حریری نگران بروز جنگ داخلی در لبنان است
نخستوزیر اسبق لبنان از همه گروههای سیاسی خواست برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی کشور طرح فرانسه را عملی کنند. حریری گفت احتمال فروپاشی دولت وجود دارد.
سعد حریری، نخستوزیر اسبق لبنان از همه گروههای سیاسی خواست برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی کشور طرح فرانسه را عملی کنند. حریری گفت اگر طرح مورد نظر فرانسه عملی نشود، احتمال فروپاشی دولت و بروز جنگ داخلی وجود دارد.
پس از انفجار مهیب ۴ اوت / ۱۴ مرداد در بندر بیروت، دولت فرانسه نقشه راهی را در دو صفحه تدوین و به میشل عون، رئیس جمهوری لبنان تسلیم کرد: حسابرسی در بانک مرکزی، تشکیل دولت موقت برای انجام اصلاحات فوری، برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در طی یک سال و همینطور بازسازی بندر بیروت به عنوان گلوگاه اقتصادی لبنان با مشارکت شرکتهای فرانسوی مهمترین رئوس برنامه پیشنهادی دولت فرانسهاند. امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در سفرش به بیروت گفته بود فرانسه آماده کمک به لبنان برای غلبه بر بحران است، اما اگر اصلاحات اقتصادی در عرض سه ماه انجام نشود، از کمکهای مالی خبری نیست و حتی ممکن است مقامات لبنانی تحت تحریمهای بینالمللی قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سعد حریری، نخستوزیر اسبق لبنان طی سخنانی در تلویزیون لبنان از احزاب سیاسی خواست اختلافاتشان را به مدت شش ماه کنار بگذارند:
«من از احزاب سیاسی میخواهم خوب فکر کنند و امکانی را که به وجود آمده از دست ندهند. ابتکار رئیس جمهوری فرانسه هنوز هم به قوت خود باقیست. اگر [به پیشنهادهای فرانسه] عمل نکنیم، مرتکب جنایت شدهایم.»
آمادگی حریری برای نخستوزیری لبنان
دولت حسان دیاب بعد از انفجار بندر بیروت مجبور به استعفا شد. مصطفی ادیب، نخستوزیر مکلف هم به دلیل اختلافات میان احزاب بر سر تصدی پستهای وزارت تشکیل نشد و ادیب هم ناگزیر از نخستوزیری کنارهگیری کرد. حزبالله لبنان و جنبش امل خواهان معرفی وزیر داراییاند.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان پنجشنبه هفته آینده قصد دارد مذاکرات پارلمانی برای تعیین نخستوزیر جدید را برگزار کند. سعد حریری در ادامه مصاحبه تلویزیونی خود گفت تنها به عنوان نخستوزیر آماده بازگشت به صحنه سیاسی لبنان است. او تاکنون سه بار نخستوزیری لبنان را به عهده داشته است. حریری هشدار داد که اگر دولت تشکیل نشود، احتمال جنگ داخلی وجود دارد:
«در ارتباط با آنچه که درباره حمل سلاح اتفاق میافتد و با توجه به دیوارنوشتهای نظامی در خیابانها اگر دولت تشکیل نشود، کشور در آستانه فروپاشی قرار میگیرد.»
اجلاس پاریس ۴ (سیدر) با حضور نمایندگان ۳۷ کشور و ۱۴ سازمان بینالمللی در آوریل / فروردین سال جاری برگزار شد. در این اجلاس صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و چندین نهاد مالی اعلام کردند اگر اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان عملی شود، حدود ۱۰ میلیارد دلار بهشکل وام و یا اهدای مالی به لبنان کمک خواهند کرد. لبنان بعد از انفجار بندر بیروت بیش از هر زمان دیگری به این مبلغ نیاز دارد. اصلاحات اقتصادی میبایست به عنوان مقدمه همکاری صندوق بینالمللی پول با لبنان در اسرع وقت انجام شود.
نظرها
نظری وجود ندارد.