ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنج روز تا گران‌ترین انتخابات آمریکا: نظرسنجی‌ها و آخرین خبرها

تا روز پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر / ۸ آبان نزدیک به ۸۰ میلیون آمریکایی رأی داده‌‌اند. بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها بایدن از ترامپ جلوتر است.

پنج روز به انتخابات آمریکا مانده است. انتخابات ۲۰۲۰ گران‌ترین کارزار در تاریخ آمریکاست. این انتخابات روز سه‌شنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار می‌شود و نتیجه آن رئیس جمهور جدید و توازن قدرت در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را  مشخص خواهد کرد. انتظار می‌رود بالغ بر ۱۴ میلیارد دلار هزینه این انتخابات شود.  تا به امروز ده‌ها میلیون آمریکایی یا از طریق پستی یا به صورت حضوری و پیش از موعد رأی داده‌اند.

کارمند انتخابات در حال اسکن کردن برگه رأی‌های پستی- فلوریدا - اکتبر ۲۰۲۰ (عکس از خبرگزاری فرانسه )

به گزارش مراکزی که تحولات انتخابات را پی‌گیری می‌کنند، تا روز پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر / ۸ آبان  نزدیک به ۸۰ میلیون آمریکایی رأی داده‌‌اند.

میزان مشارکت در دو ایالت کلیدی تگزاس و فلوریدا تاکنون بیش از هر زمان دیگری بوده است. برخی ناظران معتقدند که رأی‌دهندگان جوان تمایل بیشتری به حضور در پای صندوق‌های رأی در روز انتخابات دارند.

تا روز پنج‌شنبه ۵۷ درصد کل آرایی که در مجموع در انتخابات دور پیش (۲۰۱۶) به صندوق‌ها ریخته شد ثبت شده، در حالی‌که تنها ۵ روز به انتخابات مانده است. سال ۲۰۱۶ زمانی‌ که هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ رقابت می‌کردند نزدیک به ۱۳۹ میلیون رأی به صندوق‌ها ریخته شد.

مناظره‌ها پایان یافته و در روزهای پایانی تبلیغات جو بایدن و ترامپ مشغول شرکت در سخنرانی و همایش‌های انتخاباتی هستند. ناظران، کمپین‌ها و مردم اخبار نظرسنجی‌‌ها را با دقت دنبال می‌کنند.

 ترامپ و بایدن روز پنج‌شنبه هر دو در فلوریدا سخنرانی می‌کنند، ترامپ در این روز به کارولینای شمالی هم خواهد رفت.

روز شنبه ترامپ بار دیگر به ایالت سرنوشت ساز پنسیلوانیا می‌رود، در حالی که در آن روز بایدن در میشیگان به تبلیغات خود ادامه می‌دهد.

نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟

صدها نظرسنجی در سراسر کشور در سطح ملی، ایالتی، شهری و منطقه‌ای توسط شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مؤسسات متفاوت برگزار می‌شوند.

بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها میانگین داده‌ها نشان می‌دهد که بایدن از ترامپ جلوتر است.

نظرسنجی «امرسون» در سطح کشوری بایدن را با ۵ امتیاز (از ۱۰۰ امتیاز) جلوتر نشان می‌دهد، بر اساس نظرسنجی «راسمومسن» تا روز چهارشنبه ترامپ در سطح کشوری با یک امتیاز پیش بود اما روز پنج‌شنبه بر اساس همین نظرسنجی بایدن یک امتیاز از ترامپ جلو افتاد و بر اساس نظرسنجی «اکونومیست/ یوگاو» بایدن ۱۱ امتیاز جلوتر است.

در نظرسنجی به تفکیک ایالت، در اغلب ایالت‌های چرخشی نیز بایدن از ترامپ جلوتر است.

ایالت‌های کلیدی یا چرخشی ایالت‌هایی هستند که رأی آن‌ها به طور سنتی به دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان تعلق ندارد و بسیار نزدیک به هم است و بسته به هر انتخابات به نفع یکی از دو حزب ممکن است تغییر کند. در انتخابات ۲۰۲۰ ناظران  ۸ ایالت‌ آریزونا، فلوریدا، جورجیا، میشیگان، مینه‌سوتا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین را به عنوان ایالت‌‌های حیاتی شناسایی کرده‌اند.

نتایج نظرسنجی در ایالت‌های چرخشی

تا چهارشنبه شب، بر اساس نظرسنجی «ای‌بی‌سی/ واشنگتن پست» بایدن در ویسکانسین از ۱۰۰ امتیاز با ۱۷ امتیاز و در میشیگان با ۷ امتیاز پیش بود. به گزارش نیویورک‌تایمز در روز پنج‌شنبه، میانگین چندین نظرسنجی دیگر نشان می‌دهد که بایدن در سطح کشوری ۹ امتیاز از ترامپ پیش است. بایدن در نیوهمپشایر با ۱۱ امتیاز، در پنسیلوانیا با ۶ امتیاز، در ویسکانسین ۱۰ امتیاز، در آریزونا با ۴ امتیاز، در مینه‌سوتا با ۹ امتیاز، در فلوریدا با ۳ امتیاز و در کارولینای شمالی با ۲ امتیاز از ترامپ جلوتر است.

