ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران، همه مناطق در وضعیت قرمز یا هشدار

به گفته معاون استاندار تهران دست‌کم ۱۵ درصد از کارکنان دولت در این استان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.

شیوع کرونا در ایران شرایط را فوق بحرانی کرده و در حال حاضر همه نقاط کشور در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در تازه‌ترین گزارش خود آغاز اجرای محدودیت‌های یک هفته‌ای در ۴۳ شهرستان کشور را اعلام کرد. عباس پاشا، معاون استاندار تهران هم از ابتلای دست‌کم ۱۵ درصد از کارکنان دولت به ویروس کرونا در این استان خبر داد.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

بر اساس آخرین آمار ارائه شده درباره میزان قربانیان کرونا در کشور که سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه پنجم آبان اعلام کرد، در شبانه‌روز گذشته پنج هزار و ۹۶۰ بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شدند که با احتساب آمار قبلی، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به دست‌کم ۵۷۴ هزار و ۸۵۶ نفر رسید.

به ‌گفته لاری، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند که با احتساب این تعداد، مجموع جان باختگان کرونا در کشور به ۳۲ هزار و ۹۵۳ نفر رسید.

همچنین شمار مبتلایان به کرونا که حال وخیمی دارند، چهار هزار و ۹۸۲ نفر اعلام شد.

در خبری دیگر و به ‌نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیما سادات لاری ضمن اعلام آغاز اعمال محدودیت‌های شغلی در ۴۳ شهرستان کشور، از ممنوع شدن فعالیت مشاغل گروه‌های دو، سه و چهار به مدت یک هفته خبر داد.

گروه شغلی دو عبارتند از مراکز خرید، پاساژها، مال‌های فروش غیرمواد غذایی، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی فروشی‌ها، آب میوه و بستنی فروشی‌ها، آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشی‌ها، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی‌ها، اسباب‌بازی فروشی‌ها، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه‌فروشی‌ها، پرده‌سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی‌ها، مشاوران املاک، فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل.

گروه شغلی سه شامل مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی می‌شود. همین‌طور کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری.

گروه شغلی چهارم اما شامل همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی می‌شود.

سیما سادات لاری اما با اشاره به چگونگی اجرای این محدودیت‌ها گفت:

«از امروز تا پایان آبان‌ ماه حضور کارکنان دولت، دستگاه‌های اجرایی و نهادها و مؤسسات عمومی مستقر در استان تهران به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته و مقرر است با بهره‌گیری از روش‌های الکترونیک در ارائه خدمت به شهروندان وقفه‌ای حاصل نشود.»

به‌ گفته او، اعمال محدودیت‌ برای برخی از مشاغل در کشور «بر اساس پیشنهاد کمیته امنیتی، اجتماعی، انتظامی ستاد مقابله با کرونا» مصوب و اجرایی شده است.

این مقام وزارت بهداشت همچنین با اشاره به وضعیت وخیم بحران رو به گسترش کرونا در استان لرستان گفت:

«هم‌اکنون شهرستان چگنی در این استان در وضعیت خطر متوسط بیماری و شهرستان‌های بروجرد و رومشکان در وضعیت هشدار و مابقی هشت شهرستان استان در وضعیت قرمز بیماری قرار دارند که در این بین شهرستان‌های الیگودرز، پلدختر، درود و کوهدشت در لیست ۴۳ شهرستان بحرانی کشور هستند.»

به گفته لاری در هفته گذشته بروز موارد مثبت بستری در استان لرستان حدود ۴۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است که نرخ بروز در این شاخص با اختلاف قابل توجهی بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.

همچنین بروز موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در استان لرستان ۳۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است که میران بروز در این شاخص نیز بالاتر از میانگین کشوری است.

طبق اعلام کمیته‌های درمان و اجتماعی امنیتی در ۴۳ شهرستان بحرانی کشور که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارند، از روز دوشنبه پنجم آبان به مدت یک هفته محدودیت‌های شدید اعمال می‌‌شود و در صورت لزوم در هفته بعد نیز این محدودیت‌ها اعمال خواهد شد.

در روز یکم آبان ‌ماه فهرست شهرستان‌های بحرانی کرونا که قرار بود بر اساس دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از روز دوشنبه پنجم آبان به مدت یک هفته محدودیت‌های شدید در آنها اعمال شود، از طریق رسانه‌های دولتی ایران اعلام شد.

بر این اساس، شهرستان‌های آذرشهر، جلفا، چاراویماق، عجب شیر، مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی و شهرستان‌های مرند، پیرانشهر، ماکو و مهاباد از استان آذربایجان غربی و شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شاهین‌شهر و میمه، گلپایگان و نجف‌آباد از استان اصفهان و شهرستان‌های ایوان و دره‌شهر از استان ایلام در لیست اعمال محدودیت‌ها قرار دارند.

