سیل و آبگرفتگی گسترده در شهرهای خوزستان ادامه دارد
با ادامه بارندگیها در خوزستان ۱۵ شهرستان این استان درگیر آبگرفتگیهای گسترده شدهاند. پیشبینی شده است که یک سامانه بارشی جدید هم در راه است.
با بارندگیهای اخیر مردم خوزستان دچار مشکلات فراوانی شدهاند. ۱۵ شهرستان این استان درگیر آبگرفتگیهای گسترده شدهاند و در اهواز طبق برآوردهای اولیه ۴۰۰ تا ۵۰۰ منزل مسکونی دچار آبگرفتگی شدهاند. پیشبینی شده که یک سامانه بارشی جدید هم در راه است.
فعالیت سامانه بارشی قوی در خوزستان از روز پنجشنبه ششم آذرماه آغاز شد. روز یکشنبه، نهم آذرماه با شدت گرفتن بارشها شهرهای خوزستان با آبگرفتگی و بالا زدن فاضلاب در سطح شهرها مواجه شدند. این وضعیت همچنان ادامه دارد.
بهگفته جمعیت هلال احمر خوزستان تاکنون ۱۵ شهرستان این استان درگیر آبگرفتگیهای گسترده شدهاند. بسیاری از خیابانها و معابر اهواز در چنین وضعیتی قرار دارند. بالا آمدن فاضلاب شهری و ورود آب و فاضلاب به خانه و زندگی مردم در اهواز و دیگر شهرستانهای خوزستان به امری متداول تبدیل شده است.
آبگرفتگیها در اهواز در دو منطقه کمپلوی شمالی و کمپلوی جنوبی همچنان ادامه دارد. به گفته جمال عالمینیسی، فرماندار اهواز طبق برآوردهای اولیه ۴۰۰ تا ۵۰۰ منزل مسکونی دچار آبگرفتگی شدهاند.
بیشترین میزان آبگرفتگی به جز اهواز در ماهشهر، رامشیر و امیدیه گزارش شده است اما میزان آبگرفتگی در شهرهای چمران، بندرامام و شهرستان ماهشهر بسیار بیشتر بوده و تردد در این نقاط با قایق انجام میشود.
امید بن عباس، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان روز یکشنبه از تعطیلی ادارات و بانکهای این شهرستانها خبر داد و در پی تداوم آبگرفتگیها ادارات و بانکهای اهواز، ماهشهر و کارون نیز در روز دوشنبه ۱۰ آذرماه تعطیل شدند.
امروز سهشنبه ۱۱ آذرماه ادارهها و بانکهای بندر امام نیز به دلیل آبگرفتگی معابر تعطیل اعلام شدند.
این در حالی است که اداره هواشناسی خوزستان از فعالیت مجدد یک سامانه بارشی در روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه خبر داده است.
در صورت ادامه بارندگیها، مردم مناطق بیشتری درگیر آبگرفتگی و مشکلات ناشی از آن خواهند شد.
معضل آبگرفتگی شهرهای خوزستان به دلیل ناتوانی در مدیریت آبهای سطحی، معضلی قدیمی است. کانالها و آبراههها نیاز به بازسازی و توسعه دارند و فاضلاب نیز مشکلات فراوانی دارد. با بارندگی، فاضلاب نیز در نقاطی بالا میزند.
علیرغم تشدید بارندگیها و افزایش سیل در سالهای اخیر که به تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین مربوط دانسته میشود، دولت هنوز برای رفع معضل مدیریت آب سطحی در شهرهای خوزستان و مقاومتر کردن این مناطق در برابر سیلابهای شدید احتمالی کاری انجام نداده است.
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز و باوی روز گذشته، دوشنبه ۱۰ آذر با اشاره به مشکلات زیرساختی خوزستان و سیل و آبگرفتی و گرد و غبار در این استان گفت:
«جمعآوری آبهای سطحی وظیفه شهرداری اهواز است و این کار باید انجام میشد اما متأسفانه پروژهها از سال گذشته تعطیل شد و به سمت کارهای غیرضروری رفت. (...) بنا بود در گذشته مسئله فاضلاب اهواز خاتمه پیدا کند اما این اتفاق نیفتاد.»
یوسفی با بیان اینکه سیل استان اهواز و پسماند فاضلاب این شهر مشکلات فراوانی برای ساکنان این شهر و شهرستانهای اطرافش بهوجود آورده است، گفت:
«مشکلاتی که امروز مردم اهواز در بخش آب و فاضلاب با آن روبهرو هستند مربوط به عدم انجام اقداماتی است که باید در سنوات گذشته انجام میشد.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.