در همین حال ترامپ در تگزاس با  ۳ امتیاز و در اوهایو با ۲ امتیاز از بایدن جلوتر است.

طرفداران دونالد ترامپ در حال تماشای آخرین مناظره بایدن و ترامپ - گلدن ولی، آریزونا- ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰ (عکس از خبرگزاری فرانسه)

نظرسنجی‌ها لزوماً نمی‌توانند تصویر درستی از نتیجه انتخابات ارائه دهند، اما تغییرات آن توسط  کمپین نامزدها، کارشناسان و بسیاری از شهروندان دنبال می‌شود. در انتخابات پیشین ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ، هیلاری کلینتون در اغلب نظرسنجی‌ها از ترامپ پیش بود اما در نهایت رقابت را به ترامپ واگذار کرد.

در ایران چه می‌گویند؟

در ایران، از خطیبان نماز جمعه گرفته تا اعضای کابینه و روزنامه‌ها اخبار انتخابات آمریکا را دنبال می‌کنند.  در رسانه‌های ایرانی چه رسمی و چه نزدیک به ارگان‌های دولتی و سپاه اغلب از آشوب و ناامنی و درگیری‌هایی که در آمریکا رخ داده و آن‌هایی که هنوز رخ نداده هم خبر می‌دهند، اما وقتی سخن از انتخابات آمریکا به میان می‌آید رسانه‌ها و مقام‌های ایرانی همه یکپارچه نتیجه آن را برای ایران بی‌اهمیت قلمداد می‌کنند.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی  با بی‌اهمیت جلوه دادن توان آمریکا گفت که آن چیزی که آمریکا ایران را با آن می‌ترساند، توخالی است. او از سقوط قریب الوقوع آمریکا خبر داد.  نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران که نگاهی نوستالژیک به تاریخ آمریکا دارد، گفت:

«رهبران آمریکا و کاندیدا‌های ریاست‌ جمهوری این کشور، مظهر بی‌ادبی در عالم هستند،... در گذشته، چهره‌های چون لینکلن و حتی آیزنهاور وجود داشت که با اینکه ظالم بودند اما دارای شخصیتی در تراز اداره جهان بودند.»

موضع  حکومتی «انتخابات  آمریکا برای ما اهمیتی ندارد» از هفته‌های پیش تغییری نکرده و در اغلب اظهارنظرها و سرمقاله‌ها دیده می‌شود. منصور حقیقت‌پور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم گفت:

«سگ زرد برادر شغال است و این که چه کسی در آمریکا رئیس‌جمهوری باشد هیچ تأثیری بر اقتصاد کشور ما ندارد. اقتصاد ما تنها با تکیه بر توان داخلی کشور و ظرفیت‌هایی که در داخل موجود است سامان می‌یابد.»

تهران - تظاهرات ضد آمریکایی نوامبر ۲۰۱۸ (عکس از شاتراستاک)

انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا سه‌شنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار می‌شود. شهروندان آمریکا که ۱۸ سال تمام داشته باشند واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نقی

    "پنج روز تا خطرناک ترین انتخابات آمریکا" شاید عنوان مناسبتری برای این گزارش می بود.

  • هوشنگ

    بیش از ۲۰۰۰ هزار وکیل آمریکایی در نامه ای سرگشاده از حملات ترامپ به فرایند انتخابات در آمریکا انتقاد کردند, و هشدار داده اند که کودتایی خزنده در آمریکا در جریان است. 'A coup in slow motion': More than 2,000 lawyers sign open letter against Trump and his GOP 'enablers' The letter said, "After considering those principles and the degradation of them the president has attempted, we ask you to think about what you can do, and what you can urge others to do, through advocacy, litigation, voting and the other activities in which lawyers have historically engaged in troubled times to stop what in the last analysis has all of the earmarks of a coup in slow motion."

  • هوشنگ

    پَت رابرتسون (از رهبران با سابقهء مسیحیان افراطی در آمریکا) دیروز ادعا کرد که: "خدا به من گفت که ترامپ پیروز خواهد شد, و آخرالزمان به وقوع خواهد پیوست"! Pat Robertson: 'The Lord told me' Trump will be reelected — and help set off the Apocalypse Robertson has a long history of predicting the Apocalypse, going back to at least the 1970s. In 1976, Robertson predicted that the Apocalypse would occur in 1982 — and when that didn't happen, Robertson predicted, in 1990, that 2017 would be the year of the Apocalypse. But since the End Times didn't come about in 2017, Robertson now has high hopes that a second Trump term will mean the end of the world.

