ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پمپئو: همچنان تمام گزینه‌ها در مورد ایران روی میز است

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کارزار فشار حداکثری و تحریم‌ها علیه ایران موفق بوده، به میزان زیادی توانایی آسیب‌رسانی جمهوری اسلامی در جهان را کاهش داده است و آمریکا به این سیاست‌ها ادامه می‌دهد.

مایک پمپئو در گفت‌وگویی بر ادامه فشارهای آمریکا بر ایران تأکید کرد و گفت قطعاً تمام گزینه‌ها در مورد ایران هنوز روی میز است. او کارزار فشار حداکثری و تحریم‌ها علیه ایران را موفق دانست، اما گفت هنوز کامل نیست.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا

مایک پمپئو که به اسرائیل سفر کرده است روز گذشته، پنج‌شنبه ۱۹ نوامبر / ۲۹ آبان به‌عنوان اولین وزیر امور خارجه آمریکا از شهرک‌های کرانه باختری و بلندی‌های جولان بازدید کرد. او جمعه ۲۰ نوامبر / ۳۰ آبان در گفت‌وگو با روزنامه اسرائیلی جروزالم پست از سیاست‌های آمریکا در قبال ایران دفاع کرد.

پمپئو در پاسخ به این‌که آیا هنوز تمام گزینه‌ها علیه ایران روی میز است، گفت:

«البته. دولت در تمام مدت چهار سال خود در این‌باره روشن عمل کرده است. هیچ دلیلی وجود ندارد که امروز یا فردا این [سیاست] تغییر کند. قضاوت من این است و تاریخ نشان خواهد داد که ما بسیار موفق بوده‌ایم.»

در روزهای اخیر رسانه‌های جهان از احتمال حمله نظامی آمریکا در روزهای پایانی دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نوشتند. نیویورک تایمز سه‌شنبه ۱۷ نوامبر / ۲۷ آبان به نقل از چهار مقام کنونی و پیشین آمریکا گزارش داد که ترامپ در تاریخ ۱۲ نوامبر / ۲۲ آبان گذشته در نشستی در کاخ سفید از مشاوران ارشد خود درباره گزینه حمله به سایت‌ هسته‌ای نطنز ایران در هفته‌های آتی پرسیده است.

بررسی گزینه حمله نظامی به سایت نطنز در حالی مطرح شده است که به‌گفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران سوخت‌رسانی به سانتریفیوژهای مدرن در تأسیسات زیرزمینی این سایت هسته‌ای را آغاز کرده است.

آمریکا، فرانسه، بریتانیا، آلمان و روسیه نیز از ایران خواسته‌اند تا هر چه زودتر به تعهدات برجامی خود بازگردد و به همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دهد.

پمپئو در ادامه سخنان خود با بیان این‌که زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و کارزار فشار حداکثری علیه ایران را آغاز کرد بسیاری از کشورهای جهان این اقدامات را مؤثر نمی‌دانستند، گفت:

«این اقدامات به میزان قابل توجهی توانایی ایران برای آسیب‌رسانی در سراسر جهان را کاهش داده‌ است. البته همان‌طور که از ادامه غنی‌سازی [توسط ایران] می‌بیند، کامل نیست. آن‌ها همچنان فعال هستند و فعالیت گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر سوریه و عراق و حمایت از حزب‌الله نشان می‌دهد که ماهیت فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، تغییر نداده‌اند.»

 به‌گفته وزیر خارجه آمریکا، ترامپ در خاورمیانه چندین کار انجام داده است؛ یکی آن‌که مانع از دسترسی ایران به منابع مالی شده است و دیگر این‌که توافق‌نامه ابراهیم را میان اسرائیل، بحرین، امارات متحده عربی و سودان برقرار کرده و موجب انزوای ایران شده است:

«نقطه مرکزی دیدگاه رئیس‌جمهوری درباره صلح بود، مفهوم دوگانه شامل این‌که ایران بازیگر اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه است و این تصور [نادرست] که بدون حل مناقشه فلسطین و اسرائیل نمی‌توان هیچ کاری انجام داد. پیش‌شرط انجام هر کاری در خاورمیانه این بود که تا زمانی که این منازعه [فلسطین و اسرائیل] را حل نکنیم، نمی‌توانیم در خاورمیانه صلح، رفاه و ثبات ایجاد کنیم. رئیس‌جمهوری ترامپ نشان داد که در تمام این سال‌ها این [درک] نادرست بود. »

