ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر خارجه عربستان: پایان تنش با قطر ظاهراً نزدیک است

وزیر خارجه عربستان گفت که پایان منازعه با قطر «نزدیک» است. کویت نیز اعلام کرده که در حل و فصل تنش میان کشورهای عربی پیشرفت‌هایی رخ داده است. واشنگتن این مذاکرات را در جهت ایجاد یک ائتلاف عربی قدرتمند علیه ایران هدایت می‌کند.

وزیر خارجه عربستان گفت که پایان تنش‌ها با قطر ظاهراً «نزدیک» است. کویت نیز پیش‌تر خبر داده بود که در حل و فصل تنش‌ها پیشرفت‌هایی به دست آمده. واشنگتن این پیشرفت‌ها را در جهت ایجاد یک ائتلاف عربی قدرتمند علیه ایران هدایت می‌کند. با این وجود وزیر خارجه ایران ابراز امیدواری کرد که آشتی میان کشورهای عربی به ثبات در منطقه منجر شود.

موقعیت قطر در میان کشورهای عربی تحریم‌گر آن

ایالات متحده و کویت برای پایان بخشیدن به منازعه دیپلماتیک میان کشورهای عربی نقش ایفا می‌کنند. در یک طرف این منازعه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر قرار دارد و در طرف دیگر قطر. قطر از اواسط ۲۰۱۷ به اتهام حمایت از تروریسم و نزدیکی به ایران تحت تحریم‌های دیپلماتیک، تجاری و مسافرتی قرار گرفته است.

جراد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ بعد از یک بازدید از عربستان سعودی روز چهارشنبه در دوحه نشست‌هایی داشت.

فیصل بن فرحان آل سعود در کنفرانسی خبری در رم از طریق ارتباط ویدئویی خبر داد: «به خاطر تلاش‌های کویت و همینطور حمایت قدرتمند رئیس‌جمهوری ترامپ پیشرفت مهمی در روزهای اخیر داشته ایم.»

او ابراز امیدواری کرد که این پیشرفت‌ها به توافقی نهایی منجر شود:

«امیدواریم که این پیشرفت بتواند به توافقی نهایی که ظاهرا نزدیک است منجر شود و می‌توانم بگویم که من تا حدی خوش‌بین هستم که ما به بستن توافقی بین همه ملت‌های تحت منازعه نزدیک هستیم.»

یک منبع در واشنگتن که در جریان این گفت‌وگوها قرار داد به رویترز گفته است که یک توافق مشروط حاصل شده و ممکن است در هفته‌های آینده به امضا برسد.

شیخ نواف الاحمد الصباح، امیر کویت روز جمعه از پیشرفت‌های حاصل شده استقبال کرد.

تلویزیون دولتی کویت به نقل از او اعلام کرد: «این توافق نشان داده است که همه طرف‌های درگیر بر روی همبستگی و اتحاد و ثبات پان‌عربی و پان‌خلیج توافق دارند.»

مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده که به صورت مجازی در نشستی در بحرین شرکت کرده بود روز جمعه گفت که ایالات متحده «بسیار امیدوار» است مشکل حل شود.

دیپلمات‌ها و منابع به رویترز گفته‌اند که واشنگتن اصرار دارد به عنوان قدم اول آسمان خلیج فارس به روی قطر باز شود.

قطر میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ایالات متحده در منطقه است.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در پستی در توئیتر ابراز امیدواری کرد که آشتی در خلیج فارس «به پایداری و توسعه سیاسی و اقتصادی برای همه مردم همه منطقه کمک کند.»

کشورهای منتقد قطر ۱۳ خواسته را مطرح کرده اند که از جمله آنها بستن تلویزیون الجزیره، بستن یک پایگاه ترکیه و قطع رابطه با اخوان المسلمین است.

کاهش روابط با ایران کشوری که یک میدان بزرگ گازی مشترک با قطر دارد از دیگر خواسته‌های این کشورها است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • پورشاسب

    خوب این تنش تمام میشد چون مثل ج.ا نبود از تنشها استفاده کند برای سرکوب داخلی برخی کشورهای عربی را دیکتاتور مینامند تقریبن همه تحلیلگران وابسته به ج.ا در حالیکه یا خودشون شعور ندارن یا مردم ایران را بیشعور به حساب میارن چرا چون امیرنشینها و شیخ نشینها حاکم هستن به یک سیستم قبیله ای عشیره ای مهم نیست اونجا انتخابات باشد یا نباشد خوب در ایران اتنخابات نمایشی هست از مردم بپرسید تا امروز فرقی به حالشون داشته انتخابات در ایران از خاتمی اصلاح طلب تا محمود عدالت طلب خیر سیستم اجرایی یک کشور مهم هست همونطور که بن سلمان امد و شروع به اصلاحات کرد شعار توخالی نداد عمل کرد پس وضعیت عربستان از نظر دموکراسی بسیار بهتر از ایران هست یا امارات چقدر پیشرفت اقتصادی داشته اصلن دول عربی قابل قیاس با ایران نیستند از نظر پیشرفت . توسعه با الفاظ بازی نکنید و انها را دیکتاتور خطاب نکنید برای فریب مردم ایران کشورهای عربی بسیار پیشرفته تر و بهتر از ایران هستن و ازاد تر و در حال توسعه بر عکس ایران که روبه عقب حرکت میکند امروز در خبرها هست کلیه اختیارات مملکت دست پسر خامنه ای افتاده سیستم سلطانی و ورثه ای

  • ****

    خوب تا اینجا ایران اخرین و تنها حکومت مستبد در منطقه هست بطور سازمان یافته حقوق شهروندان را تقض میکند از دیکتاتوری هم بدتر هست ج.ا ممکنه بگید سوریه هم هست سوریه اصولن سکولار هست و در نهایت حکومت سوریه بیشتر مشابه جنایتکاران حرفه ای عمل میکنه و یک مقدار تفاوت هم دارد باز حکومت سوریه نسبت به ج.ا مزایایی دارد