۱ درصد مردم جهان مسئول ۵۰ درصد انتشار گازهای گلخانهای حاصل از هوانوردی هستند
هواپیماییها در ۲۰۱۸ یک میلیارد تن دیاکسیدکربن تولید کردند اما دسترسی به پرواز نابرابر است. تنها ۱۱ درصد جمعیت جهان در ۲۰۱۸ هواپیما سوار شدند و فقط ۴ درصد سفر هوایی به خارج داشتند.
گروهی از ثروتمندان که دائماً با هواپیما در رفتوآمدند و تنها ۱ درصد مردم جهان را نمایندگی میکنند، مسئول انتشار نیمی از گازهای گلخانهای حاصل از هوانوردی هستند.
پژوهشگران دانشگاه لینئوس سوئد در پژوهش جدیدی دریافتهاند که یک گروه الیت بهرهمند از امکان دائمی مسافرت هوایی تأثیر بسیار زیادی از نظر انتشار گازهای گلخانهای دارند.
این پژوهشگران پیشنهاد میدهند که با توجه به کاهش مسافرتهای هوایی بر اثر همهگیری کوویدـ۱۹، اصلاحات جدی در زمینه صنعت هوانوردی صورت گیرد.
بر اساس این پژوهش، شرکتهای هواپیمایی در ۲۰۱۸ یک میلیارد تن گاز دیاکسید کربن تولید کردند. به علاوه، آنها با معافبودن از پرداخت مالیات بابت تخریب محیط زیست و کمک به وخیمشدن تغییرات اقلیمی، عملاً ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه دریافت کرده اند.
اما دسترسی به مسافرت هوایی برای همه مردم برابر نیست. تنها ۱۱ درصد جمعیت جهان در ۲۰۱۸ با هواپیما پرواز کردند و در این میان، فقط چهار درصد سفر هوایی به خارج کشور خودشان داشتند. مسافران هوایی در ایالات متحده به مراتب بیش از شهروندان هر کشور دیگری مسئول انتشار گازهای گلخانهای در صنعت هوانوردی هستند.
یک درصد از مسافران مرتباً از طریق پرواز رفتوامد میکنند و این الیت ثروتمند در ۲۰۱۸ مسئول نیمی از کل حجم گازهای گلخانهای منتشرشده در این صنعت بودند.
استفان گوسلینگ، مدیر پژوهش منتشرشده به روزنامه بریتانیایی «گاردین» دراینباره گفت:
«اگر میخواهید تغییرات اقلیمی را متوقف کنید و دست به اصلاحات در صنعت هوانوردی بزنید، آنگاه باید از فرادستان شروع کرد ... ثروتمندان تا کنون از آزادی بیش ازحدی برخوردار بوده اند تا سیاره را بر اساس خواستههایشان طراحی کنند.»
در ۲۰۲۰، به خاطر همهگیری کرونا، شمار مسافران پروازها ۵۰ درصد کاهش یافت. به گفته پژوهشگران، این فرصتی است که دولتها با مشروط کردن نجات مالی شرکتهای هوایی به سبزترکردن فعالیتشان به اصلاحات در این صنعت دست بزنند. دولت فرانسه هماکنون چنین شروطی را وضع کرده است.
تغییرات اقلیمی حاصل از گرمایش زمین به دست انسان، سیاره را در وضعیت خطرناکی قرار داده است. مصرف بیرویه منابع یکی از مهمترین عاملهاست و ثروتمندان که بر اثر افزایش شکاف طبقاتی در مقیاسی جهانی ثروتمندتر میشوند، در این مصرف بیرویه نقش اصلی را دارند.
به گزارش «اکسفام»، ثروت ۱ درصد ثروتمندترین افراد دو برابر مجموع ثروت ۶,۹ میلیارد تن از مردم جهان است و ثروت ۲۲ مرد ثروتمند جهان از مجموع ثروت سرتاسر زنان قاره آفریقا فراتر میرود.
نظرها
افرا
عالی بود سپاس