ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

موج جدید نارضایتی، اعتراض و اعتصاب در صنعت نفت

عدم تحقق خواست‌های کارگران در اعتصاب فراگیر مرداد و شهریور، تنزل بیشتر سطح معیشت کارگران، افزایش ابتلا به کرونا در میان کارگران به نارضایتی‌ها و اعتراضات و اعتصاب‌ها دامن زده است.

هنوز مدت زیادی از اعتصاب فراگیر صنعت نفت که ۱۱ مرداد آغاز شد و حدود یک ماه ادامه یافت نگذشته، موج جدیدی از نارضایتی، اعتراض و اعتصاب کارگران در مراکز نفتی آغاز شده است.

نخستین روز اعتصاب کارگران گاز پارسیان

کارگران پالایشگاه گاز پارسیان (شرکت پتروپالایش) سه‌شنبه ۲۹ مهر، چهارمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. صبح همین روز گروهی از کارکنان وزارت نفت به نمایندگی از ۳۴ هزار تن کارکنان قرارداد موقت صنعت نفت در تهران مقابل مجلس تجمع کردند. دو هزار کارگر پیمانی عسلویه با انتشار دو نامه سرگشاده هشدار داده‌اند در صورت عدم رسیدگی به خواست‌هایشان دست به اعتصاب می‌زنند. کارگران پتروشیمی رازی و نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان در روزهای گذشته اعتصاب‌هایی را سازمان داده‌اند. کارگران حجمی بخش خدمات رستوران در شرکت نفت فلات قاره خارک، کارکنان حراست شرکت نفت و گاز غرب شامل نفت شهر، تنگ بیجار، و چشمه خوش به نوع قراداد و دستمزد و وضعیت شغلی خود معترضند. و کارگران اقماری مجتمع گازی پارس جنوبی هشدار داده‌اند عدم اجرای پروتکل‌های کرونایی توسط کارفرما سبب شده هر روز بر تعداد کارگران مبتلا به کرونا افزوده شود.

اعتصاب در پی اعتصاب

شرایط کار کارگران پیمانی نفت طاقت‌فرساست. دستمزد پائین، ساعات طولانی کار در هوای آلوده به گازهای سمی، نبود ایمنی کار، غذاخوری‌ها و خوابگاه‌های غیر بهداشتی، غذای با کیفیت پائین و سرویس‌های غیر استاندارد کار با اضطراب مداوم ناشی از فقدان امنیت شغلی تکمیل می‌شود. دستمزد اندک کارگران نیز در بسیاری از موارد با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود. پیمانکاران حق بیمه کارگران را کامل نمی‌پردازند. مفاد قراردادی را که خود با کارگر بسته‌اند نیز اجرا نمی‌کنند. در «مناطق ویژه اقتصادی» کارگران حتی مشمول مزایای حداقلی قانون کار نیستند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل یک خواست سراسری ۱۰۶ هزار کارگر پیمانکاری صنعت نفت است که در پی سال‌ها اعتراض و مبارزه کارگران تصویب و در اسفند سال ۹۸ برای اجرا ابلاغ شده است و در صورت اجرا دریافتی کارگران پیمانی شاغل در فعالیت‌های مستمر و غیرپروژه‌ای افزایش می‌یابد. این طرح که قرار بود از ابتدای فروردین سال جاری اجرایی شود، هنوز در مرحله‌ی حرف است. وعده بیمه تکمیلی کارگران نیز به همین ترتیب، بر روی کاغذ باقی مانده است.

کارکنان قرارداد موقت وزارت نفت مقابل مجلس

اعتصاب فراگیر کارگران پیمانی صنعت نفت در چنین فضایی و با خواست پرداخت حقوق‌های عقب‌افتاده، افزایش حقوق، کاهش ساعت کار و بهبود شرایط کار آغاز شد و دامنه آن بیش از ۵۰ مرکز نفتی و نیروگاهی انرژی در ۱۰ استان کشور را در بر گرفت و بیش از یک ماه ادامه یافت. هزاران کارگر دست از کار کشیدند. بخش قابل توجهی از آنان به شهرهای محل اقامت و نزد خانواده‌های خود بازگشتند و تاکید کردند تا برآورده شدن خواست‌هایشان به کار بازنمی‌گردند. برخی مراکز نفتی به تعطیلی کامل کشیده شد.

بخش قابل توجهی از پیمانکاران مراکز نفتی با ادامه اعتصاب مستاصل شده و تمامی یا بخشی از خواست‌های کارگران را پذیرفتند. کارگران با وعده‌ی تحقق خواست‌هایشان به سر کار بازگشتند. اما برخی پیمانکاران پس از پایان اعتصاب و از سر گرفتن کار، به وعده‌های داده شده پشت پا زدند و از افزایش حقوق کارگران و پرداخت به موقع آن، بهبود شرایط کار و اجرای سایر وعده‌های خود خودداری کردند. در مناطقی از جمله عسلویه، پتروشیمی رازی در بندر امام با تهدید و اخراج دست به تنبیه کارگران اعتصابی زدند.

موج جدید اعتصاب و اعتراض نتیجه عدم تحقق خواست‌های کارگران و تنزل بیشتر سطح معیشت آن‌ها در اثر تشدید بحران اقتصادی، گسترش کرونا و افزایش ابتلا به بیماری در میان کارگران است.

اعتصاب ادامه‌دار در پالایشگاه گاز پارسیان

کارگران پالایشگاه گاز پارسیان (شرکت پتروپالایش) واقع در در استان فارس روز شنبه ۲۶ مهر با خواست پرداخت حقوق معوقه، افزایش حقوق طبق قرار قبلی، و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل دست به اعتصاب زدند. شرکت پترو پالایش به وعده‌هایی که هنگام اعتصاب مرداد به کارگران داده بود عمل نکرد. دستمزد افزایش نیافت و به روال سابق پرداخت آن به تعویق افتاد.

