ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک رهبر شبه‌نظامیان شیعه: پایان آتش‌بس با آمریکا در عراق

رهبر عصائب اهل حق، گروه مورد حمایت ایران، می‌گوید آتش‌بس با آمریکا شروطی داشت که عملی نشدند. الخزعلی می‌گوید به قدرت رسیدن بایدن موجب کاهش تنش میان ایران و آمریکا در عراق می‌شود.

شبه‌نظامیان شیعه در عراق که از سوی ایران حمایت می‌شوند حملات خود علیه آمریکا را بیشتر کرده‌اند. قیس الخزعلی، رهبر گروه عصائب اهل حق، می‌گوید آتش‌بس با آمریکا پایان یافته است.

یکی از شبه‌نظامیان گروه عصائب اهل حق در عراق ـ این گروه یکی از گروه‌های ائتلاف حشد الشعبی عراق و مورد حمایت ایران است.

در پی کشته شدن یک کودک بر اثر اصابت موشک به منطقه سبز بغداد در این هفته، رهبر یک گروه شبه‌نظامی عراقیِ مورد حمایت ایران از پایان آتش‌بس مشروط به‌منظور تعلیق حمله به منافع آمریکا در این کشور خبر داد.

قیس الخزعلی، رهبر گروه عصائب اهل حق در مصاحبه‌ای با رسانه‌های دولتی عراق گفت:

«آتش‌بس با آمریکایی‌ها به دلیل عدم تحقق شروط به پایان رسیده است.»

او افزود توقف حملات به منافع آمریکا در عراق مشروط به کنترل عراق بر آسمان‌های خود و تعیین جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی بود و «هر دوی این شرط‌ها عملی نشده است».

شامگاه سه‌شنبه ۱۷ نوامبر / ۲۷ آبان، هفت راکت کاتیوشا به الخضراء، منطقه سبز بغداد اصابت کرد و منجر به کشته شدن یک کودک و زخمی شدن پنج غیرنظامی دیگر شد. این حمله موشکی تنها چند ساعت پس از اعلام پنتاگون مبنی بر کاهش شمار نظامیان آمریکا در عراق و افغانستان انجام شد.

حمیده لاسیکو، نماینده سازمان یونسکو در عراق جان‌باختن یک کودک عراقی و زخمی‌شدن چند غیرنظامی در این حملات را محکوم کرد. اما کاظم الفرطوسی، سخنگوی گروه شبه‌نظامی شیعه کتائب سید الشهدا که به سپاه پاسداران در ایران نزدیک است، فردای این حمله گفت:

«حمله راکتی به پایگاه نظامی در سفارت آمریکا در شب گذشته، پیامی کاملاً حساب‌شده و دقیق در پی داشت بنابراین نیروهای آمریکایی باید بدانند که مهلت داده‌شده به آن‌ها برای همیشه ادامه نخواهد داشت. توافقی بین گروه‌های مسلح و نیروهای آمریکایی وجود ندارد بلکه مهلتی به آمریکا داده شده است تا نیروهای خود را از عراق خارج کند.»

پس از حمله هوایی آمریکا در سوم ژانویه گذشته به خودروی حامل قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابومهدی المهندس، معاون حشد الشعبی در حوالی فرودگاه بغداد که به کشته‌شدن آن‌ها و همراهان‌شان انجامید، گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران حملات خود به منافع آمریکا در عراق، از جمله به سفارت این کشور در بغداد و پایگاه‌های آن در عراق را افزایش دادند. شبه‌نظامیان در ماه اکتبر توافق کردند حملات را متوقف کنند به شرطی که واشنگتن نیروهای خود را خارج کند.

قیس الخزعلی در مصاحبه خود هدف گروه‌های شبه‌نظامی در عراق را «بیرون‌راندن اشغالگران» دانست و تأکید کرد که در صورت تحقق این هدف سلاح را کنار خواهند گذاشت.

الخزعلی گفت از هدف قرار دادن سفارت آمریکا پشتیبانی نمی‌کند زیرا سفارت یک مقر دیپلماتیک است، اما انجام عملیات مسلحانه برای رسیدن به یک هدف خاص بسیار مهم است:

«آینده باثبات در عراق به ایجاد نهادهای دولتی بستگی دارد. حمل سلاح بدون هیچ دلیلی اشتباه است. فقط در صورتی که هدف مشخصی وجود داشته باشد درست است؛ هر زمان که هدف از بین رفت، سلاح‌ها را نیز باید کنار گذاشت.»

عصائب اهل حق از بزرگ‌ترین گروه‌های شبه‌نظامی شیعه فعال در عراق و سوریه و یکی از گروه‌های ائتلاف حشد الشعبی عراق و مورد حمایت ایران است. این گروه پس از آزادسازی عراق، با گردآوری شبه‌نظامیان شیعه در گردان‌هایی موسوم به «مجامیع خاصه» و به فرماندهی الخزعلی پایه‌گذاری شد و اکنون در پارلمان عراق نیز نماینده دارد. وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در ژانویه گذشته عصائب اهل حق و قیس خزعلی و لیث خزعلی، دو رهبر ارشد آن را به فهرست افراد و گروه‌های تروریستی خارجی افزود.

الخزعلی در مصاحبه خود همچنین با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا و پیروزی جو بایدن در آن، گفت از به قدرت رسیدن بایدن خوشحال نیست و از شکست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی آمریکا خوشحال است. او افزود به قدرت رسیدن جو بایدن در آمریکا سبب کاهش تنش میان ایران و امریکا در خاک عراق می‌شود.

او همچنین از گسترش روابط در حال توسعه عراق و عربستان سعودی انتقاد کرد و گفت:

«این به سرزمین حاصلخیز عراق و به ذخایر آبی ما به شدت آسیب خواهد رساند.»

عربستان سعودی در اواسط ماه اکتبر گذشته اعلام کرد که سرمایه‌گذاری های خود در عراق را ۱۰ میلیارد ریال سعودی (۲,۷ میلیارد دلار) افزایش می‌دهد. چهارشنبه ۱٨ نوامبر / ۲٨ آبان نیز گذرگاه مرزی «عَرعَر» که به‌عنوان گذرگاه اصلی میان عراق و عربستان سعودی شناخته می‌شود، طی مراسمی با حضور مقام‌های دو کشور پس از ۳۰ سال افتتاح شد. بازگشایی این گذرگاه خشم نیروهای نزدیک به ایران در عراق را در پی داشت.

این در حالی است که قیس الخزعلی در مصاحبه خود خواستار اعلام اقدامات عملی از سوی دولت عراق برای اجرای توافق‌نامه اقتصادی با چین شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.