وزیر دفاع: فروش تسلیحات ایران از خرید بیشتر خواهد بود
در حالیکه مقامات جمهوری اسلامی از رفع تحریمهای تسلیحاتی اظهار خرسندی میکنند وزیر خارجه آمریکا گفته است هر کشور، نهاد یا فردی که با ایران معامله تسلیحاتی کند تنبیه خواهد شد.
با پایان یافتن زمان رفع تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی برپایه توافق هستهای، مقامات ایران آن را یک موفقیت ارزیابی میکنند. وزیر دفاع جمهوری اسلامی گفته است ایران چون از نظر نظامی پیشرفت کرده بسیاری خواهان خرید تسلیحات از ایران هستند. این در حالی است که وزیر امور خارجه آمریکا میگوید هرگونه معامله تسلیحاتی با ایران از سوی ایالات متحده مجازات خواهد شد.
امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی یکشنبه شب ۲۷ مهر در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به پایان تحریمهای تسلیحاتی گفت:
«از یک سال قبل بسیاری کشورها به ما مراجعه کردند و ما هم مذاکراتی با دیگران داشتیم. زمینه فروش و خرید تسلیحات برای جمهوری اسلامی ایران فراهم است و البته فروش گستردهتر خواهد بود.»
حاتمی مدعی شد که جمهوری اسلامی در زمینههای مختلف نظامی، از جمله موشک، پهپاد، پدافند هوایی، تانک، توپ، خمپاره و ضدزره پیشرفتهایی داشته است. او تأکید کرد که «کارآمدی و قیمت ارزان جزو مؤلفههای مهم محصولات دفاعی ایران است».
در چارچوب توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران با بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران ۱۸ اکتبر / ۲۷ مهر لغو شد. مقامهای مختلف جمهوری اسلامی روز گذشته لغو تحریمهای تسلیحاتی را «موفقیت ایران» مقابل آمریکا و «شکستهشدن حصر تسلیحاتی» خوانده و اعلام کردند ایران از امروز میتواند بدون محدودیت از «هر منبعی» تسلیحات بخرد و بفروشد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه ۱۸ اکتبر / ۲۷ مهر با انتشار بیانیهای اعلام کرد که تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، از جمله تحریم تسلیحاتی از روز دوشنبه ۱۹ اکتبر / ۲۸ مهر بازگردانده میشوند.
پمپئو گفت:
«آمریکا آمادگی دارد برای مجازات هر شخص یا نهادی که در تأمین، فروش یا انتقال سلاحهای متعارف به ایران و یا از ایران کمک کند و همچنین کسانی که آموزش فنی، پشتیبانی مالی و خدماتی و سایر کمکهای مربوط به این سلاحها را ارائه دهند، از اختیارات داخلی خود استفاده کند.»
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز گذشته با اعلام پایان تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران در توییتهایی به زبانهای انگلیسی و عربی نوشت ایران بهدنبال تسلیح کورکورانه و بهراه انداختن جنگ نیست و اهداف «صلحآمیز» و «دفاعی» دارد. ظریف همچنین «عادیسازی همکاری دفاعی ایران با دنیا» را «یک پیروزی برای چندجانبهگرایی و صلح و امنیت در منطقه» خواند.
مایک پمپئو در اینباره گفت:
«طی ۱۰ سال گذشته، کشورها تحت اقدامات مختلف سازمان ملل از فروش سلاح به ایران خودداری کردهاند. هر کشوری که بهدنبال صلح و ثبات در خاورمیانه است و از مبارزه با تروریسم حمایت میکند، باید از هرگونه معامله تسلیحاتی با ایران خودداری کند.»
پمپئو میگوید معامله تسلیحاتی با ایران تنها به افزایش تنش در منطقه خواهد انجامید و سلاحهای خطرناک بیشتری را به دست گروههای تروریستی و نیروهای نیابتی ایران خواهد رساند و تهدیدها علیه امنیت ملی اسرائیل را افزایش خواهد داد.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مبنای قانونی بینالمللی برای اجرای برجام است و آمریکا بر اساس یکی از بندهای همین قطعنامه مکانسیم موسوم به ماشه را فعال و تحریم تسلیحاتی علیه ایران را تمدید میکند. این اقدام در حالی صورت میگیرد که ایالات متحده در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۲ مه ۲۰۱۸ از توافق هستهای با ایران خارج شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.