کارگران شنبه مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند، و روز دوم اعتصاب در خوابگاه‌ها ماندند. به گزارش سندیکای کارگران فلزکار مکانیک روز دوشنبه ۲۸ مهر ۳۵۰ کارگر در اعتصاب شرکت داشتند. در این روز پیمانکار بخشی از حقوق عقب‌افتاده کارگران را پرداخت. کارگران گفته‌اند تا پرداخت کامل حقوق در خوابگاه‌ها می‌مانند.

پتروشیمی رازی

کارگران پتروشیمی رازی که در اعتصاب فراگیر مرداد ماه شرکت داشتند با وعده پیمانکار مبنی بر رسیدگی به خواست‌هایشان به سر کار بازگشتند. در نیمه دوم مهرماه اعتراض به عدم تحقق وعده‌ها بالا گرفت. یکی از کارگران با پرونده سازی کارفرما به دادسرای انقلاب بندر امام احضار شد. کارگران در اعتراض به احضار همکارشان و وضعیت نامنساعد دستمزدها و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل اعتصاب و تجمع را از سر گرفتند.

به گزارش کانال تلگرامی روزنامه‌نگاران مستقل، روز ۲۲ مهر ماموران قصد بازداشت یک کارگر را داشتند که اعتراض کارگران مانع این امر شد. یکی از قضات بندر امام با حضور در جمع کارگران وعده رسیدگی به خواست‌های آنان را داد.

کارگران پیمانی عسلویه: ادامه این وضعیت ممکن نیست

کارگران پیمانی عسلویه که در اعتصاب فراگیر مرداد ماه سال جاری در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه‌های برق در بیش از ۱۰ استان فعالانه شرکت داشتند، نه تنها به خواست‌های خود نرسیده‌اند بلکه پیمانکاران در صدد اخراج کارگران اعتصابی هستند.

کارگران با انتشار نامه‌ای به شرایط کار از جمله عدم رعایت پروتکل‌های کرونایی، سه ماه تعویق دستمزد و نبود امنیت شغلی اعتراض کردند. کارگران با طرح چهار مطالبه هشدار دادند دیگر قادر به «ادامه این وضعیت» نیستند.کارگران پیمانی عسلویه نوشتند:

ما ۲۰۰۰ کارگر پیمانی در عسلویه هستیم. اعتصاب کردیم. برای اینکه سطح دستمزدهایمان پایین است و آنرا هم با تاخیر میپردازند. برای اینکه به وضع نابسامان خوابگاهها و غذا خوری و دستشویی‌ها و غیره اعتراض داشتیم. برای اینکه جانمان در خطر بیماری کرونا قرار دارد و هیچ کدام از پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با بیماری خطرناک کرونا انجام نگرفته است. سعی کردن با وعده و وعید صف اعتراض ما را متفرق کنند. اما حتی به وعده‌هایشان نیز عمل نکرده‌اند.

آن‌ها در نامه دوم خود اتمام حجت کردند: اگر به مطالبات ما پاسخ داده نشود دوباره دست به اعتصاب خواهیم زد.

اعتراض به قراردادهای حجمی و عدم اجرای پروتکل‌های کرونایی

کارگران نفت که با قراردادهای حجمی کار می‌کنند از جمله در شرکت نفت فلات قاره خارک بخش خدمات رستوران و کارکنان حراست شاغل در شرکت نفت و گاز غرب حجمی‌های نفت شهر، تنگ بیجار، و چشمه خوش به نوع قرارداد خود و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، نداشتن بیمه تکمیلی اعتراض و خواستار رسیدگی هستند.

کارگران اقماری مجتمع گازی پارس جنوبی به عدم اجرای ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت معترضند. این مقررات در پی شیوع کرونا از سوی رئیس منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی اجباری شده اما مدیران مجتمع گاز از اجرای آن خودداری می‌کنند. کارگران می‌گویند عدم اجرای این مقررات سبب شده هر روز بر تعداد کارگران مبتلا به کرونا افزوده شود.

تجمع اعتراضی در نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان

کارگران پیمانی نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان روز نهم مهرماه در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزد، اعمال نشدن وضعیت شغلی در فیش حقوق، و عدم پرداخت حق سنوات مقابل ساختمان نیروگاه تجمع کردند.

معاون فرمانداری ویژه آبادان در این باره گفت حساب بانکی پیمانکار به علت انباشت بدهی‌های مالیاتی و بیمه اجتماعی مسدود است. او وعده داد برای پرداخت مزد کارگران اقدام کند.

تجمع کارکنان قرارداد موقت مقابل مجلس

گروهی از کارکنان قرارداد موقت وزارت نفت روز سه‌شنبه ۲۹ مهر به نمایندگی از ۳۴ هزار تن همکارانشان در تهران مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار قرارداد دائم، و همسان‌سازی حقوق خود شدند.

به گفته‌ی معترضان، کارکنان قراداد موقت تمامی مراحل استخدام رسمی را طی کرده‌اند و پس از خصوصی شدن تولید و خدمات در وزارت نفت، اکنون در شرکت‌های پیمانکاری کار می‌کنند و از مزایای کارکنان رسمی وزارت نفت بی‌بهره‌اند. نفت‌آنلاین نوشت چند نماینده مجلس در جمع معترضان حضور یافته و به آن‌ها وعده رسیدگی دادند.

در همین زمینه:  

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.