گونههای خلیج فارس و دریای عمان در معرض انقراض قرار دارند
مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومهای دریایی و ساحل دریایی سازمان محیط زیست نسبت به وضعیت نامناسب اکوسیستم خلیج فارس و دریای عمان هشدار داد و خواهان اصلاح برخی قوانین شد.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومهای دریایی و ساحل دریایی سازمان محیط زیست میگوید وضعیت اکوسیستم خلیج فارس و دریای عمان هشداردهنده است و گونههای مختلف در حال انقراضاند. او خواهان اصلاح برخی قوانین شد.
داوود میرشکار، مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومهای دریایی و ساحل دریایی سازمان محیط زیست پنجشنبه ۲۵ دی گونههای مختلف در خلیج فارس و دریای عمان را ارزشمند و «بسیار قابل اهمیت» خواند و گفت:
«زیستگاههایی داریم که گونههای مهمی در آنها زندگی میکنند که در معرض خطر انقراض قرار دارند.»
میرشکار لاکپشتهای دریایی، پستانداران دریایی، برخی کوسهماهیها، آبسنگهای مرجانی و خیلی از گونههای دیگر را از گونههای در معرض انقراض در خلیج فارس و دریای عمان دانست و گفت:
«دو سال توقف سید فانوس ماهیان در دریای عمان را داشتیم به این شکل که وقتی در این مدت بهرهبرداری از منطقه صورت نگیرد، طبیعت خودش را احیا میکند و فرصت پیدا میکند تا بهخصوص در محیط زیست ساحلی ذخایر خود را بازیابد، ولی متأسفانه در خلیج فارس این اتفاق نمیافتد که امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح بعضی از قوانین، بتوانند در خلیج فارس وظیفه حاکمیتی را بهدرستی ایفا کنند.»
منظور میرشکار صید ترال فانوس ماهیان است. صید ترال نوعی ماهیگیری عمیق صنعتی است که در آن شناورها، تور بزرگ ماهیگیری را در بستر دریا میکشند. این روش از صید آبزیان، به زیستگاههای دریایی آسیب زده و باعث کاهش تولید ماهی دریایی و در خطر قرار گرفتن معیشت صیادان بومی میشود. صیادان غیرمجاز با استفاده ار روش ترال، ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان در یک شب درآمد دارند.
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ۳۰ مهرماه سال جاری در یک پیام توئیتری از ممنوعیت صید ترال از اول دیماه برای دو سال خبر داد. ممنوعیت دوساله صید ترال در حالی وضع شد که بهگفته برخی کارشناسان محیط زیست، ترمیم ضرر زیستمحیطی حاصل از این صید بیش از ۲۰ سال زمان لازم دارد.
داوود میرشکار در مورد جبران خسارتهای وارد شده بر محیط زیست دریایی منطقه، گفت:
«عوامل مختلفی دستاندرکار هستند تا بگویم برای جبران خسارتهای موجود چقدر زمان لازم است تا محیط زیست دریایی را مثلاً به ۱۰ سال پیش برگردانیم، اولاً باید ورود آلایندهها را بهشدت کنترل کنیم و قوانین را سفتوسختتر بگیریم تا بهرهبرداریها را به بخش پایدار برسانیم و زیستگاههایی که تخریب شده را احیا کنیم.»
میرشکار مسئله دیگر را تغییرات اقلیمی دانست که با گرم شدن کره زمین بسیاری از زیستگاهها نیز از دست میروند در حالیکه بهگفته این مقام محیط زیستی «وجود زیستگاهها برای اینکه بتوانیم تنوع زیستی را حفظ کنیم بسیار حائز اهمیت است و باید یک سلسله تصمیمات مدیریتی که برخی ملی و منطقهای و برخی بین المللی است باید صورت بگیرد تا کشورها متعهد شوند که این اقدامات مدیریتی را در سطح کلان کشورها و سیاستها بگنجانند و رعایت کنند».
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.