ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سالگرد اعتراضات آبان؛ صدها سال زندان و هزاران ضربه شلاق برای ۳۶ شهروند

فهرستی از احکام صادر شده علیه ۳۶ تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان نشان می‌دهد این شهروندان به ۱۰۹ سال حبس تعزیری، ۲۵۹۰ ضربه شلاق محکوم شده‌اند.

یک سال پس از شکل‌گیری اعتراضات سراسری آبان، فهرستی از احکام صادر شده علیه ۳۶ تن از بازداشت شدگان این رویداد در بهبهان منتشر شده که نشان می‌دهد این شهروندان به ۱۰۹ سال حبس تعزیری، ۲۵۹۰ ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون و سیصد هزار تومان جزای نقدی محکوم شده‌اند.

اعتراضات آبان ۹۸

هم‌زمان با صدور این احکام سنگین، جو امنیتی در ایران با بازداشت گسترده فعالان مدنی و جابه‌جایی در زندان‌ها افزایش یافته است.

به‌نوشته هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان به ریاست رسول اسدپور، هم‌زمان با فرا رسیدن ماه آبان، دست‌کم ۳۶ تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ را مجموعا به ۱۰۹ سال حبس تعزیری، ۲۵۹۰ ضربه شلاق محکوم کرده است.

همچنین برخی از این بازداشت شدگان به پرداخت «سه میلیون و سیصد هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم» شده‌اند.

به‌نوشته این منبع، اتهامات مطروحه علیه این افراد بر اساس دادنامه صادره «مشارکت در اخلال در نظم عمومی، درگیری، تجمع غیرقانونی، تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه، مشارکت در تحریق اموال عمومی، تخریب با‌نک‌ها و پمپ‌بنزین‌های شهرستان بهبهان و مشارکت در تخریب اموال عمومی» عنوان شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۹ شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری در بهبهان برگزار شده و براساس دادنامه صادره در خصوص آنها، احکام صادر شده ظرف ۲۰ روز در محاکم تجدید نظر استان خوزستان، قابل واخواهی است.

مراجع قضایی در بهبهان اما برای صدور این احکام سنگین علیه شهروندان معترض به گزارشات پلیس اطلاعات و امنیت عمومی بهبهان، گزارشات اداره اطلاعات بهبهان، تحقیقات انجام گرفته و گزارشات تکمیلی مرجع انتظامی، گزارش کمیسیون جامع اطلاعاتی بهبهان در خصوص نقش هر یک از متهمین در جریان اعتراضات آبان، گزارشات واصله از معاونت اطلاعات سپاه بهبهان، گزارشات و تصاویر مربوط به حضور اکثر متهمین در اعترضات، اقاریر اکثر متهمین به حضور در محل اعتراضات و دفاعیات بلاوجه متهمین به لحاظ دلایل فوق‌الذکر، شکایت بانک‌های صادرات، مسکن و رفاه استناد کرده‌اند.

در ۲۴ آبان‌ماه ۱۳۹۸ مردم ده‌ها شهر و شهرستان در ایران در اعتراض به سه برابر شدن بهای بنزین به خیابان‌ها ریختند. تهران، شهریار، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، اراک، سنندج، ایلام، تبریز، رشت، بهبهان، یزد، گرگان، ارومیه، کرمان، بابل، یاسوج، بوشهر، چابهار، کرمانشاه، خرم آباد، همدان، اهواز، آبادان و خرمشهر از جمله این شهرها بودند. این اعتراضات که حدود یک هفته تداوم داشت با سرکوب خشونت‌آمیز معترضان توسط نیروهای امنیتی فروکش کرد.

برپایه اعلام محمد جواد کولیوند، نماینده کرج در مجلس دهم، دست‌کم ۷۱۹ نقطه ایران درگیر اعتراضات آبان ماه بوده است. همچنین حسین نقوی حسینی، نماینده سابق مجلس، از بازداشت حدود هفت هزار نفر از شهروندان در جریان این اعتراضات خبر داده بود.

در شهر بهبهان اما چند نفر ازاین شهروندان معترض هدف تیر مستقیم نیروهای امنیتی قرار گرفته و جان خود را از دست دادند. هویت دست‌کم شش نفر از این جان‌باختگان به‌نام‌های مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمدحسین قنواتی، احسان عبدالله نژاد و محمد حشم دار تاکنون از طرف منابع حقوق بشری احراز شده است.

احکام سنگین حبس و شلاق علیه شهروندان بهبهانی در حالی صادر می‌شود که منابع حقوق بشری در ماه‌های اخیر از تداوم فشارها بر صدها نفر از بازداشت شدگان و زندانیان مربوط به اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در زندان‌های سراسر ایران به‌ویژه شهروندان محبوس در زندان فشافویه خبر داده‌اند.

براساس گزارش‌های منتشر شده درباره آخرین وضعیت زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ (فشافویه)، مسئولان این زندان در روز ۹ مهرماه، بدون دلیلی موجه و تحت عنوان «اجرای طرح تفکیک جرایم» با تهدید و به کارگیری گارد زندان، ۸۲ نفر از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سراسری آبان‌ ۹۸ و شماری از زندانیان سیاسی دیگر به سالن چهار تیپ دو (که قبلاً محل نگهداری زندانیان معتاد و متادونی بوده) منتقل کرده‌اند.

همچنین حبس و بازداشت شهروندان شرکت کننده در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در حالی ادامه دارد که به‌دلیل شیوع کرونا در زندان‌ها و عدم اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه و بهداشتی از سوی مسئولان قضایی و امنیتی، بسیاری از زندانیان در سراسر کشور از دسترسی به مواد شوینده، تجهیزات پیشگیری همچون ماسک و دستکش و همچنین استفاده از راهکارهای مؤثر برای حفاظت از خود در برابر ویروس کرونا محروم مانده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.