ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس جمهوری کوزوو در پی اتهام دست‌داشتن در‌ جنایت‌های جنگی استعفا داد

هشام تاچی اعلام کرد که در دادگاه لاهه حاضر نخواهد شد اما برای حفظ یکپارچگی کشور از مقام خود استعفا می‌دهد.

رئیس جمهوری کوزوو اعلام کرد که استعفا خواهد داد. دلیل این اقدام کیفرخواست دادگاه ویژه کوزوو در لاهه علیه او به اتهام جنایت‌های جنگی است.

هاشم تاچی، رئیس جمهوری کوزوو ـ عکس از شاتر استاک

هاشم تاچی، رئیس جمهوری کوزوو پنج‌شنبه ۵ نوامبر / ۱۵ آبان استعفای خود را در پریشتینا، پایتخت کوزوو اعلام کرد. دلیل استعفا این است که دادگاه ویژه کوزوو در لاهه اتهام‌های علیه او را به دلیل ارتکاب جنایت‌های جنگی تأیید کرده است.

رئیس جمهوری کوزوو در نشست خبری پریشتینا گفت:

«من به‌عنوان رئیس‌جمهوری در دادگاه حاضر نخواهم شد و برای حفظ یکپارچگی کشور امروز استعفا می‌دهم.»

دادگاه ویژه جنگ‌های استقلال‌طلبانه کوزوو در سال‌های ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ علیه اقلیت صرب، مستقر در لاهه هلند ۲۴ ژوئن / ۴ تیر علیه هاشم تاچی اقامه دعوی کرد.

دادستانی لاهه، تاچی و کادری وسلی، رئیس سابق پارلمان کوزوو و هشت نفر دیگر را از جمله متهم به قتل بیش از ۱۰۰ نفر کرد. تاچی در آن زمان رهبر ارتش آزادی‌بخش کوزوو بود.

کیفرخواست موقت ماه ژوئن این افراد را همچنین به آزار و شکنجه متهم کرد. بر اساس کیفرخواست، صدها آلبانیایی ساکن کوزوو، صرب‌، کولی و اعضای سایر اقوام و همچنین مخالفان سیاسی در میان قربانیان آن‌ها بودند.

دادگاه ویژه کوزوو در لاهه هلند در سال ۲۰۱۵ آغاز به‌کار کرد. مسئولیت این دادگاه رسیدگی به جنایت‌های جنگی و دیگر جنایت‌ها در سال‌های ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ است. در این دوره، شدیدترین درگیری‌ها بین ارتش آزادی‌بخش کوزوو و سربازان صرب رخ داد. مداخله پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ۱۹۹۹ منجر به عقب‌نشینی صرب‌ها شد. جنگ‌ استقلال کوزوو بیش از ۱۰ هزار کشته برجای گذاشت.

تاچی همچنین از سال‌ ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نخست‌وزیر کوزوو بود. او که از سال ۲۰۱۶ تا کنون رئیس‌جمهوری این کشور است، بارها مشروعیت دادگاه ویژه لاهه را مورد تردید قرار داده و با آن مقابله کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.