ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کایلی مور گیلبرت به زندان اوین منتقل شد

کایلی مور گیلبرت، دین پژوه استرالیایی-بریتانیایی و زندانی سیاسی ایران که در شش روز گذشته خبری از محل نگه‌داری او در دست نبود، صبح روز جمعه ۹ آبان، بار دیگر به زندان اوین بازگردانده شد

کایلی مور گیلبرت، دین پژوه استرالیایی-بریتانیایی و زندانی سیاسی ایران که در شش روز گذشته خبری از محل نگه‌داری او در دست نبود، صبح روز جمعه ۹ آبان، بار دیگر به زندان اوین بازگردانده شد. مقام‌های قضایی و دولتی ایران اما علی‌رغم درخواست دولت استرالیا مبنی بر ارائه دلایل انتقال این زندانی به مکانی نامعلوم، همچنان در این زمینه سکوت کرده‌اند.

کایلی مور-گیلبرت

به‌نوشته گاردین، به نظر می‌رسد که مور گیلبرت در حال حاضر به بازداشتگاه ویژه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران موسوم به «بند ۲ الف» در زندان اوین منتقل شده است.

این منبع همچنین به‌نقل از منابع آگاه نوشته احتمال می‌رود جابه‌جایی و انتقال این زندانی سیاسی به مکانی نامعلوم و سپس به زندان اوین، به‌دنبال ابراز نگرانی او از شرایط نامناسب زندان قرچک یا اعتراض او به تداوم حبسش انجام شده باشد.

یک هفته پیش از این و در جریان بازدید محمدمهدی حاج محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و علی باقری‌کنی دبیر ستاد حقوق بشر از زندان قرچک، مور گیلبرت به‌همراه نسرین ستوده، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی، توانسته بودند با این دو مقام قضایی، به گفت‌وگوی رو در رو پرداخته و نگرانی‌ها و اعتراضات خود را نسبت به ادامه حبس و شرایط نامطلوب زندان به آنها منتقل کنند.

مقام‌های قوه قضاییه ایران در اوایل مردادماه امسال هم در اقدامی تنبیهی، مور گیلبرت را از زندان اوین به زندان قرچک منتقل کرده بودند.

زندان قرچک در شمار بدترین زندان‌های ویژه زنان در ایران محسوب می‌شود که مسئولان این زندان با رعایت نکردن اصل تفکیک جرایم و برای اعمال فشار بیشتر بر زندانیان سیاسی، آنها را در کنار زندانیانی با جرایم خطرناک نگهداری می‌کنند.

همچنین طبق گزارش‌های منتشر شده از درون این زندان، زندانیان محبوس در قرچک در ماه‌های پس از شیوع کرونا در ایران از دسترسی به امکانات مورد نیاز بهداشتی و پزشکی محروم هستند.

روزنامه گاردین اما در گزارش امروز خود به‌نقل از رضا خندان، همسر نسرین ستوده نوشته که ستوده پس از انتقال به زندان قرچک با کایلی مور گیلبرت در یک سلول مشترک به‌سر می‌برده است.

خندان همچنین گفته از آنجا که همسرش با مور گیلبرت انگلیسی صحبت می‌کرده، این زندانی استرالیایی «کسی را برای گفت‌وگو با خود داشته است».

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیش‌تر گزارش داده بود که کایلی مور گیلبرت، روز شنبه سوم آبان از زندان قرچک ورامین به مکان نامعلومی منتقل شده است.

کایلی مور گیلبرت، استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ملبورن در سپتامبر ۲۰۱۸ / شهریور ۱۳۹۷ برای شرکت در یک کنفرانس با موضوع «شیعه‌شناسی» به شهر قم سفر کرد اما هنگام بازگشت به کشورش در فرودگاه امام خمینی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او بعد‌تر در دادگاه انقلاب به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

مقام‌های دولتی استرالیا در سال‌های گذشته همواره اعلام کرده‌اند برای آزادی این زندانی تلاش می‌کنند.

در آخرین تلاش‌های صورت گرفته، لیندال ساکس، سفیر استرالیا در ایران روز ۱۴ مرداد / چهارم اوت پس از رایزنی‌های بسیار توانست با مور گیلبرت در زندان قرچک ملاقات کند.

بر پایه برخی گزارش‌های منتشر شده درباره این زندانی، او در سال‌های گذشته بارها در زندان اقدام به خودکشی کرده اما هر بار از مرگ نجات یافته است. او همچنین پیش‌ از این با ارسال نامه‌ای به نخست‌وزیر استرالیا از «نقض گسترده حقوق شخصی خود در زندان» خبر داده و نوشته بود که نهادهای امنیتی ایران با نگه‌داری طولانی مدت او در سلول انفرادی، وی را تحت شکنجه‌های جسمی و روانی قرار داده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.