ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: نگرانی از احتمال بروز موج چهارم

هشدار نسبت به «عادی‌انگاری خطرناک» همه‌گیری کرونا و احتمال بروز موج چهارم کووید-۱۹ - دولت می‌گوید «در روزهای آینده» اولین بخش از واکسن خارجی را وارد و واکسیناسیون را آغاز می‌کند.

وزیر بهداشت و معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران نسبت به «عادی‌انگاری خطرناک» همه‌گیری کرونا، افزایش رفتارهای پرخطر، مسافرت‌های داخلی و احتمال بروز موج چهارم کووید-۱۹ هشدار دادند. دولت می‌گوید «در روزهای آینده» اولین بخش از واکسن خارجی را وارد و واکسیناسیون را آغاز می‌کند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه ۵ بهمن از افزایش جزئی آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا خبر داد. براساس این گزارش در شبانه‌روز گذشته ۵ هزار و ۹۴۵ تن دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۸۹ بیمار کووید-۱۹ در این فاصله جان سپرده‌اند. طبق اعلام سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ۴۳۷ تن از مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و ۴ هزار و ۹۰ بیمار کووید-۱۹ در وضعیت حاد و تحت مراقبت قرار دارند.

با احتساب ارقام اعلام شده، آمار رسمی مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به یک میلیون و هزار و ۹۷۷ نفر رسید. از این تعداد دست کم ۵۷ هزار و ۳۸۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

وزارت بهداشت به عنوان نهاد رسمی مدعی کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا و فروکش‌کردن موج سوم این همه‌گیری در ایران است. آمارهایی که به تایید برخی از مقام‌های پزشکی ۳۰ درصد ارقام واقعی را منعکس می‌کنند و تفاوت فاحشی با آمارهای واقعی دارند. با این‌وجود در ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان این نگرانی وجود دارد که ورود نوع جهش‌یافته در بریتانیا همه‌گیری کووید-۱۹ و نرخ مرگ و میر بیماران را به‌طرز مهارنشدنی تشدید کند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ساعاتی پیش از اعلام آمار روزانه کرونا، نسبت به «چرخش ویروس کرونا» و «عادی‌انگاری» شرایط کنونی در ایران ابراز نگرانی کرد.

وزیر بهداشت صبح یکشنبه در همایش پلیس راهور، کاهش شمار مبتلایان و قربانیان کووید-۱۹ در آمارهای رسمی را «دستاور نظام» خواند و گفت نگران است این «دستاورد» با عادی‌انگاری به یک طوفان سهمگین بدل شده و وزارت بهداشت را برای کنترل همه‌گیری چار مشکل کند. نمکی گفت: «اگر این موج جدید خدایی نکرده ما را گرفتار کند، عذابی که ایجاد می‌کند، به مراتب سنگین‌تر از امواج قبلی است.»

به گفته تورج دهقان زنگنه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، ایران ممنوعیت پروازهای مسافری به انگلستان و ژاپن را تا پایان بهمن تمدید کرده و همچنان مسافرانی که از مقاصد اروپایی و «با دلایل توجیه‌پذیر» به ایران می‌آیند را ۱۴ روز قرنطینه خواهد کرد.

مسافرت شهروندان ویروس جهش‌یافته را در ایران به چرخش می‌اندازد

وزیر بهداشت اما می‌گوید به‌رغم بستن مرزهای هوایی، ایران نمی‌تواند از شیوع نوع‌جهش‌یافته جلوگیری کند و جلوی چرخش‌آن را بگیرد. او بریتانیا را به دروغ‌گویی درباره قدرت سرایت و بیماری‌زایی ویروس جهش‌یافته متهم کرد و با ابراز نگرانی از موج مسافرت‌های داخلی شهروندان گفت مسافرت ممکن است ویروس جهش‌یافته را در ایران به چرخش بیندازد. نمکی گفت:

«ما نگران موج سفرهای آینده هستیم. یکی از دغدغه‌ها در استان هرمزگان، سفرهای سنگین به جزایر جنوب کشور بود. وقتی یروس جهش یافته به چرخش درآید، بسیار خطرناک است.»