  • هوشنگ

    "گروه بین المللی بحران" (International Crisis Group) امروز در بیانه ایی هشدار داده است که احتمال زیادی وجود دارد که نتیجهء انتخابات آمریکا به خشونت بکشد. International Crisis Group: Trump’s “Toxic Rhetoric” Fuels Election-Related Violence The International Crisis Group, which monitors conflict around the world, is warning of possible violence in the United States during voting or the vote-counting process. The group cited growing political polarization, the rise of armed groups and the higher-than-usual chances of a contested election outcome. But the International Crisis Group says the most important risk factor is the president himself. In a new report, the group writes that President Trump’s “toxic rhetoric and willingness to court conflict to advance his personal interests have no precedent in modern U.S. history.”

  • هوشنگ

    با نزدیک شدن روز رسمی انتخابات و تقریبا یک هفته به سوم نوامبر, به نظر می رسد که برخی شرکتها از اکنون به فکر حفظ صلح و مقابله با "ناآرامی های منزوی" می باشند. فروشگاه های زنجیره ای "والمارت" (بزرگترین شرکت جهان با ۲۲ میلیون کارگر و کارمند) امروز اعلام کردند که برای آمادگی در مقابله با برخی "ناآرامی های منزوی" تمامی اسلحه جات و مهمات را از مغازهایشان در آمریکا برداشته اند, (فقط فروش آنلاین). Walmart removes guns and ammo from shelves, citing 'isolated civil unrest' Gun purchase interest tends to rise around stressful events and ahead of elections. اینکه هفتهء آینده در امریکا چه پیش خواهد آمد حدس هر کس می تواند باشد. اما اینکه هفتهء پیش در آمریکا چه اتفاقی افتاد, این جداً واقعه ای بی نظیر در تاریخ و جامعهء آمریکا بود, و هست. تا امشب ۲۹ ام ماه, حدود ۸۰ میلیون نفر (پستی و صندوقی) رای خویش را ثبت کرده اند, که چنین تعدادی چندین و چند برابر رای دهندگان در انتخابات قبلی و تمامی انتخابات قبل از آن می باشد. حضور مردم در این سطح بی سابقه است. در چند سال اخیر, در متن جنبش "زندگی سیاهان مهم است" BLM (یا "زندگانی سیاهان اهمیت دارد") تعداد قابل توجه و بی نظیری از زنان سیاه درگیر کارزارهای انتخاباتی برای مقامات محلی, ایالتی و فدرال شده اند. با نتایج مثبت در اکثر موارد. که در این رابطه برخی از ناظران اشاره داشتند به مقایسهء دوران بازسازی "The Reconstruction era", (مرحلهء پس از جنگ داخلی و اقدامات سیاهان برای مشارکت در قدرت سیاسی و کنش برای انتخاب شدن در مجلس و...) و مراحل کنونی جنبش های اعتراضی سیاهان در آمریکا. هر چند چنین مقایسه هایی بین دوران پس از جنگ داخلی و اکنون جالب به نظر می رسد, اما تفاوت های مهم و کیفی مابین قرن بیست و یکم و قرن نوزدهم را نیز می توان در نظر داشت. یا از منظری جامعه شناختانه, با بهره وری از مفهوم "هابیتوسِ" (L'habitus) پیر بوردیو, می توان تفاوت بافت کنونی جامعه های سیاهان در آمریکا, و جنبش های معاصر کنونی سیاهان با قرن نوزده را مشخص کرد. The 1619 Project The 1619 Project is an ongoing project developed by The New York Times Magazine in 2019 which "aims to reframe the country’s history by placing the consequences of slavery and the contributions of black Americans at the very center of the United States' national narrative در تاریخ آمریکا شاید هیچکس بهتر از ترامپ چنین مردم آمریکا را برای آمدن به صحنهء سیاست و ثبت رای خویش تحریک نکرده بود. هر بلایی که بر سر ترامپ بیاید به جای خود, اما سنت "ترامپیزم" اکنون بخشی از فرهنگ سیاسی گشته است و خاستگاه جنبشهای شبه-فاشیستی مانند QAnon, با یک نماینده در مجلس آمریکا. مقابله با بحران کرونا, بحران اقتصادی, و تنش های نژادی به جای خود, مقابله با جنبش های مانند QAnon کار, مطلب و قضیه ای ساده و آسان نیست. بنابر گزارش "دفتر تحقیقات فدرال" اکثر میلیشیا های سفید در آمریکا, در فهرست خطرهای تروریزم داخلی قرار می گیرند. دو هفتهء پیش, چندین عضو یکی از میلیشیا های میشیگان به جرم توطئه به قصد ربودن فرماندار ایالت و قصد اعلام براندازی و سرنگونی ایالت میشیگان دستگیر و زندانی شدند.