روزنامه جروزالم پست با اشاره به «نگرانی افراد زیادی در اسرائیل از بازگشت جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب به برجام» و لایحه کنگره آمریکا برای فروش بمب‌های سنگرشکن به اسرائیل برای دفاع از خود در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، از پمپئو پرسیده است که آیا دولت ترامپ در ماه‌های باقی‌مانده، این موضوع را پیش می‌برد. وزیر خارجه آمریکا پاسخ داده است:

«من نمی‌خواهم وارد تصمیم‌گیری‌ها یا فعالیت‌های خاصی بشوم. مطابق با آن‌چه تا به امروز انجام داده‌ایم، تلاش کرده‌ایم ائتلاف بزرگی [علیه ایران] ایجاد کنیم و با موفقیت آن را انجام داده‌ایم . این فرصت‌هایی را در خاورمیانه به‌وجود آورده و خطرات علیه اسرائیل را که خطر برای آمریکا نیز محسوب می‌شود کاهش داده است. درباره تصمیم‌های مربوط به سامانه‌های خاص تسلیحاتی و مواردی از این دست نمی‌توانم اظهارنظر کنم، اما کافی است بگویم که ما تمام کارهایی را که قبلاً انجام داده‌ایم ادامه خواهیم داد و پشت سیاست‌هایی که چهار سال وضع کرده‌ایم خواهیم ایستاد و این کار را تا زمانی که کشور خواستار آن باشد ادامه خواهیم داد.»

مایک پمپئو در پاسخ به این پرسش که «تعدیل این سیاست‌ها برای دولت بعدی چقدر آسان یا دشوار خواهد بود؟» گفت:

«نمی‌دانم. ما هنوز در ایالات متحده در حال شمارش آرا هستیم، بنابراین زیاد نمی‌توان در این‌باره اظهارنظر کرد به غیر از این که بگویم بسیار مطمئن هستیم که خاورمیانه را امن‌تر کرده‌ایم و سیاست‌های درستی داشته‌ایم. پاداش دادن به سازش‌ناپذیری ایران، پاداش دادن به ترور، پاداش دادن به ایرانی‌ها برای پیشبرد برنامه‌های غنی‌سازی خود نمی‌تواند روش صحیحی برای امنیت بیشتر اسرائیل باشد.»

آمریکا در آخرین اقدام خود علیه ایران، شامگاه چهارشنبه ۱۸ نوامبر / ۲۸ آبان نزدیک به ۶۰ فرد و نهاد جمهوری اسلامی را تحریم کرد. بنیاد مستضعفان، رئیس آن پرویز فتاح، محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، سردار حیدر عباس‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی خوزستان و سردار رضا پاپی، فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر، عاملان اصلی کشتار ماهشهر در آبان ۹۸، از جمله تحریم‌شدگان هستند.

پایگاه خبری اکسیوس ۹ نوامبر / ۱۹ آبان در گزارشی اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد در هماهنگی با اسرائیل و چند کشور عربی خلیج فارس مجموعه‌ای از تحریم‌های جدید علیه ایران را وضع کند. بر اساس این گزارش، این تحریم‌ها قرار است تا پایان دولت ترامپ و روی کار آمدن دولت جو بایدن، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۲۰ ژانویه اعمال شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • UMBRELLa

    اندکی ارامش !

  • منصور

    فقط برو بمیر

  • نقی

    تمامی این زِر زِر های زیادی چیزی نیست مقدار متنابهی عر و تیز برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴! پمپئو چند روز پیش سفری هم به اسرائیل داشت و با افراطی ترین جناح های آن کشور ملاقات و خوش و بش کرد و باز در آنجا نیز هر چه از دهنش درمی آمد در حمایت از افراطی های اسرائیل, که همگی مخالف و علیه تمامی قوانین شناخته شدهء بین المللی است, به زبان آورد. به قول فرنگی ها همه این حرفها برای اطلاق به رزومه اش برای کاندید ریاست جمهوری در چهار سال دیگر است. هیچ ژنرال و فرمانده نظامی آمریکا به هیچکدام از اوامر ابلهانهء ترامپ یا زیردستان ترامپ توجه نخواهند کرد.