ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دومین دانش‌آموز مدرسه کانکسی دزفول جان باخت

با درگذشت امین الیاسی ۱۵ ساله که دچار سوختگی بالای ۵۰ درصد شده بود شمار جان‌باختگان این حادثه آتش‌سوزی به دو نفر رسید. مسئولان، مدرسه بودن محل حادثه و دانش‌آموز بودن قربانیان را انکار می‌کنند.

در پی حادثه آتش‌سوزی مدرسه کانکسی دزفول یک دانش‌آموز دیگر جان خود را بر اثر سوختگی بالا از دست داد. وضعیت سایر مصدومان همچنان وخیم است.  

عکس از خبرگزاری تسنیم

علی عبداللهی شاه‌آبادی، بخشدار سردشت از توابع دزفول در استان خوزستان، از درگذشت یکی دیگر از دانش‌آموزان مصدوم به نام امین الیاسی در حادثه آتش‌سوزی مدرسه کانکسی خبر داد و گفت او به دلیل شدت جراحات در بیمارستان طالقانی اهواز جان باخت.

به گفته عبداللهی شاه‌آبادی با درگذشت این نوجوان ۱۵ ساله که دچار سوختگی بالای ۵۰ درصد شده بود، شمار جان‌باختگان حادثه آتش سوزی کانکس معلمان به دو نفر رسیده است.

دوشنبه شب ۲۹ دی حادثه‌ای در یک مدرسه کانکسی در منطقه چشمه شیرین و چنگستان بخش سردشت شهرستان دزفول به سوختگی و زخمی شدن سه معلم و سه دانش‌آموز انجامید. یکی دیگر از دانش‌آموزان آسیب‌دیده به نام نیما همتی چالگرد، دوشنبه ۶ بهمن در بیمارستان طالقانی اهواز جان باخت.

بخشدار سردشت، حال عمومی سایر مصدومان این حادثه را نیز نامساعد دانست و گفت:

«یکی دیگر از حادثه‌دیدگان که دچار بیش از ۸۰ درصد سوختگی شده بود، از همان ابتدا به خواست خانواده به اصفهان منتقل شده است.»

عبداللهی شاه‌آبادی افزود:

«قطعاً اگر مسیرهای روستایی در این بخش اصلاح و یا آسفالت بودند روند امدادرسانی به مصدومان این حادثه هموارتر می‌شد و زودتر به مراکز درمانی منتقل می‌شدند.»

در این حادثه یک دانش‌آموز دیگر مصدوم شده و نامی از او منتشر نشده است. حسین رضایی میرقائد، علی ایسپره و مجید مرادی سه معلمی هستند که در این حادثه دچار سوختگی شده‌اند. مجید مرادی ۱۷ درصد سوختگی و علی ایسپره ۲۷ درصد سوختگی دارند. حسین رضایی میرقائد، سوختگی ۸۰ درصد دارد و به کمک اعضای خانواده خود به بیمارستان سوانح و سوختگی اصفهان منتقل شده است.

بهرام رضایی میرقائد برادر این معلم در گفت‌وگویی با روزنامه همشهری گفت:

«ما از مسئولان آموزش و پرورش خواستیم که او را به تهران منتقل کنند اما با ما همکاری نکردند، بنابراین خودمان مجبور شدیم او را به اصفهان بیاوریم.»

این در حالی است که مسئولان گفته بودند انتقال بهرام رضایی میرقائد با همکاری آن‌ها صورت گرفته است.

بهرام رضایی میرقائد همچنین گفت برادرش بیش از پنج سال معلم حق‌التدریس است و بیمه ندارد و دو معلم دیگر نیز در چنین شرایطی هستند.

محمدرضا سیفی، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایری سه‌شنبه ۷ بهمن گفته بود این افراد معلم عشایری نبودند و کاملاً اتفاقی در آن کانکس حضور داشتند.