همچنین در ادامه فهرست یاد شده، شهرستان‌های زیر نیز جزو نقاط بحرانی از نظر شیوع کرونا اعلام شده‌اند:

شهرستان‌های دماوند و ورامین از استان تهران، درگز از استان خراسان رضوی، مسجد سلیمان از استان خوزستان، خرمدره از استان زنجان، شاهرود از استان سمنان، استهبان از استان فارس، بانه و بیجار از استان کردستان، بافت، بردسیر، رفسنجان از استان کرمان، اسلام‌آباد غرب، پاوه و گیلان غرب از استان کرمانشاه، گچساران از استان کهگیلویه و بویراحمد، الیگودرز، پلدختر، دورود و کوهدشت از استان لرستان، دلیجان از استان مرکزی، تویسرکان، رزن و نهاوند از استان همدان، ابرکوه، خاتم و مهریز از استان یزد.

پایگاه خبری همشهری آنلاین اما در گزارش مفصلی به ‌نقل از مقامات دولتی نوشته اعمال محدودیت‌ها در این نقاط در حالی‌ست که شرایط در شهرها و استان‌های دیگر هم چندان مساعد نیست.

اعلام اعمال محدودیت‌ها در بسیاری از شهرهای ایران در حالی‌ست که محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران روز دوشنبه پنجم آبان‌ از افزایش ۱۵ تا ۲۰ برابری فوتی‌های ناشی از کرونا در پایتخت در هفته‌های اخیر نسبت به اردیبهشت خبر داد و گفت:

«آمار جان‌باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ فراتر از موج سوم رفته است.»

او با اشاره به تأثیر آلودگی هوای تهران بر افزایش ابتلای شهروندان به کرونا در پایتخت گفت:

«در حال حاضر علاوه بر موضوع کرونا، معضل آلودگی هوا نیز دردسرساز شده و هر دو این مشکل ریه شهروندان را نشانه گرفته است و این مسأله به ویژه برای افرادی که گرفتار بیماری‌های زمینه‌ای هستند، حادتر است.»

به‌ گفته میرلوحی، در حال حاضر تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در پایتخت به ۱۵۰ و ۱۶۰ نفر رسیده و نسبت به اردیبهشت سال جاری که تعداد فوتی‌ها به دلیل کرونا حداکثر ۹ نفر بود، ۱۵ تا ۲۰ برابر شده است که برخی کارشناسان معتقدند ارتباط آلودگی هوا و کرونا با یکدیگر می‌تواند از دلایل افزایش فوتی‌ها باشد.

از سوی دیگر ناکارآمدی، سوءمدیریت، فساد سیستماتیک و رانت‌خواری از علت‌های اصلی اوضاع نابه‌سامان اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود که هشت ماه شیوع کرونا در کشور هم وضعیت آن را وخیم‌تر کرده است.

بر پایه اعلام مرکز آمار ایران، در بهار امسال و به‌ دنبال شیوع کرونا در ایران، میزان اشتغال نزدیک به سه درصد کاهش یافت و تنها در سه ماهه نخست سال جاری حدود دو میلیون نفر از بازار کار ایران خارج شده‌اند.

وزارت بهداشت ایران اما بدون اشاره به اجبار شهروندان برای حضور در محل کار به‌ دلیل عدم حمایت‌های دولتی از کسب و کارهای آسیب دیده، اعلام کرده که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور از ۸۰ به حدود ۵۰ درصد رسیده است؛ آماری که در برخی استان‌ها مانند تهران با حدود ۳۲ درصد در پایین‌ترین رتبه قرار دارد.

شیوع گسترده کرونا در میان کارمندان دولتی در تهران

عباس پاشا، معاون استاندار تهران اما روز دوشنبه پنجم آبان‌ از ابتلای دست‌کم ۱۵ درصد از کارکنان دولتی به کرونا خبر داد و اعلام کرد بیشترین آمار مبتلایان مربوط به دو شهرستان‌ دماوند و ورامین است. او بدون ارائه توضیح دقیق درباره آمار قربانیان کرونا در استان تهران گفت که این آمار در اختیار وزارت بهداشت است.

هم‌زمان اتاق اصناف تهران اعلام کرد گروه‌های شغلی یک و دو می‌توانند در هفته جاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت کنند و گروه‌های شغلی سه و چهار در هفته جاری همچون هفته‌های گذشته همچنان تعطیل خواهند بود.

اذعان به بحران رو به‌ گسترش کرونا در استان تهران از سوی مقامات دولتی در حالی‌ست که حدود یک‌ماه پیش یعنی در اوایل شهریور ماه، ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران هم از فوت ۱۰ هزار و ۲۰۰ تهرانی از ابتدای شیوع ویروس کرونا در پایتخت خبر داده بود.

او گفته بود وضعیت عدم مدیریت این بحران در تهران به ‌گونه‌ای‌ست که در عرض شش ماه پس از تأیید رسمی شیوع کرونا در کشور، در کل تهران ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر از شهروندان جان خود را از دست داده‌اند.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.