او افزود:

«جهش در ویروس در درون مرزها پدیده غیرمنتظره‌ای نیست. آنچه که می‌تواند ما را گرفتار طوفان کند، چرخش ویروس است مثلا از کردستان به بندرعباس، از بندرعباس به خراسان شمالی و... است. ما خیلی نگران این چرخش هستیم. بر این اساس باید به شدت بحث مسافرت‌ها را جدی بگیریم و در این راستا بر سخت‌گیری‌های جدید پافشاری می‌کنیم.»

علاوه بر وزیر بهداشت، نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران هم روز یکشنبه از بروز موج چهارم همه‌گیری کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت نتیجه «عادی‌انگاری‌»ها دو هفته بعد مشخص می‌شود. نادر توکلی در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «اینکه مردم فکر کنند که میزان بیماری بسیار کم شده و بیماری عملا از بین رفته، تصوری واقعا خطرناک است و برداشته‌شدن محدودیت‌ها و رفتارهای پرخطر ممکن است موارد ابتلا و مراجعه به بیمارستان‌ها را افزایش دهد.»

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی روز شنبه اعلام کرد آمار ابتلا به کرونا دست کم در شش استان ایران رو به افزایش است. گزارش مسئولان استان‌ها هم حاکی از آن است که آمارها در بسیاری از استان‌های ایران از جمله همدان، خراسان جنوبی، مرکزی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، یزد و فارس که براساس اعلام‌های اخیر وزارت بهداشت از وضعیت قرمز به نارنجی و زرد بازگشته‌اند، بار دیگر رو به فزونی گرفته.

نگرانی از بازگشت به وضعیت قرمز

در تهران هم توکلی از افزایش آماری را در قسمت مراجعه‌های سرپایی خبر داد و گفت: «دیروز هم تعداد فوتی‌ها در شهر تهران ۱۲ نفر در بیمارستان‌ها بوده است. منتها به نظر می‌رسد با توجه به چیزی که در سطح جامعه می‌بینیم که مراکز خرید بسیار شلوغ‌تر شدند و عملا در ساعات عصر و شب مقداری ترددها بیشتر شده است و موج سرما هم در حال حاضر در شهر تهران افزایش یافته است، بیانگر یکسری فاکتورهایی است که ما را نگران بروز موج چهارم بیماری در کشور می‌کند.»

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران همچنین از بالارفتن میزان بروز بیماری در کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال خبر داد و گفت با توجه به مطرح شدن بحث بازگشایی مدارس هم از سوی آموزش و پرورش مطرح امکان این‌که آغاز موج چهارم بیماری را در اواسط بهمن ماه شاهد باشیم، وجود دارد و این موضوع بسیار خطرناک است چراکه هنوز واکسیناسیون هم آغاز نشده است.

طبق اعلام وزیر بهداشت ایران نخستین بخش از واکسن وارداتی را «در روزهای آینده» وارد خواهد کرد که به گفته او «از منابع مطمئن» تامین شده است. دولت در هفته‌های اخیر بدون اعلام تاریخ مشخص از واردات واکسن در آینده نزدیک خبر داده بود. حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی زمان شروع واکسیناسیون را بهمن ماه اعلام کرده. روحانی شنبه گفت: ‌تا رسیدن واکسن داخلی استفاده از واکسن خارجی «یک ضرورت» است.

همزمان ستاد اجرایی فرمان امام نیز به عنوان متولی داخلی ساخت واکسن مدعی پیشرفت در مرحله آزمایش انسانی واکسن کروناست.

حجت الله نیکی ملکی، رئیس مرکز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام یکشنبه در صفحه توییتری خود نوشت: «پس از بررسی سلامت ۲۱ داوطلبی که واکسن کرونا تولید شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام به آنها تزریق شده است و تایید سلامت داوطلبان، مجوز تزریق برای ۱۴ داوطلب دیگر صادر گردید.»

دولت می‌گوید  سه واکسن داخلی برکت (ستاد اجرایی فرمان امام)، رازی و پاستور سال آینده در دسترس خواهند بود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.