ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه درگیری‌های خونبار قره‌باغ: توپ صلح در زمین دیگری

طرف‌های درگیر در قره‌باغ به تبادل آتش ادامه دادند و یکدیگر را مسئول کوتاهی در حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ دانستند. آذربایجان برای آتش‌بس خواستار خروج نیروهای ارمنستان از منطقه شد و ارمنستان روسیه را به مداخله دعوت کرد.

طرف‌های درگیر در قره‌باغ روز یکشنبه نیز به تبادل آتش ادامه دادند و یکدیگر را مسئول کوتاهی در حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ دانستند. آذربایجان خواستار خروج نیروهای ارمنستان از منطقه شد و ارمنستان از قدرتهای بین‌المللی، به‌ویژه روسیه خواست برای مذاکرات صلح مداخله کنند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

ارمنستان یکشنبه ۲۵ اکتبر/چهار آبان نیروهای آذربایجان را به حمله به شهرک‌های غیرنظامی متهم کرد. مقامات دولت خودخوانده قره‌باغ نیز اعلام کردند نیروهای آذربایجانی شبانه شهرک‌ آسکران ( در ۱۷ کیلومتری شمال شرق استپاناکرت یا خان‌کندی) و شهرک مارتونی در ارمنستان را هدف آتش توپخانه خود قرار داده‌اند.

ادعایی که باکو آن را رد و در مقابل ادعا کرد مواضعش با اسلحه سبک، خمپار‌ه‌انداز، تانک و توپ‌های هویترز مورد حمله قرار گرفته است.

آذربایجان همچنین اعلام کرد آماده است آتش بس را اجرا کند اما آن‌را منوط به خروج نیروهای ارمنستان از قره‌باغ دانست.

باکو و ایروان تاکنون دوبار با ابتکار روسیه بر سر آتش‌بس توافق کردند. توافق آتش‌بس که با اهداف بشردوستانه و برای تبادل زندانی و اجساد کشته‌شدگان انجام شد، هربار در عرض چند ساعت شکسته شد و دو طرف یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان یکشنبه درباره توقف درگیری‌ها در قره‌باغ گفت: «من کاملاً به کارآمدی مذاکرات صلح اطمینان دارم اما آن هم به اراده طرف ارمنی برای شرکت در آن بستگی دارد.»

از سوی مقابل آرمن سرکیسیان، رئیس جمهور ارمنستان باکو را به «لجبازی و سرسختی خشن و مخرب» متهم کرد. سرکیسیان از «بازیگران جهانی» و به‌ویژه روسیه خواست تا فوراً برای کمک به مذاکره در مورد آتش بس اقدام کنند. او روسیه را «یک واسطه مورد اعتماد» خواند که در مذاکرات صلح نقش اساسی دارد.

ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه پیشتر اظهار امیدواری کرده بود که ایالات متحده آمریکا در حل منازعه قره‌باغ به مسکو کمک کند. طرفین درگیر در مناقشه قره‌باغ نیز سه‌شنبه گذشته از سفر وزیران امور خارجه خود به واشنگتن خبر دادند و قراربود جیحون بایراموف، وزیر خارجه آذربایجان و زهراب مناتساکانیان، وزیر خارجه ارمنستان جمعه گذشته با مایک‌ پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ملاقات کنند. اما از این ملاقات‌ها خبری منتشر نشد.

ادامه درگیری‌ها در قره‌باغ هر روز جان نظامیان و غیرنظامیان را می‌گیرد. رئیس سازمان صلیب سرخ، ناظر بر درگیری‌های قره‌باغ یکشنبه از طرفین خواست غیرنظامیان را هدف قرار ندهند و درگیری‌ها را که تاکنون جان بالغ بر ۱۰۰۰ نفر را گرفته، متوقف کنند.

وزارت دفاع قره باغ یکشنبه از کشته‌شدن ۱۱ نیروی خود خبر داد و اعلام کرد شمار کشته شدگان نظامی قره‌باغ به ۹۷۴ نفر رسیده است.

از سوی مقابل آذربایجان می گوید ۶۵ غیرنظامی آذربایجانی کشته شده و ۲۹۸ تن زخمی شده‌اند. این کشور اما تلفات نظامی خود را اعلام نکرده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان

    واقعا دردناک است که دو کشور همسایه به جای حل مساله از طریق گفتگو گلوله را راه حل میدانند. این ناسیونالیسم نفرت انگیزی که از هر دو طرف تبلیغ میشود تنها جان مردم را می گیرد. در خبر ها خواندم که آذربایجان بیش از دو میلیارد یورو اسلحه از اسرائیل خریده است. پولی که میشد با آن بیمارستان،مدرسه، جاده و مسکن یرای مردم ساخت حالا خرج ویرانگری میشود. بدون شک ارمنستان نیز هزینه بسیاری برای تهیه اسلحه خرج میکند و در این میان تنها مردم هستند که کشته میشوند و ترکیه هم شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر داده است تا امپراتوری عثمانی را دوباره زنده کند. بیچاره مردم.

  • مهران

    این دفعه که عراقی ها خرمشهر وو آبادان رو گرفتن ان شالله دوستان با مذاکراه مسایلشون رو پیش میبرن تا الگویی برای کشور آذربایجان باشند

  • آرمان

    آقای مهران ، دعائی که سفیر ایران در عراق بود قبل از شروع جنگ به خمینی گفته بود که صدام از تحریک مردم عراق توسط ایران ناخرسند است و خواهان حل و فصل مسائل پای میز مذاکره است خمینی گفته بود مهلش نذار. با همین جمله کشور را به ورطه جنگ کشید صد ها هزار جوان را به کشتن داد و کشور را ویران کرد تا پایه های قدرت خود را مستحکم کند. ای کاش مذاکره کرده بود. ولی برای او جنگ نعمت بود. من بیش از یکماه تمام در بیمارستان مجروحین جنگ در تهران بودم و در آنجا جوانان رشیدی را دیدم که دست و پایشان را از دست داده بودند نو جوانانی را دیدم که نیمی از چهره شان را از دست داده بودند. جنگ هیچ وقت راه حل نبوده است. به قول راسل هیچ جنگی برنده ندارد تنها بازماندگان را دارد. من خود ترک تبارم ولی این دلیل نمیشود که جنگ طلب باشم. جان انسانها برای من ارزشمند تر از هر چیز دیگری است.