دادگاه تجدیدنظر حکم لجین الهذلول، فعال حقوق زنان در عربستان سعودی را تأیید کرد
در پی افزایش فشار افکار عمومی و واکنشهای بینالمللی لجین الهذلول، پس از تحمل ۱۰۰۱ روز زندان سرانجام فوریه / بهمن گذشته بهشکل مشروط آزاد شد. این فعال حقوق زنان به تحمل پنج سال و هشت ماه زندان و پنج سال ممنوعیت سفر به خارج محکوم شده بود. اکنون دادگاه تجدیدنظر این حکم را تأیید کرده است.
خانواده لجین الهذلول، فعال حقوق زنان در عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد که دادگاه تجدیدنظر فرجامخواهی را رد و حکم پنج سال و هشت ماه زندان و پنج سال ممنوعیت سفر به خارج این فعال مدنی را تأیید کرد. لجین الهذلول یک ماه پیش بهشکل مشروط آزاد شده بود.
دادگاه سعودی در ۲۸ دسامبر/ ۸ دیماه گذشته الهذلول را به اتهام «استفاده از شبکه جهانی اینترنت برای ایجاد اغتشاش» و «ارتباط و همکاری با افراد و سازمانهای جنایتکار» بر اساس قانون مقابله با تروریسم در پادشاهی سعودی مجرم شناخت و او را محکوم کرد.
لجین الهذلول چهارشنبه ۱۰ مارس / ۲۰ اسفند قبل از جلسه دادگاه به دیپلماتهای خارجی که در بیرون دادگاه ضدتروریستی ریاض جمع شده بودند، گفت: «امیدوارم که حکم صادرشده کمی تغییر کند یا اصلاح شود.»
در بیانیه خانواده او بهنقل از خواهرش لینا الهذلول حکم دادگاه تجدیدنظر محکوم شده و آمده است: «محکومیت خواهرم الجین، تأیید دوبارهای بر سوء استفاده از قدرت توسط مقامات سعودی است».
سازمان عفو بینالملل نیز در بیانیهای «بیعدالتی وحشتناک» علیه لجین الهذلول را محکوم کرد. لین معلوف، معاون مدیر عفو بینالملل در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت: «حکم امروز قصد عربستان سعودی برای ادامه سرکوب مخالفتها در داخل کشور را نشان میدهد. مقامات سعودی با عدم لغو محکومیت لجین الهذلول به صراحت اعلام کردند که فعالیت مسالمتآمیز را جرم و فعالان [مدنی] را خائن یا جاسوس میدانند».
بهگفته خواهران و برادران لجین الهذلول که در خارج از کشور زندگی میکنند، والدین آنها نیز مشمول ممنوعیت سفر به خارج از کشور میشوند در حالیکه به هیچ جرمی متهم نشدهاند.
الهذلول در مه ۲۰۱۸، چندین ماه قبل از بهرسمیت شناختن حق رانندگی زنان از طرف پادشاه سعودی، همراه با ۹ فعال حقوق زنان دیگر بازداشت شد. خانواده الهذلول پیش از این گفته بودند مسئولان زندان او را شکنجه دادهاند. مقامات سعودی این موضوع را تکذیب کردند. از ۹ فعال بازداشتی دستکم پنج نفر آنها همچنان زندانیاند. این فعالان حقوق زن به قیمومیت مرد بر زن در عربستان سعودی معترض بودند.
نظرها
نظری وجود ندارد.