رسانه‌های ایران نیز نوشتند از سه معلمی که در کانکس دچار حادثه شدند دو نفر آن‌ها تحت پوشش بیمه بودند اما شرکت بیمه معلم اعلام کرده که نفر سوم را نیز در پرداخت خسارت در نظر می‌گیرد. برخی از رسانه‌ها، از جمله روزنامه «همدلی» گفته بودند حسین رضایی میرقائد و مجید مرادی معلمان حق‌التدریس هستند و بیمه ندارند.

مسئولان محلی حتی دانش‌آموز بودن نوجوانان مصدوم را انکار کردند. بابک نوری‌زاده، رئیس اداره روابط عمومی آموزش و پرورش استان خوزستان اعلام کرده که هیچ کدام از نوجوانان آسیب‌دیده در این حادثه در حال تحصیل نبوده و از سال‌ها قبل ترک تحصیل کرده بودند. نوری‌زاده گفت:

«یک نفر از آن‌ها سال گذشته محصل بوده و دو نفر دیگر هم که از چند سال قبل ترک تحصیل کرده بودند.»

با این حال خانواده‌های این نوجوانان دانش‌آموز بودن آن‌ها را تأیید کرده‌اند.

در حالی‌که گزارش‌ها حاکی از آتش‌سوزی کانکس بر اثر صاعقه بود، امید بن‌عباس، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان دوشنبه ۶ بهمن این موضوع را انکار کرد و گفت:

«طبق بررسی‌ها، آتش‌سوزی بر اثر گاز رخ داده است، با این وجود بررسی‌های بیشتر در حال انجام است. (…) طبق شواهد، هیچ‌گونه اثر برخورد صاعقه با سقف کانکس یا آنتن تلویزیون موجود بر بالای کانکس مشاهده نشده است. نوع آتش‌سوزی و وضعیت فیزیکی کانکس نیز نشان می‌دهد که حریق در درون کانکس رخ داده است. در این کانکس گاز پیک‌نیک مشاهده شده است در حالی که برای معلم سه وعده غذایی گرم ارسال می‌شد و نیازی به استفاده از کپسول گاز نبوده است.»

خانواده‌های دانش‌آموزان اما همچنان می‌گویند این حادثه بر اثر صاعقه رخ داده است و عبدالرسول عمادی، مشاور عالی وزیر آموزش‌ و پرورش نیز چهارشنبه ۸ بهمن گفت:

«به‌گفته حاضران در صحنه [این حادثه] در پی وقوع رعد و برق شدید و باران گسترده اتفاق افتاده است.»

مهرالله رخشانی مهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور روز گذشته (چهارشنبه) گفته بود مدارس کانکسی مجهز به صاعقه‌گیر هستند. او درباره این حادثه افزوده بود:

«درباره چیزی صحبت می‌کنیم که وجود خارجی نداشته است. تا الان برای کدام مدرسه کانکسی در کشور براثر صاعقه حادثه به‌وجود آمده است؟ چرا راجع به چیزی که اتفاق نیفتاده صحبت می‌کنیم. [... ] این کانکس مدرسه نبوده و محل اسکان معلمان است و روز اول ادعا شد علت حادثه صاعقه بوده اما الان مشخص شد که صاعقه نبوده است.»

حوادث از این دست پیش از این بارها در مدارس ایران رخ داده است. فرسودگی مدارس و عدم رسیدگی به سوخت و گرمای کلاس‌های درس در سال‌های گذشته حوادثی را موجب شده که قربانیانی نیز داشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • پورشاسب

    حتمن ج.ا الان خیلی خوشحاله ۱ نفر دیگه کم شد هر جور بتونیم ملت را بکشیم عالیست یکی را با هوا یکی را با زندان یکی را از گشنگی و الباقی با کرونای زلزله ای چیزی خوب این ج.ا میخواهد هوتونا بکشه منتها از روشهای گوناگون استفاده میکند اونقدر الان خوشحالن این ملاها و خوشحال میشن وقتی یک نفر از این مملکت بمیرد