کرونا در ایران: بهشت زهرا بسته شد
تعداد جانباختگان بیماری کووید-۱۹ در سومین روز پیاپی باز هم رکورد زد. این احتمال وجود دارد که در تدفین مردگان اخلال به وجود آید.
در چهارمین هفته ورود ایران به موج سوم همهگیری ویروس کرونا، برای سومین روز پیاپی تعداد جانباختگان رکورد زد. کشتار به حدی است که بهشت زهرا برای جلوگیری از تجمع خانوادهها بر سر مزار بستگانش که خود ممکن است به همهگیری ویروس دامن بزند بسته شد.
سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا چهارشنبه ۲۳ مهر در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:
«با توجه به شیوع مجدد بیماری کووید-۱۹ در موج سوم و افزایش تعداد بیماران و فوتیها، درهای بهشت زهرا صرفا بر روی بستگان درجه یک خانوادههای متوفی باز خواهد بود.»
به گفته مدیرعامل بهشت زهرا برای تدفین جانباختگان شیفتهای کاری دو برابر شده است. خال هشدار داد که اگر مردم همکاری نکنند، احتمال دارد در کار تدفین جانباختگان اخلال به وحود بیاید.
تعداد جانباختگان باز هم رکورد زد
همزمان با این تحولات، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که برای سومین روز پیاپی تعداد جانباختگان کووید-۱۹ در ایران رکورد زد. بر این اساس در شبانهروز گذشته با فوت ۲۷۹ بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری در کشور به ۲۹ هزار و ۳۴۹ نفر رسید.
بر همین اساس استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
حتی مسئولان وزارت بهداشت هم یادآوری کردهاند که به آمار روزانه نمیتوان چندان اتکا کرد. ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در برنامه تلویزیونی «انتهای الوند» گفت:
«مردم این آمار را با ۸۴ میلیون نفر جمعیت ایران مقایسه نکنند و بر این باور نباشند که میزان مرگ و میرهای ناشی از کرونا ناچیز است. مرگ و میرهای ناشی از کرونا را بر اساس بیمارهایی که تست پی سی آر آنها مثبت باشد اعلام میکنیم. در همان حال بسیاری از افراد ناقل هستند، اما تست آنها منفی میشود.»
به گفته حریرچی تعداد جانباختگان بیماری کووید-۱۹ دو تا حتی دو و نیم برابر آمارهای رسمی، و بیش و کم معادل ۲۵ درصد کل مرگ و میرها در ایران است.
بیمارستان صحرایی؟ با کدام تجهیزات؟
محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که ایران در میان همه کشورهای جهان، جزو پنج کشور با بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از همهگیری ویروس کرونا نسبت به تعداد مبتلایان به این ویروس است.
ظفرقندی در ادامه با اشاره به ابتلای کادر درمان به کووید-۱۹ گفت:
«ما به عنوان جامعه پزشکی به شدت نگران افزایش مرگ و میر عمومی و نیز صنفی کرونا [در میان کادر درمان] هستیم و به همین خاطر به زودی کمیتهای ملی را برای ارزیابی علت این روند صعودی به ویژه نسبت بسیار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا در بین همکارانمان، تشکیل خواهیم داد.»
بر اساس فرمان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی سپاه پاسداران مکلف شده برای تداوم درمان مبتلایان به کووید-۱۹ بیمارستانهای صحرایی برپا کند. اما پزشک و پرستار و تجهیزات کافی برای مراقبت از بیماران در ایران وجود ندارد. مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:
«آیا تجهیزات پزشکی به اندازه کافی داریم؟ ما با کمبود نیروهای درمانی مواجه هستیم و در صورت ساخت بیمارستان صحرایی میخواهیم نیروی مورد نیاز را از کجا بیاوریم؟ افرادی که در نوبت بستری قرار دارند و برایشان تخت خالی موجود نیست، احتیاج به دستگاه اکسیژن و پزشکان متخصص دارند و نمیتوان از آنها در نقاهتگاه نگهداری کرد.»
منع رفت و آمد در پنج شهر ایران
پیش از این پزشکان بارها هشدار داده بودند که برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم، تعدد مسافرتها و همچنین بازگشایی زودهنگام مدارس موج سوم کرونا را کشنده میکند. حال که پیشبینی پزشکان تحقق پیدا کرده، وزارت بهداشت به جریمه شهروندان روی آورده است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت صبح جهارشنبه ۲۳ مهر اعلام کرد با موافقت رپیس جمهوری در پنج شهر مهم که در آنها میزان همهگیری کرونا بالاست − یعنی تهران، کرج، مشهد، اصفهان و ارومیه − در سه روز تعطیلی منع عبور و مرور و محدودیت رفت و آمد برقرار میشود.
جریمههایی هم برای شهروندانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.