پیشنهاد لوپن برای فرانسه: باید حجاب را در همه اماکن عمومی ممنوع کرد
رهبر راست افراطی فرانسه پیشنهاد داد که حجاب اسلامی در همه اماکن عمومی این کشور ممنوع شود. بر اساس یک نظرسنجی که اخیراً انجام شده، مارین لوپن در انتخابات آینده ریاستجمهوری فرانسه شانس برنده شدن دارد.
مارین لوپن رهبر راست افراطی فرانسه پیشنهاد داد که حجاب اسلامی در همه اماکن عمومی این کشور ممنوع شود. آخرین نظرسنجیها نشان میدهد که لوپن شانه به شانه مکرون یکی از شانسهای دستیابی به مقام ریاستجمهوری آینده فرانسه است.
مارین لوپن، رهبر راست افراطی فرانسه در یک کنفرانس خبری که روز جمعه ۲۹ ژانویه/ ۱۰ بهمن برگزار شد به خبرنگاران گفت «من حجاب را یک تکه لباس اسلامگرایانه میدانم.»
لوپن بر همین اساس میخواهد قانون جدیدی را پیشنهاد دهد که به گفته او «ایدئولوژیهای اسلامی» را به خاطر «تمامیتخواه و خونریز» بودن ممنوع کند.
اگر لایحه منع حجاب واقعا پیشنهاد شود به احتمال بسیار زیاد بابت نقض قانون اساسی به دادگاه کشانده شده و باطل شود. اما این پیشنهاد در کارزار رهبر راستهای افراطی فرانسه بیشتر نقش تبلیغی دارد. لوپن تلاش دارد در ۱۵ ماه باقیمانده به انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۲ هواداران بیشتری جذب کند.
رهبری حزب راست افراطی میان لوپنها از پدر به دختر منتقل شد. از زمان رهبری حزب، او دو بار برای ریاستجمهوری فرانسه نامزد شده و در سال ۲۰۱۷ به سختی صحنه را به رقیب تازهوارد خود مکرون واگذار کرد.
اما آخرین نظرسنجی نشان میدهد که رهبر راست افراطی بیش از هر زمان دیگری به این جایگاه ارشد حکومتی نزدیک است. پیشبینی میشود که انتخاب او به عنوان یک شخص ضد اتحادیه اروپا و مهاجرتستیز به تحولات عمیق سیاسی در فرانسه منجر شود.
نزدیکی لوپن به مقام ریاست جمهوری در حالی رخ میدهد که همنظران او در آمریکا و ایتالیا وارد سراشیبی شدهاند.
نظرسنجی اخیر که از سوی موسسه هریس انجام شد نشان داد که اگر انتخابات امروز برگزار شود لوپن با ۴۸ درصد آرا صحنه را به مکرون که ۵۲ درصد رای دارد واگذار خواهد کرد.
لوپن در کنفرانسی گفت: «این یک نظرسنجی است، تصویری از یک لحظه است. اما نشان میدهد که ایده برنده شدن من معتبر و حتی محتمل است.»
کشته شدن ساموئل پتی معلم تاریخ در فرانسه از سوی یک اسلامگرای افراطی موجب شد که مخالفتها در این کشور با مهاجرت شدت بگیرد و انتقادهای بینالملی درباره سکولاریسم سختگیرانه فرانسوی افزایش یابد.
در واکنش به مرگ پتی، دولت مکرون چند مورد از سازمانهایی را که اسلامگرا توصیف میشدند بست و لایحه جدیدی به نام «لایحه ضدجداییطلبی» پیشنهاد داد که بر اساس آن بودجههای خارجی برای سازمان های اسلامگرا باید متوقف شود.
نظرها
کارو
دگماتیسم و دیگری ستیزی راست های اروپایی نه تنهت جلوی رشد اسلام را در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی نمی گیرد، بلکه سبب افزایش عصبیت و خشم اسلامگرایان در خاورمیانه هم خواهد شد. واقعیت این است که راست دیگری ستیز اروپایی و راست اسلامگرای خاورمیانه همزاد یکدیگر اند و تنها با توجه به دیگری معنا دارند. جنبش اخوانی و سلفیگری در جهان اسلامنتیجۀ هضم نشدن مسلمانان در جهان غرب و پاسخی به ناتوانی غرب در دموکراتیزاسیون رابطه اش با جوامع خاورمیانه است. تداوم این عدم فهم متقابل سبب عروج راست در اروپا و دوام راست در خاورمیانه خواهد بود و اتشی خواهد افروخت که به جز گسترش تروریسم اسلامی و بنیادگرایی دینی نتیجۀ دیگری نخواهد داشت.