در ۲۷ تیر ۹۷. سخنان امام جمعه اصفهان و بجنورد درباره ضرورت برخورد با زنانی که پوشش اسلامی را رعایت نمی‌کنند، سطح امنیت اجتماعی زنان را مجدداً کاهش داده است.

در مهر ۱۳۹۳ در اصفهان دست‌کم چهار دختر یا زن جوان مورد حمله اسیدپاشی قرار گرفتند که منجر به مرگ یکی از آن‌ها شد. سید یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه اصفهان در سال ۹۰ در یکی از سخنرانی‌هایش از پشت تریبون نماز جمعه درباره حجاب گفته بود:

«مسئله حجاب دیگر از حد تذکر گذشته است و برای مقابله با بدحجابی باید چوب تر را بالا برد و از نیروی قهریه استفاده کرد. برخی معتقد هستند قوه قهریه در جامعه لازم نیست و باید از باب فرهنگ وارد شد اما با نصیحت تنها نمی‌توان کاری کرد. امر به معروف و نهی از منکر هم زمان قدیم به صورت افرادی به نام محتسب بوده است که شلاق به دست بوده است.»

به گزارش تسنیم طباطبایی‌نژاد امام جمعه اصفهان جمعه گذشته مجدداً لزوم ناامن کردن فضا برای زنان بدحجاب را یادآوری کرد:

 «باید فضای جامعه را برای این عده که تعداد آنها هم کم است، ناامن کرد و نباید اجازه داد به راحتی در خیابان‌ها و پارک‌ها هنجارشکنی کنند.»

مرضیه ابراهیمی، یکی از قربانیان اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در مصاحبه با روزنامه شرق در واکنش به تهدیدات اخیر ائمه جمعه اصفهان و بجنورد گفت:

«همان شش سال پیش هم چنین صحبت‌هایی گفته می‌شد. واقعیت این است که من از شش سال پیش هیچ امنیتی احساس نمی‌کنم؛ چه در خیابان، چه در کوچه‌های خلوت و چه خیابان‌های شلوغ و چه در ماشین شخصی با شیشه‌های بالا یا پایین.»

ابراهیمی که چهارمین قربانی اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان است در ادامه این مصاحبه گفت:

 «در این شش سال اخلاق خاصی پیدا کردم و حتی به این فکر می‌کنم که نمی‌خواهم فرزندی به دنیا بیاورم؛ چرا که اینجا جای امنی برای فرزند من نیست. می‌خواهم بگویم اگر می‌خواستند رعب و وحشت در دل من و بقیه به وجود بیاورند، به شدت موفق بودند. آسیبی که به ما وارد کردند، وحشتناک بود. تصور کنید که زندگی چهار دختر نابود شد. به نظرم با صحبت درباره ناامن کردن فضا برای کسانی که به نظر آنها بدحجاب هستند، دوباره این آتش روشن شد و انگار همه چیز در حال تکرار است.»

علاوه بر امام جمعه اصفهان از سایر تریبون‌های نماز جمعه هم سخنان تهدیدآمیز شنیده شده است. ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه بجنورد ۱۱ مهر گفته بود:

«مبادا ویروس کرونا ما را از دیگر ویروس‌ها غافل کند. بدحجابی یک ویروس خطرناک است  نیروهای انتظامی زندگی بدحجابان را ناامن کنند؛ چرا که آنها درصدد این هستند که جامعه دینی ما را ناامن کنند.»

این سخنان در سالگرد اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای سطح امنیت اجتماعی زنان و به ویژه دختران جوان را کاهش داده است.

ثمیه (سحر) مثماریان، یکی دیگر از قربانیان اسیدپاشی زنجیره‌ای در اصفهان در مصاحبه با شرق رویکرد و واکنش متفاوتی به سخنان تهدیدآمیز ائمه جمعه اصفهان و بجنورد دارد:

«راستش عصبی می شوم. مادرم به من گفت که امام جمعه گفته باید فضا را برای بی‌حجاب‌ها ناامن کرد. اگر مرجعی باشد که شکایتم را ثبت کند، حتماً شکایت می‌کنم. فکر می‌کنم چون ماجرای ما را کسی پیگیری نکرد، باعث شده که دوباره این حرف‌ها تکرار شود. آنها نمی‌دانند با زندگی ما چه کردند. آسیبی به من زدند که به خاطر شوک عصبی نتوانم هرگز باردار شوم و دیگر نمی‌توانم به ازدواج فکر کنم. حق و حقوق ما را هم ندادند و حالا دوباره دستور ناامنی می‌دهند.»

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، در گفت‌وگو با «شرق» پیگیری قانونی سخنان نفرت‌پراکن از تریبون نماز جمعه را با استناد به قانون مطبوعات و قانون احزاب که ناظر بر جلوگیری از ایجاد اختلاف میان صفوف ملت است را قابل پیگیری دانسته است.

دو هفته قبل از آغاز اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان برای دختران و زنان جوان پیامک‌های تهدیدآمیزی ارسال شده بود. از تابستان سال جاری پلیس امنیت اخلاقی پیامک‌هایی را برای زنانی که در خودرو پوشش اسلامی را رعایت نمی‌کردند ارسال می‌کرد. همزمان با اعدام نوید افکاری، ارسال این پیامک‌ها بالا گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.